Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от Nukem » 08 Апр 2011, 16:19

Плащаме им и ги осигуряваме на повече от 240 лв., бъди сигурен. Да не говорим, че за последните 2 години откакто съм във фирмата, не са им били забавяни заплатите никога, а съм сигурен, че и преди това е било така. :winky:

И какво да се радвт, че въобще им плащата ли, да се радват че цял месец са бачкали и шефа е благоволил да им плати навреме щото любовницата този месец му е изхарчила по-млако? Егати и гледната точка. Или да се скъсват от работа за 350лв? За пореден път се убеждавам, че българските работодатели не струват/ и това е мека дума, но все пак трябва да поддържаме добрия тон/, мойте приятели който работят за чужди фирми са супер добре няма някой който да взима под 2000лв, тези който работят за българси взимат 600-700 лв и се налага да съвместяват няколко длъжности, просто ги изтискват за тези стотинки, затова повече в българска фирма "НЕ", много се надявам магистрала "Марица" двата лота да ги вземат чужди фирми, засега италянците са дали най-ниска цена на първия лот до Чирпан, доно не им измислят нещо! Мислех да не пиша в темата, но чета и просто не издържах! :shock: :mhihi:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 08 Апр 2011, 16:24

Nukem написа:
Плащаме им и ги осигуряваме на повече от 240 лв., бъди сигурен. Да не говорим, че за последните 2 години откакто съм във фирмата, не са им били забавяни заплатите никога, а съм сигурен, че и преди това е било така. :winky:

И какво да се радвт, че въобще им плащата ли, да се радват че цял месец са бачкали и шефа е благоволил да им плати навреме щото любовницата този месец му е изхарчила по-млако? Егати и гледната точка. Или да се скъсват от работа за 350лв? За пореден път се убеждавам, че българските работодатели не струват/ и това е мека дума, но все пак трябва да поддържаме добрия тон/, мойте приятели който работят за чужди фирми са супер добре няма някой който да взима под 2000лв, тези който работят за българси взимат 600-700 лв и се налага да съвместяват няколко длъжности, просто ги изтискват за тези стотинки, затова повече в българска фирма "НЕ", много се надявам магистрала "Марица" двата лота да ги вземат чужди фирми, засега италянците са дали най-ниска цена на първия лот до Чирпан, доно не им измислят нещо! Мислех да не пиша в темата, но чета и просто не издържах! :shock: :mhihi:

Кой не му харесва да работи да не работи. Никой не е задържан на сила на работното място. Ходете по чужбина кво мрънкате тука.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 08 Апр 2011, 16:25

Пичове дайте да не се лъжем, всеки почва работа с идеята че ще взима добри пари с които да живее, ако не добре, то поне човешки- да си покрие разходи и тн. На мен ми е много смешно като гледам как някои велики шефофе 1 час на интервюто за работа обясняват за мотиваций, за това колко е престижна позицията и тн, а за парите се говори накрая или изобщо даже не ги споменават. Вярно е, че като бачкаш някъде трябва да си вършиш добре и качествено работата, но в крайна сметка мотивацията за това ти е заплащането, а не празните приказки и потупване по рамото, а да ви кажа в доста фирми има големи изисквания точно за потупване по рамото после, а не за адекватна заплата с която да живееш нормално- говоря за средно кфалифицирани длъжности, както и за по високи и отговорни постове. Обаче какво да се прави положението е такова тука, който не му харесва си мисли някакви други схеми за оцеляване и така....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 08 Апр 2011, 16:28

Alpina_fanatic написа:Чекай! Чекай!

Щом за "работата, която вършат и тия пари са им много", значи фирмата ви е благотворително дружество :mhihi: Все пак силно се съмнявам :roll:

Според мен в повечето фирми ситуацията не е по-различна. Говоря за това, че няма желание за работа. Всеки гледа да се скатае и работа се върши когато вече няма друг начин. ако може да мине денят в сладки приказки с колегите, защо пък не. Нормално ли е работник да ти каже: "Работата не ми харесва, но пък като не работя само харча пари по кафета, така че докато ми писне ще идвам тук да изкарвам поне някакви пари?". Лошото е, че работодателите нямат голям избор, дори и да ги изхвърлиш, дошлите на тяхно място са същите, ако не и по-зле. И оправданието на всички е заплата, което пак ни връща към първия ми пост, че високата заплата трябва да се заслужи.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 08 Апр 2011, 16:32

:mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 08 Апр 2011, 16:33

adovet написа:Кой не му харесва да работи да не работи. Никой не е задържан на сила на работното място. Ходете по чужбина кво мрънкате тука.

Абсолютно съм съгласен с колегата. Аз самия работех в чужбина за 2000 евро на месец и се върнах в България. Тук разбира се не вземам по 4 бона, но сам съм направил този избор и нямам основание да се оплаквам.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Апр 2011, 16:35

dimodi написа:Нормално ли е работник да ти каже: "Работата не ми харесва, но пък като не работя само харча пари по кафета, така че докато ми писне ще идвам тук да изкарвам поне някакви пари?". Лошото е, че работодателите нямат голям избор, дори и да ги изхвърлиш, дошлите на тяхно място са същите, ако не и по-зле..

Във вашата фирма има недостиг на управленски капацитет :yes:

п.с.Е да, по-лесно е като не знаеш какво да направиш (като мениджър) да обвиниш робите (пардон работниците). :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 08 Апр 2011, 16:35

Nukem написа:И какво да се радвт, че въобще им плащата ли, да се радват че цял месец са бачкали и шефа е благоволил да им плати навреме щото любовницата този месец му е изхарчила по-млако? Егати и гледната точка. Или да се скъсват от работа за 350лв? За пореден път се убеждавам, че българските работодатели не струват/ и това е мека дума, но все пак трябва да поддържаме добрия тон/, мойте приятели който работят за чужди фирми са супер добре няма някой който да взима под 2000лв, тези който работят за българси взимат 600-700 лв и се налага да съвместяват няколко длъжности, просто ги изтискват за тези стотинки, затова повече в българска фирма "НЕ", много се надявам магистрала "Марица" двата лота да ги вземат чужди фирми, засега италянците са дали най-ниска цена на първия лот до Чирпан, доно не им измислят нещо! Мислех да не пиша в темата, но чета и просто не издържах! :shock: :mhihi:

Абсолютно вярно :yes: И аз от както работя за чужда фирма съм много доволен. Знам, че трябва да направя това, това и това за еди колко си време. И тези "това" са включени в един сървис каталог, и ако нещо го няма там - еми сори майна, не е моя работа :mhihi: И никой не може да ми каже копче, дори "началниците" са твърдо против, да вършиш нещо, което не ти влиза в задълженията. А съм бил и в български фирми и там всека сутрин се чудиш, какво ли е сънувал снощи шефа, че да иска през деня да му го направиш :mhihi: Айде нема нужда, наистина ориентирайте се към чужди фирми, има ги предостатъчно и в България, няма да взимате същите пари като на "запад", но ще са доста над средното за страната :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 08 Апр 2011, 16:43

Alpina_fanatic написа:Във вашата фирма има недостиг на управленски капацитет :yes:

п.с.Е да, по-лесно е като не знаеш какво да направиш (като мениджър) да обвиниш робите (пардон работниците). :bchug:

Истината може би е някъде по средата. Не е лесно да промениш мисленето на хора на по 45-50 години. Факт, е че има и работници (вярно са малко), които работят съвестно и съответно са по-добре платени от другите. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 08 Апр 2011, 16:50

Аз друго не мога да разбера, добре работниците били мързеливи или "не им се работело" и т.н, добре тази фирма мениджъри няма ли? когато някой не се справя уволняват го и толкова, или в случая мениджъра е на шефа дъщерята която е изкарала един семестър в колж " Мики-Маус" и крастосва цял ден краката и в същото време и дават пари колкото на всички работници взети заедно! Аз работих в USA за 150$ на ден и не ми е тежала работата и чесно съжалявам че се върнах имах переспективи там, за разлика от тук, където не ме разбирайте погрешно добре ми е не се оплаквам, но просто няма развитие и работата не носи удоволствие, когато всички плетът интрига а шефовете гледат да те експлоатират на макс!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Апр 2011, 16:54

Nukem написа:Аз работих в USA за 150$ на ден и не ми е тежала работата и чесно съжалявам че се върнах имах переспективи там, за разлика от тук

:ok: e46 m3 compressor и бензина на левче :ok:

:driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 08 Апр 2011, 17:06

vicho написа:
Nukem написа:Аз работих в USA за 150$ на ден и не ми е тежала работата и чесно съжалявам че се върнах имах переспективи там, за разлика от тук

:ok: e46 m3 compressor и бензина на левче :ok:

:driving:

http://www.youtube.com/watch?v=oIgRjAVtN7A
http://www.youtube.com/watch?v=XRAnBgQ_B7M
:) А тук трябва да мъча баба й, изтребителя :mhihi: !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 08 Апр 2011, 17:23

Последно не разбрах ... кой е по-виновния ?
Служител или шеф ....
Каква е правилната формула за да има стимул работника, но и да не ходи на работа колко да не лежи по цял ден в тях.
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Апр 2011, 17:32

bam-bam написа:Последно не разбрах ... кой е по-виновния ?
.

Робите, защото са гадни, лъжливи , мързеливи и не се къпят :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 08 Апр 2011, 17:38

Въпроса ми беше сериозен ;)
Гледам доста ги защитаваш .. дай идея.
Мислиш ли, че ако ей сега дигнеш на едни такива мързеливци заплатите на 1-2к те ще вземат да бачкат по-добре ?
Аз не.
Но пък съм попадал на шефове, които не може да оценят добрите работници и злоупотребяват.
Та ...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата