Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Трудно се намира работа в днешно време
SKISA написа:колега , що не дръпнеш един кредит, заложи квото имаш ,а и евентуално квото имат ваште и се самоконсултирай, върти едни много по 600к евра на месец и ще си ок!?!? не знам що се занимаваш с некви некадърни собственици....
SKIS,
При мен е безсмислено да си правя собствен бизнес - аз и сега съм си шеф, сам си управлявам времето и задачите и работя за себе си (въпреки, че реално и аз съм служител)

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Alpina_fanatic написа:Ама тя кризата е виновна за тези неща
Кризата бързичко изкара на бял свят тоталната липса на мениджърски потенциал в българските фирми. Квалифицираният и мотивиран персонал също е кът, но това също е проблем на управлението.
Как могат Lufthansa и SAP да намират хора за задачи "малко" по-сложни от садене на картофи ? Сигурно защото не търсят специалисти до 25 години с 10 години трудов стаж. Намират си хора, преценяват си ги и си ги обучават - за Луфтханза техник нямам информация, но в САП и заплатите и социалните пакети са отлични.
Какво е моето впечатление от мениджърите на фирмите, в които съм работил. През годините от 1990 до 2000 са понаправили пари - не коментирам начина. Фирмите се разрастнаха и вече искаха не само усет или късмет, а и кадърно управление. Само че сегашните собственици са бивши работници или номенклатурчици от преди 1990-та и нямат нужните познания. И по-лошо все още разсъждават на принципа "ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат". Само че сега са шефове и са го модифицирали леко - "знам, че ме лъжат, че работят,. значи аз няма да им плащам." И вместо да изгонят лентяите и да стимулират кадърните, те наказват всички поголовно. После реват, че нямало мотивирани хора.
Аз работя в ИТ сферата (не в САП) и като цяло не мога да се оплача. Засега нямам нито куража, нито финансите да опитам нещо сам. Но това не означава, че не виждам управленската немощ на мениджърите, но и невероятната безотговорност на някои служители.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
най-лесно е отстрани! аз пак ви казвам:след като виждате тая немощ, това неумение и тоя поголовен управленски некадърнитет, ми просто тва е ниша ,която явно преценявате ,че не е запълнена. фърляте се в нея и "праите пачки"...! след като толкова ..... управители и собственици са неспособни да въртят бизнеса си- им го изкупувате ,завъртате го и ставате милиардери. или отварате ваш и сте първи в сферата. всеки пали като.... "драсни-пални клечица" / да не използвам тая грозна и чужда дума- "кибрит"/ ,но аз не разбирам защо щом виждате толкова некадърен потенциал в управлението на фирмите не се хванете вие с това и ще сте спечелили !?!?
не казвам ,че само работниците и служителите са некадърни и искат много ,но не правят нищо! и аз съм служител! но и да се говори ,че .......ъъъъ .... / с кво треаше да заменя тая дума - "мениджър"!??! .....ъъъъ..../ чорбаджиите са кьопави само не е истина. плюс тва фирмата си е негова! ако иска само к**ва ще си наеме за персонал,по цел ден свирки да му правят, неколко пумияра да му викат колко е велик и дъщеря си и зет си за цвет! и никой не може да му каже копче! като не му върви така бизнеса ще фалира..... а ако си му върви вие се метайте ,че бил некомпетентен и не можел да управлява.
не казвам ,че само работниците и служителите са некадърни и искат много ,но не правят нищо! и аз съм служител! но и да се говори ,че .......ъъъъ .... / с кво треаше да заменя тая дума - "мениджър"!??! .....ъъъъ..../ чорбаджиите са кьопави само не е истина. плюс тва фирмата си е негова! ако иска само к**ва ще си наеме за персонал,по цел ден свирки да му правят, неколко пумияра да му викат колко е велик и дъщеря си и зет си за цвет! и никой не може да му каже копче! като не му върви така бизнеса ще фалира..... а ако си му върви вие се метайте ,че бил некомпетентен и не можел да управлява.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
хахах тук секи иска да оправлява или да седи на компютър ,а кои ще копае ,кои ще кара с количката
?

bedrock city racing
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
///ivanE30 написа:хахах тук секи иска да оправлява или да седи на компютър ,а кои ще копае ,кои ще кара с количката?
Koй за каквото е учил

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
///ivanE30 написа:хахах тук секи иска да оправлява или да седи на компютър ,а кои ще копае ,кои ще кара с количката?
как кой- 80% от сегашните ученици

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
SKISA написа:плюс тва фирмата си е негова! ако иска само к**ва ще си наеме за персонал,по цел ден свирки да му правят, неколко пумияра да му викат колко е велик и дъщеря си и зет си за цвет! и никой не може да му каже копче!
Напълно съм съгласен. Само че точно това е основната причина да има тема "Трудно се намира работа в днешно време". Не е въпросът за некомпетентните и мързеливи работници - да се оправят, работа няма и за кадърните защото няма кой да я създаде или смята, че след като има хиляди безработни няма нужда да плаща човешка заплата на единиците, които стават.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- adovet
- старши ентусиаст
-
AGD написа:SKISA написа:плюс тва фирмата си е негова! ако иска само к**ва ще си наеме за персонал,по цел ден свирки да му правят, неколко пумияра да му викат колко е велик и дъщеря си и зет си за цвет! и никой не може да му каже копче!
Напълно съм съгласен. Само че точно това е основната причина да има тема "Трудно се намира работа в днешно време". Не е въпросът за некомпетентните и мързеливи работници - да се оправят, работа няма и за кадърните защото няма кой да я създаде или смята, че след като има хиляди безработни няма нужда да плаща човешка заплата на единиците, които стават.
Е за какво да плащам повече пари като някой може да я свърши и за по малко.
- ms
-
-
adovet написа:Е за какво да плащам повече пари като някой може да я свърши и за по малко.
принципно си прав- все ще я свърши работа... но има значение колко качествено и бързо ще ти я свърши и дали ще реши да свърши после и нещо друго

най-забавно ми беше когато колега на моята длъжност ревеше, че взима с 40% по-малко от мен за "същата" работа (а аз получавах около 15% по-малко от хора на далеч по-високи длъжности)

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
adovet написа:AGD написа:SKISA написа:плюс тва фирмата си е негова! ако иска само к**ва ще си наеме за персонал,по цел ден свирки да му правят, неколко пумияра да му викат колко е велик и дъщеря си и зет си за цвет! и никой не може да му каже копче!
Е за какво да плащам повече пари като някой може да я свърши и за по малко.
А, дойдохме си на думата. Но е хубаво ти като явно голям шеф, сам да стигнеш до това заключение.
Защо на запад онея глупаци дават повече пари на нещо наречено квалифициран персонал.
- ms
-
-
тук почти никъде не се уважава тоя квалифициран персонал и никой не се грижи да го задържи на работа...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Просто няма как да му уплътниш работното време на тоя квалифициран персонал ( да речем при нас е така ). Дефакто в годината да му се наложи да работи, общо 1-2 месеца.
- adovet
- старши ентусиаст
-
при мен в мойта фирма персонала е строго квалифициран и съм направил така заплатите, че който работи по добре съответно и взима повече бонуси на края на месеца. Най важното е мотивацията на персонала.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Сондьора написа:Просто няма как да му уплътниш работното време на тоя квалифициран персонал ( да речем при нас е така ). Дефакто в годината да му се наложи да работи, общо 1-2 месеца.
Това е проблем на ръководството...
Тук имаме кривото схващане, че той като е шеф и той коли и беси и всички са му длъжни?!!?
Нормално е всички да работят за пари и когато някой ти хитрее по подобен начин и ти да хитрееш.
Но надявам се не се очаква след подобно изказване на шеф във форума, някой да се чуди защо няма качествени работници в БГ фирма, ами за 300лв ще си намериш такъв, но докато не правиш разлика между свършена работа и добре свършена работа, ще си ревеш що няма роби
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
adovet написа:при мен в мойта фирма персонала е строго квалифициран и съм направил така заплатите, че който работи по добре съответно и взима повече бонуси на края на месеца. Най важното е мотивацията на персонала.
А сега съвсем други ги говориш...