Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от adovet » 09 Апр 2011, 10:23

///peter написа:
Сондьора написа:Просто няма как да му уплътниш работното време на тоя квалифициран персонал ( да речем при нас е така ). Дефакто в годината да му се наложи да работи, общо 1-2 месеца.

Това е проблем на ръководството...
Тук имаме кривото схващане, че той като е шеф и той коли и беси и всички са му длъжни?!!?
Нормално е всички да работят за пари и когато някой ти хитрее по подобен начин и ти да хитрееш.
Но надявам се не се очаква след подобно изказване на шеф във форума, някой да се чуди защо няма качествени работници в БГ фирма, ами за 300лв ще си намериш такъв, но докато не правиш разлика между свършена работа и добре свършена работа, ще си ревеш що няма роби

Абе работника като е келав квато и заплата да му даваш се е недоволен. Забелязал съм го в мойта фирма.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Апр 2011, 10:27

Не е само до качеството на работата... има хора, които просто не се пускат да прогресират напред, защото са адски добри на мястото, на което са в момента... Затова им се пречи да мръднат.

И аз моите 50 стотинки по темата - и аз от около 2-3 месеца пускам CV-та като луд - искам да се преместя или направо да се махна. Но не става. Ходих на няколко интервюта - всичко наред, много доволни и двете страни, докато не се стигне до въпроса със заплатите. Там се удря яко на камък. Без пари няма да им работя. Преди 5 месеца в една голяма IT-фирма ми предложиха направо смешно заплащане за доста отговорна работа по поддръжка на сървъри - още си пускат обяви и търсят човек...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 09 Апр 2011, 10:38

SKISA написа:най-лесно е отстрани! аз пак ви казвам:след като виждате тая немощ, това неумение и тоя поголовен управленски некадърнитет, ми просто тва е ниша ,която явно преценявате ,че не е запълнена. фърляте се в нея и "праите пачки"...! след като толкова ..... управители и собственици са неспособни да въртят бизнеса си- им го изкупувате ,завъртате го и ставате милиардери. или отварате ваш и сте първи в сферата. всеки пали като.... "драсни-пални клечица" / да не използвам тая грозна и чужда дума- "кибрит"/ ,но аз не разбирам защо щом виждате толкова некадърен потенциал в управлението на фирмите не се хванете вие с това и ще сте спечелили !?!?
не казвам ,че само работниците и служителите са некадърни и искат много ,но не правят нищо! и аз съм служител! но и да се говори ,че .......ъъъъ .... / с кво треаше да заменя тая дума - "мениджър"!??! .....ъъъъ..../ чорбаджиите са кьопави само не е истина. плюс тва фирмата си е негова! ако иска само к**ва ще си наеме за персонал,по цел ден свирки да му правят, неколко пумияра да му викат колко е велик и дъщеря си и зет си за цвет! и никой не може да му каже копче! като не му върви така бизнеса ще фалира..... а ако си му върви вие се метайте ,че бил некомпетентен и не можел да управлява.

Скиса както обикновено цели в десятката. :yes: Пред компютъра всеки е силен, всички сме чели дебелите учебници и знаем какво пише в тях. Реалността обаче е доста по-различна и нещата невинаги се получават както пише в учебниците. ;) Можем да си направим фирма, да я управляваме прекрасно и да е супер печеливша, но предпочитаме да си седим пред клавиатурката и да се присмиваме на тези, на които им стиска и наистина са го направили пък било то и с известни сътресения от време на време. :mhihi: Аааа, и ако някой е роднина на шефа, то той задължително е назначен там само заради това и не умее нищо. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 09 Апр 2011, 10:42

adovet написа:Абе работника като е келав квато и заплата да му даваш се е недоволен. Забелязал съм го в мойта фирма.

Абсолютно. Никой не може да ме убеди, че човек свикнал да не върши нищо по цял ден ще се разработи като ненормален, ако му удвоиш заплатата. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Апр 2011, 11:04

Има си много начини за мотивация. Не е само до парите. Важни са и неща като виждането на работника за позицията му, сигурността, която му дава работата, переспективите, които му дава тази позиция за напред и т.н.
И най-читавия работник да държиш на една и съща позиция години наред, колкото и да му вдигаш заплатата накрая ще спре да работи.
Отделно си има хора, които не се мотивират от нищо. Той е толкова прост, че всички неща, които може да си учил по мениджмънт не важат при него, щото той няма мозък да ги възприеме. Това от опита който имам много важи в строителството. Там мотивационния фактор е физически. :mhihi: Няколко яки шамара и един шут и КПД-то се покачва значително.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Апр 2011, 11:05

///peter написа:
Сондьора написа:Просто няма как да му уплътниш работното време на тоя квалифициран персонал ( да речем при нас е така ). Дефакто в годината да му се наложи да работи, общо 1-2 месеца.

Това е проблем на ръководството...

Не е проблем на ръководството. Ти спомена за на запад ( а опита, който си придобил там, е в пъти по-голям от този който би придобил тук) та за мен, хора работили навън (запад) са квалифицирани. Но нали правиш разликата между тук и там. Аз примерно съм работил навън, заплата там 10Х тая която взимам тук, там работя по 12 часа на ден, тук ако се наложи...Просто в България е невъзможно да предоставиш количеството работа, която е навън, поради много фактори, но пак ше стигнем до това, че държавата ни е виновна.
Или няма как да задържиш, човек, който е достигнал ниво на квалификация, позволяваща му да работи навън на същата позиция, но във западна фирма. Просто БГ фирмата няма ресурса да се конкурира със западната, че да му плати същата заплатата. Щото и дори да намериш да му вдигнеш заплатата с 500лв, той там ги изкарва за два дена, и ако е решил тръгва е абсурд да го задържиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 09 Апр 2011, 11:48

adovet написа:
///ivanE30 написа:хахах тук секи иска да оправлява или да седи на компютър ,а кои ще копае ,кои ще кара с количката ;) ?

Koй за каквото е учил :mhihi: :mhihi: :mhihi:

това беше образно казано :winky: не сичко е в ученето дано си оправляваш бизнеса добре че като те сгънат големите акули да не ти налага да копаеш ;)
bedrock city racing

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 09 Апр 2011, 11:51

dimodi написа:...

dimodi, Уж си учил в Германия ама явно нищо не си попил от Швабата :mhihi: Силно се съмнявам да си чел тия "дебели учебници" дето аз съм чел, но и това не е важно!

Хора, пари се правят не с копан и оран! Пари се правят с акъл! Не ревете, че трябва да се произвежда нещо или да се копа :roll: Нито копаме с машини, нито произвеждаме добавена стойност :yes:

И да, няма лошо родата да е в "бизнеса", но в 90% тия хора дърпат кораба надолу :banghead: Тяхната работа е сигурна и не се мъчат да се квалифицират, да се докажат и т.н. :winky: Може да има и изключения.... :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Апр 2011, 11:54

тва с копането е леко слаб аргумент. нали се сещате, че те повечето от тез дето седят зад компютрите могат и да копаят, ма тез дет копаят не могат да седнат зад компютъра... :)

иначе те в българия могат добре да го уплътняват времето на квалифицирания персонал... проблема е, повечето бизнеси са точно на тоя принцип ще работим максимално ефтино, майната му на качеството, на служителите, няма да спазваме никакви процеси, ще орязваме от където можем. и накрая на квалифицирания персонал му писва и си дига чукалата ;) или вариант 2 върши работата колкото да отбие номера и затворен кръг. няма култура на работа в българия, няма и желание за развитие в тази насока. докато има такова мислене, аз що да давам повече пари като мога и за по-малко... бизнеса в българия ще е пълна пародия.
Последна промяна steeN на 09 Апр 2011, 12:05, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 09 Апр 2011, 12:02

Human stupidity is the most reliable source of income. :winky: ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Апр 2011, 12:10

тоз цитат за друго ми напомня...
общия случай в българия като продадеш нещо се радваш, че си прецакал клиента.
в нормалния свят се чудиш как да го накараш да остане доволен и като тва стане, той ти докарва още 10.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 09 Апр 2011, 12:14

http://www.facebook.com/video/video.php ... 8&comments
В това клипче е показано Индия но мисля, че важи с пълна сила и за България :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 09 Апр 2011, 12:29

Alpina_fanatic написа:dimodi, Уж си учил в Германия ама явно нищо не си попил от Швабата :mhihi: Силно се съмнявам да си чел тия "дебели учебници" дето аз съм чел, но и това не е важно!

Хора, пари се правят не с копан и оран! Пари се правят с акъл! Не ревете, че трябва да се произвежда нещо или да се копа :roll: Нито копаме с машини, нито произвеждаме добавена стойност :yes:

И да, няма лошо родата да е в "бизнеса", но в 90% тия хора дърпат кораба надолу :banghead: Тяхната работа е сигурна и не се мъчат да се квалифицират, да се докажат и т.н. :winky: Може да има и изключения.... :bchug:

Аз пък дори смятам, че съм попил прекалено много и това продължава да ми пречи в работата ми тук, въпреки че се върнах преди 2 години. :roll: А ако не бях чел нали се сещаш, че нямаше как да завърша, все пак образованието там няма нищо общо с тукашното. Но както казах, теорията и практиката са две различни неща. :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 09 Апр 2011, 12:30

Много вожд, малко индианец тука :D

Кое му е срамното за управителя ако във фирмата някой работи на минимална заплата? Като трябва да се върши нещо елементарно, за което ти трябват само 2 ръце и някоя друга мозъчна клетка, много ясно, че ще работи на минимална. Като реши да си тръгне хващаш първият безделник от улицата и всичко си върви по мед и масло. Не за всичко ти трябват квалифицирани кадри.

Работа има и винаги ще има. Проблемът е че народа го мързи повече отколкото му се работи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата