Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от radio_manbg » 09 Апр 2011, 15:53

Демирев написа:radio_manbg - Не за първи път попадам на индивиди раздаващи акъл и размахващи пръст, колко умни били, разбираш ли, къде учили и същевременно името си не могат да напишат!
А ти защо се въртиш като фурнаджйска лопата? Защо сега реши, че ще връщаш? Нали навън смяташ, че те чакат с отворени обятия! Ще вземаш по 10 000 евро на месец. Всички ще ти падат на колене. Не се връщай! Стой си където си!

Колега понеже продължаваш с все така добрият тон да те питам
radio_manbg написа:В момента съм в Русия... уча магистратура - накратко мениджмънт.
Докарах се до това положение зажото поседях едни прекрасни 5 месеца в търсене на работа и си казах в края на краищата "аджеба" нещо явно е недостатъчно за нормална работа, която да ме храни и да обезпечи по-нататъшното ми развитие да кажем......
Колеги аз нямам грам намерение да оставам тук да живея-работя. защото колкото повече кадърни българи дърпат към чужбина толкова повече жмел остава тук и на фона на тази жмел се лошават условията.
Поздрави и Успех.

Прочети целият цитат и най-вече това с червен цвят и "белким" вденеш какво се опитвам да кажа.
И се гордея, че съм стигнал до извода, че ако искам по-добри условия, то трябва да повиша квалификацията си!
Не смятам, че раздавам акъл или че размахвам пръст. И съгласи се, че в момента лицемерничиш, след като ти си човека който раздава квалификации, кой какъв бил и какво правил при положение, че дори не си си направил труда да прочетеш написаното от мен.
Колега ако имаш претенции, че си образован и начетен сподели, къде намира място арогантността ти.
Спазвай добрият тон, не заради друго, а защото повече хора ще повярват на това, което се опитваш в частност да ми кажеш.

Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Апр 2011, 16:29

Сондьора написа:Или няма как да задържиш, човек, който е достигнал ниво на квалификация, позволяваща му да работи навън на същата позиция, но във западна фирма. Просто БГ фирмата няма ресурса да се конкурира със западната, че да му плати същата заплатата. Щото и дори да намериш да му вдигнеш заплатата с 500лв, той там ги изкарва за два дена, и ако е решил тръгва е абсурд да го задържиш.

Не съм съгласен тука с тебе. В чужбината разбира се можеш да правиш повече пари но ако не си се самозабравил дори в бг от една сума нагоре може да се живее добре. Ще ти дам пример. Познавам няколко човека в бг които в чужбина могат да правят по 120к на година и нагоре. Но си седят в бг и са на 5к лева заплата и нямат проблеми. И не е като да са някакви големи началници да кажеш...

Та за доста хора една заплата от 1500 лева е достатъчна да ги задържи във фирмата в бг-то като цяло. Сега, ясно че 1500 лева са много заплата, но просто споделям.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 09 Апр 2011, 16:34

Не съм съгласен тука с тебе. В чужбината разбира се можеш да правиш повече пари но ако не си се самозабравил дори в бг от една сума нагоре може да се живее добре. Ще ти дам пример. Познавам няколко човека в бг които в чужбина могат да правят по 120к на година и нагоре. Но си седят в бг и са на 5к лева заплата и нямат проблеми. И не е като да са някакви големи началници да кажеш...

Та за доста хора една заплата от 1500 лева е достатъчна да ги задържи във фирмата в бг-то като цяло. Сега, ясно че 1500 лева са много заплата, но просто споделям.[/quote]

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Апр 2011, 16:50

Това заплата на специалисти или ?
Тука всеки говори за себе си, а никой не говори за масата народ дето е по-големия % от работещите и нямат никаква квалификация.
То и тяхната работа понякога е квалифицирана , нищо, че нямат 20 дипломи :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Апр 2011, 17:10

bam-bam написа:Това заплата на специалисти или ?
Тука всеки говори за себе си, а никой не говори за масата народ дето е по-големия % от работещите и нямат никаква квалификация.
То и тяхната работа понякога е квалифицирана , нищо, че нямат 20 дипломи :)

Пример, пращаш човек със средно образование на курсове. Плащаш една камара пари, издават му се сертификати.
Той още там си намира нова рабта, идва при теб и ти казва виж напускам, еди кво си еди що си. Има договор, по който го съдиш, но той там за 2 месеца е избил парите по неустойката.

Alx, говори за заплати от 5К, вервай ми никой няма да се оплаква или да търси нещо за навън.
А 1500лв, за млад човек под наем, със семейство са горе долу нищо и при положение, че има оферта за 70К на година, ходи го спирай.

Единствената алтернатива е да привличаш, хора от вън, на които им е писнало, постлали са си тук, и искат да се приберат.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 09 Апр 2011, 17:40

големите заплати понекога водят до големи загуби... :mhihi: питайте мене. като е голема и като не успееш да си земеш за 4 месеца и дупката става страховита.
майната му ,де ! не е болка за умиране....!
не разбирам отново колегите ,които така прекрасно знаят как се прави бизнес, как трябва да се плащат високи заплати ,как трябва да се взима всякакъв персонал-квалифициран и не и въпреки това не каза никой :"аз отворих фирма ,работя и сега съм богат!" що така се получава!? всички знаят как, знаят колко ,казват,че трябва да се дават по 2бона заплати и ще лети фирмата и въпреки това се ядосват на 600лв заплата! явно нещо не е баш ,както го описвате в нета с буквички...!
а иначе -няма как да не се дава пример със себе си. аз не знам как работят и живеят ...да кажем по-нискоквалифицираните работници и за това и няма как да кажа какво трябва точно да се направи за тях. а и в крайна сметка всеки си гони неговите цели. не съм чул синдиката на превозвачите ,примерно да ходи да стачкува ,когато се дигнат на стачка миньорите или банковите служители...! тук при нас, естествено синдикатите са някаква пародия и аз не бих разчитал на защита от тях...!
всеки си гледа от неговата камбанария и в тва няма нищо лошо. определено е гадно като трябва да се съревноваваш за някоя позиция с някой ,който е цъфнал у софето,дръпнал е кредит, реве ,че имал вноски да плаща, домъкнал е половината си рода , почва на квато и да е заплата - само да има да хапне и да си плати наема за 4те квадрата ,дето е наел и да избута месеца ,но тва са условият! кво да направа! аз не бих работил за тия пари ,за които той би и се опитвам да го надскоча с повече квалификация и други плюсове ,но в БГ цената е определяща и обикновенно го взимат него за 6-700лв ,а аз оставам да търся....! тва е!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Апр 2011, 17:48

"Пазарна икономика" - цената на труда като на всяка друга стока се определя не от неговата себестойност (колко си вложил в себе си за да си повишиш квалификацията и да си ефективен) а за колко може да се продаде, т.е. на колко пари ще се навиеш да работиш и работодателят избира най- изгодната оферта, т.е. най- евтината.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Апр 2011, 17:52

saleen написа:"Пазарна икономика" - цената на труда като на всяка друга стока се определя не от неговата себестойност (колко си вложил в себе си за да си повишиш квалификацията и да си ефективен) а за колко може да се продаде, т.е. на колко пари ще се навиеш да работиш и работодателят избира най- изгодната оферта, т.е. най- евтината.

:yes: елементарно ,ватсън!!

в една дачия сигурно има толкова кила ламарина ,кабел и гума ,колкото и в едно порше. да кажем ,че акъла ,вкаран в поршето е повече! определено смятам ,че себестойността на една дачия ,барабар с всичко е 3000лв и се продава за 15000 ,а на едно порше е 20000лв ,а се продава за 180000......!! пазарна икономика, братче! същото е и с труда....

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 09 Апр 2011, 17:57

Bmw325is написа:Момчета незнам вие как сте ама аз от 5 месеца немога да си намеря работа,искам нещо на авто-мивка или монтьорче гумаджия или шофьор,барман,охрана ,завършил съм Ел.техник на МПС-та ,обаче във всяка обява за работа пише със опит поне 6 месеца има и такива дето искат опит от 5 години и направо незнам какво да правя...как да добия опит като никой не ме зима на работа?

"Пазарната икономика" казва, че ти трябва да гладуваш :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 09 Апр 2011, 18:08

Има едно положение в което международните институции са преценили кои народ с колко и как да живее и колко да работи/получава за да живее.В тия институции работят много големи капацитети/досещате се/.
Тия капацитети са от западния свят и др.богати държави/има и Българи,сигурно,но са статисти/ .
Ясно е че на България няма да позволят стандарта като на запад/развития запад де/,щото мн.добре са ни видяли какво представляваме и с какво се задоволяваме/спомнете си преброяването/.
Оттук нататък колкото и да се напъваме не можем/като цяло/ да минем определените прагове щото сме в ЕС.
В момента явно праговете са ни много занижени,щото така са преценили/спрямо това което видяха през последните 30 години в БГ/ че не можем нищо да не правим,а да живеем като "Лордове",да имаме по няколко жилища-имоти,няколко коли,да имаме домакинства по уредени от техните,лаптопи,компютри Х ?? бр.,да ходим на почивки-екскурзии,да не слизаме от колите,да ядем в ресторанти всеки ден,да пием на корем всеки ден купона на мах,децата ни да разполагат с всичко,дискотеки,да не плащаме данъци,глоби,ДДС-та,мита,образование,лечение.
Не че те там нямат повечето от тия неща - но с какъв труд ги постигат/а ние тук си ги имаме като даденост БЕЗ ДА СЕ НАПЪВАМЕ/.И другото -винаги да сме недоволни.
При това положение как да се случат нещата,ясно е - мизерия за Българина,докато не влезе в пътя/стадото европеиско/.
Който е живял в чужбина му е ясно де.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Апр 2011, 18:32

SKISA написа:не разбирам отново колегите ,които така прекрасно знаят как се прави бизнес, как трябва да се плащат високи заплати ,как трябва да се взима всякакъв персонал-квалифициран и не и въпреки това не каза никой :"аз отворих фирма ,работя и сега съм богат!" що така се получава!? всички знаят как, знаят колко ,казват,че трябва да се дават по 2бона заплати и ще лети фирмата и въпреки това се ядосват на 600лв заплата! явно нещо не е баш ,както го описвате в нета с буквички...!

Ех, как си смучеме от пръстите и се изявяваме като крайна инстанция, а в последствие пишем, това което казват другите. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Апр 2011, 19:00

интересна и смислена тема.
ясно е,че за добра работа си е нужно така наречената-връзка.и след това,за да прогресираш,задължително трябва да вкусваш от шефския задник!кой колко разбирал,какво можел въобще не е от значение,важното е да си удобен на шефа.
в една фирма винаги ще има минимален процент работяги,къде ще вършат всичката работа и ще носят на гърба си останалите подлоги.
от 20г се развива бизнеса в българия.много станаха шефове на фирми по стечение на обстоятелствата и си мислят,че е нормално служителите да ми се натягат.не е важно,че щом са такива,другите им качества няма да са от полза.аман от прости селяни,долни зле изрусени к**ва,неграмотни олигофрени,бавно развиващи се роднини и т.н.има един грозен лаф-редките лайна,изплуват най-отгоре...
пълен бъркоч е в тази държава.има заплати отговарящи на времената от преди 15г.как един ортопед ще взема 370лв,учител 400лв и т.н.
и въобще защо се води спор тука,като повечето сте прави за себе си?едните са коректни работници,но не заплатени,другите са шефове,но нямат качествен персонал....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Апр 2011, 19:08

павката написа:...
в една фирма винаги ще има минимален процент работяги,къде ще вършат всичката работа и ще носят на гърба си останалите подлоги.
....

и к'во да правя аз като акъл и кинти за мой си бизнес нямам, ама неща нито да съм от работягите дето вършат всичко, нито от подлогите :?: да умирам ли :?:

ПС: изхода го знам, но съм тъп и упорит и си искам тука...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Апр 2011, 19:45

///peter написа:
SKISA написа:не разбирам отново колегите ,които така прекрасно знаят как се прави бизнес, как трябва да се плащат високи заплати ,как трябва да се взима всякакъв персонал-квалифициран и не и въпреки това не каза никой :"аз отворих фирма ,работя и сега съм богат!" що така се получава!? всички знаят как, знаят колко ,казват,че трябва да се дават по 2бона заплати и ще лети фирмата и въпреки това се ядосват на 600лв заплата! явно нещо не е баш ,както го описвате в нета с буквички...!

Ех, как си смучеме от пръстите и се изявяваме като крайна инстанция, а в последствие пишем, това което казват другите. ;)

на "вие" ли ми говориш или просто така си смучеш!?!?
аре не ми давай квалификаций кое как и колко да пиша!! разсъждавай по темата и не се занимавай с нискоквалифициран труд...крайна,начална...не е важно! всеки си изразява мнението тука по темата и не дава определений на останалите ,само ти дриснА!....

павка ,знаеш кво говорихме и кво стана и сигурно си взел правилното решение в контекста на случилото се с бизнеса на фирмата. не е ясно ,обаче защо толкова скачате срещу "шефовете" ,като те все пак съществуват и ако не е един ,ще е друг, па трети , па пети...все някой трябва да я ръководи тая фирма...! не е ли така!? те искали ...! ми ние не даваме ако не ни харесва! па те ако щът да искат ,квото искат! и в зависимост от тва кой е по-на зор слиза към позицията на другия....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата