Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Трудно се намира работа в днешно време
На мен са ми пращали CV-та със снимки с логото на Sladur.com в долния десен ъгъл
Има някои елементарни неща, като формата на CV-то, обръщенията в придружаващото писмо, формата на снимката, езикът на който е написано мотивационното писмо и CV-то в зависимост от това на какъв език е обявата и т.н., които всеки търсещ работа би трябвало да знае или да прочете преди да започне.
Аз лично триех автобиографии в които някой в графата за други умения и компетенции е сложил- Интернет, работа с Mozilla, IE и разни такива..

Има някои елементарни неща, като формата на CV-то, обръщенията в придружаващото писмо, формата на снимката, езикът на който е написано мотивационното писмо и CV-то в зависимост от това на какъв език е обявата и т.н., които всеки търсещ работа би трябвало да знае или да прочете преди да започне.
Аз лично триех автобиографии в които някой в графата за други умения и компетенции е сложил- Интернет, работа с Mozilla, IE и разни такива..
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
като стана дума- я работодателите тука кажете какво НЕ трябва да пише в едно CV или мотивационно писмо... макар мотивационните да са поне в 80-85% копи/пейст и хич да не ги броя...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
ms написа:като стана дума- я работодателите тука кажете какво НЕ трябва да пише в едно CV или мотивационно писмо... макар мотивационните да са поне в 80-85% копи/пейст и хич да не ги броя...
Като видя такова писмо копи/пейст никога няма да взема даденият човек. Не може да се потрудите да направите едно писмо та камоли някаква работа да се върши след това. Така не става.

- Alpina_fanatic
-
-

Ха, каква обява видях

Офис–Асистент/ка
ИЗИЗКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ:
• Отлично владеене на Турски,Руски,Френски и Английски език /писмено и говоримо/ – задължително условие;
• Добра езикова култура /правопис и правоговор/
• Комуникативност и желание за работа в екип;
• Умение за работа с хора в директен контакт и по телефона;
• Посреща и обслужва клиенти в офиса на фирмата;
• Поддържа контакти с клиенти в страната и чужбина
• Отлична компютърна грамотност - MS Word, MS Excel, уеб-браузер;
• Шофьорска книжка – кат. В;
• Личностни качества: организираност, инициативност, умение за работа в екип, любезност, дискретност, комуникативност, лоялност и др.
НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ:
Динамична и предизвикателна работа;
Коректно отношение и отлични условия на труд.
Ако считате, че отговаряте на посочените изисквания и предложението представлява интерес за Вас, изпратете автобиография и актуална снимка!
Задължително посочвайте референтен номер!
За интервю ще бъдат поканени само одобрените по документи кандидати.
"ЛГС ЛОГИСТИКС ГЛОБАЛ СЕРВИСЕ" ЕООД търси да назначи опитно лице на длъжност "Офис–Асистент/ка"
http://www.logitransport.com
Последна промяна Alpina_fanatic на 09 Апр 2011, 22:55, променена общо 2 пъти

zxsport написа:Аз подозирам, че ситуацията ще се сго*ни още повече ... за жалост не виждам светлина в тунела.
Не можеш да станеш модерен/успяващ мениджър при положение че цял живот си бил в робство и тоталитаризъм.И при положение че сега трябва да излезеш да играеш на световната сцена/щото се видя че на местната вече не става/.
На запад това се е постигало през времето.И там е имало кризи,но кадърните и след кризата/дори са организирали кризи/пак са успявали и са били и сега са имена/или техните наследници/ на световната сцена.
Не можеш да си супер квалифициран кадър ,при положение че цял живот си робувал и после¨ХОДИЛ¨ на работа през тоталитаризма.
Разбира се винаги има изклю4ения.
Та и моето мнение е 4е много хора ще се видят в приключение оттук нататък ако не се вземат сериозно в ръце.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
bavarec написа:zxsport написа:Аз подозирам, че ситуацията ще се сго*ни още повече ... за жалост не виждам светлина в тунела.
Не можеш да станеш модерен/успяващ мениджър при положение че цял живот си бил в робство и тоталитаризъм.И при положение че сега трябва да излезеш да играеш на световната сцена/щото се видя че на местната вече не става/.
На запад това се е постигало през времето.И там е имало кризи,но кадърните и след кризата/дори са организирали кризи/пак са успявали и са били и сега са имена/или техните наследници/ на световната сцена.
Не можеш да си супер квалифициран кадър ,при положение че цял живот си робувал и после¨ХОДИЛ¨ на работа през тоталитаризма.
Разбира се винаги има изклю4ения.
Та и моето мнение е 4е много хора ще се видят в приключение оттук нататък ако не се вземат сериозно в ръце.

bavarec написа:видят в приключение оттук нататък ако не се вземат сериозно в ръце.
Хората трябва да се вземат в ръце според мен още от момента, в който получават образованието си.
"Хората на запад" не влизат да учат някъде само, за да не работят, тате плаща изпитите, той прави пищови цял семестър, или пък докато учат, нощем работят и като сервитьорки. Чакай го после да става нещо от него, да има квалификация, ценз, да може реално да определи цената си, като до пети курс дори не е сигурен за какво точно е учил...
После идва "за толкоз пари толкоз" и омагьосания кръг се затваря!
Личното ми мнение и наблюдения са, че като че ли работниците са една идея по-мързеливи, отколкото шефа им е стиснат

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мотивационното писмо трябва да е по-скоро какво си правил на предишните си работи и с какво това би помогнало да се справиш добре с желаната.
Самата автобиография трябва да е написана граматически правилно и формата да е попълнена коректно. Снимката е тип паспортна и е на мястото, което е предвидено за снимка във формата за автобиография, освен ако не е отбелязано друго. Ако обявата е на чужд език то и автобиографията, мотивационното и придружаващото писмо са на същият език.
За мен други умения и компетенции записани в автобиографията като Интернет, работа с Мозила и Кю Торент говорят, че човекът е изключително прост.
Тъй като обаче по стечение на обстоятелствата след 13 години стаж в една компания и аз съм в процес на търсене на работа и поразгледах разни обяви считам, че не всичко от това, което смятам за правилно е валидно. Видях изключително неграмотно съставени обяви от големи и известни фирми и бюра за подбор на кадри
Относно мениджърските напъни на някои колеги ще кажа, че не всичко е така, както го пише по книгите. Аз съм имал щастието да работя това за което съм учил доста дълги години. Във фирмата в която съм съм започнал от най-ниското възможно ниво. Ръководил съм пряко няколко стотин човека повече от 10 години и пак не мога да твърдя, че знам всичко и съм добър мениджър. В реалния живот има редица ситуации, които ти налагат да предпочетеш малкото зло или да си затвориш очите за куп нередности за да избегнеш по-големи. Взимал съм редица решения които са водили до лош резултат и некачествено изпълнение. Ръководил съм и десетки проекти от които всички други агенции са се отказвали или са поваляли по добър начин с перфектен резултат. Просто не всичко е 1+1=2. Лесно е да гледаш отстрани работа на шефа и да викаш- аз ако бях това щях да го направя сто пъти по-добре. Не винаги се получава и понякога той знае редица неща, които ти дори не предполагаш.
Самата автобиография трябва да е написана граматически правилно и формата да е попълнена коректно. Снимката е тип паспортна и е на мястото, което е предвидено за снимка във формата за автобиография, освен ако не е отбелязано друго. Ако обявата е на чужд език то и автобиографията, мотивационното и придружаващото писмо са на същият език.
За мен други умения и компетенции записани в автобиографията като Интернет, работа с Мозила и Кю Торент говорят, че човекът е изключително прост.
Тъй като обаче по стечение на обстоятелствата след 13 години стаж в една компания и аз съм в процес на търсене на работа и поразгледах разни обяви считам, че не всичко от това, което смятам за правилно е валидно. Видях изключително неграмотно съставени обяви от големи и известни фирми и бюра за подбор на кадри

Относно мениджърските напъни на някои колеги ще кажа, че не всичко е така, както го пише по книгите. Аз съм имал щастието да работя това за което съм учил доста дълги години. Във фирмата в която съм съм започнал от най-ниското възможно ниво. Ръководил съм пряко няколко стотин човека повече от 10 години и пак не мога да твърдя, че знам всичко и съм добър мениджър. В реалния живот има редица ситуации, които ти налагат да предпочетеш малкото зло или да си затвориш очите за куп нередности за да избегнеш по-големи. Взимал съм редица решения които са водили до лош резултат и некачествено изпълнение. Ръководил съм и десетки проекти от които всички други агенции са се отказвали или са поваляли по добър начин с перфектен резултат. Просто не всичко е 1+1=2. Лесно е да гледаш отстрани работа на шефа и да викаш- аз ако бях това щях да го направя сто пъти по-добре. Не винаги се получава и понякога той знае редица неща, които ти дори не предполагаш.
bum_bum написа:Относно мениджърските напъни на някои колеги ще кажа, че не всичко е така, както го пише по книгите. ... В реалния живот има редица ситуации, които ти налагат да предпочетеш малкото зло или да си затвориш очите за куп нередности за да избегнеш по-големи. ... Просто не всичко е 1+1=2. Лесно е да гледаш отстрани работа на шефа и да викаш- аз ако бях това щях да го направя сто пъти по-добре. Не винаги се получава и понякога той знае редица неща, които ти дори не предполагаш.

- Alpina_fanatic
-
-
bum_bum написа:...Относно мениджърските напъни на някои колеги ще кажа, че не всичко е така, както го пише по книгите....
В консултантската компания, в която бачкам, всичко е така както е написано по книгите

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Оффф, колега само не и прайса, сега ще кажеш че имате и квалифициран персонал... 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Alpina_fanatic написа:bum_bum написа:Явно вашата фирма е някаква по-тарикатска
Викаш всичко в PWC е като по учебниците...

От колко време работиш там и на кое управленско ниво си?
Мишел написа:bavarec написа:видят в приключение оттук нататък ако не се вземат сериозно в ръце.
Хората трябва да се вземат в ръце според мен още от момента, в който получават образованието си.
По-точно родителите им.
bum_bum написа: ...шефа и да викаш- аз ако бях това щях да го направя сто пъти по-добре. Не винаги се получава и понякога той знае редица неща, които ти дори не предполагаш.
Самия факт че той е шефа е достатъчно че е ПО.
Дори парите да му ги е изсипал някой,щом ги е дал на него а не на тебе значи е с една идея ПО-по.