Kaкъв рутер да си взема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Kaкъв рутер да си взема

Мнение от ///sasho » 11 Апр 2011, 17:31

Колеги от известно време се чудя какъв рутер да си взема. В момента ползвам D-link DL524 , обаче когато пусна да се тегли филм например се пренатоварва и изключва за няколко минути и това се повтаря постоянно докато не се изтегли филма и в един момент нито нет може да се ползва нито филм се тегли. Фирмата която ми поддържа нета ми препоръча linksys wrt54gl , а като се обадих да го поръчам ми препоръчаха linksys Е1000 , защото бил по добър. Сега в крайна сметка незнам какъв да взема. Искам единствено и само да не се пренатоварва и да не изключва от едно теглене на филм. Дайте съвет. :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Kaкъв рутер да си взема

Мнение от Е.Димитров » 11 Апр 2011, 17:42

asus,ама гледай да има "N" стандарт,освен ако и компютъра ти подържа "N" стандарт (за безжична мрежа),иначе аз не знам рутер да прекъсва връзка,освен ако не е :
а) на БТК=дефектен
б)дефектен изобщо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Мнение от King Nothing » 11 Апр 2011, 18:05

Не съм попадал на рутер който не забива със стоковия си фърмуер, когато му се даде малко жега :)
wrt54gl е добър, но с вътрешните си антени покритието му не е голямо.

Горещо ти препоръчвам да си вземеш рутер съвместим с dd-wrt (http://www.dd-wrt.com). Един от последните напълно съвместими рутери с това е Linksys 160nl - даже има и външни антенки.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 11 Апр 2011, 18:11

Router TP-Link TL-WR940N
Изображение

:yes:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Апр 2011, 18:17

Емо, тоя рутер дето ползва колегата го ползвам и аз- правеше ми подобни номера преди да му сложа последният софт...

Колега, ако само това забиване ти е проблем пробвай първо да му обновиш Firmware, сега съм с Version: V2.07... само няма да се плашиш, че е от 2008г.- по-нова НЯМА :mhihi:
винаги остава вариант да си купиш нов- 5 човека ще ти предложат 7 модела минимум...

King Nothing написа:Не съм попадал на рутер който не забива със стоковия си фърмуер, когато му се даде малко жега :)
...

я ми дефинирай "забива като му дадеш жега", че ми е интересно...
ползвам модела на колегата- стар, евтин и скапан модел като цяло обаче забива 2 пъти в годината, и то НЕ щото го товаря да тегли (а редовно го товаря с торенти- влача спокойно с 5МБ/с без да забие), а просто щото така му е кеф... или може би е от това, че от 3,5години на тоя рутер едва ли му се събират и 12 часа да не е работил- изключван е само 2 пъти от мрежата за по около 2часа (ремонт вкъщи) и колкото пъти е спирал тока...

ПС: И на най-големият си враг не бих предложил Тъп Линк ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от King Nothing » 11 Апр 2011, 18:33

ms написа:
King Nothing написа:Не съм попадал на рутер който не забива със стоковия си фърмуер, когато му се даде малко жега :)
...

я ми дефинирай "забива като му дадеш жега", че ми е интересно...

Я, ще ти дефинирам :)
Теглене на торенти от повече от 1 компютър с интерфейсна скорост примерно. Но това не е задължително условие. Въпрос на късмет и среда на работа - каква е мрежата на Интернет-интерфейса например, колко мак-адреса вижда там, дали те са достатъчно много за да видят сметката на половината му (или цялата) памет, какъв трафик върлува в тази мрежа и т.н. Та да стигнем и до чисто физическите условия - стабилност на захранването, дължина на мрежовите кабели и вероятност по тях да се събира статично електричество, зашуменост на безжичния ефир и т.н. и пр.

Просто споделям опит и грешки :)
Сменил съм повече от 5 различни марки и модели рутери, за мен единственото работещо и стабилно решение се оказа dd-wrt инсталиран на linksys.

Имах точно такъв д-линк и трябваше да го рестартирам всеки божи ден понякога и час, когато ми потрябваше Интернет :D При всеки е различно :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Апр 2011, 18:36

Колега - провери дали няма нещо, което да пречи на сигнала. Аз мойта пишка (разбирай адаптера на компа) я залепих на височина 1.80м и връзката внезапно се подобри и то бая. Има и значение дали между пишката и рутера има пряка видимост - аз с един малко по-дълъг кабел го реших идеално тоя проблем.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от King Nothing » 11 Апр 2011, 18:42

Zagy написа:Колега - провери дали няма нещо, което да пречи на сигнала. Аз мойта пишка (разбирай адаптера на компа) я залепих на височина 1.80м и връзката внезапно се подобри и то бая. Има и значение дали между пишката и рутера има пряка видимост - аз с един малко по-дълъг кабел го реших идеално тоя проблем.

Мда, в междупишието по възможност минимум прегради, всеки косъм пречи :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 11 Апр 2011, 19:27

Като стана дума за междупишие .. има ли начин да се увеличи силата на пишката на ПЦто ?
Гледам продават отделни антени, които може да си завиеш на пишката и да махнеш нейната и уж било действало .. ама дали ? :)
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Апр 2011, 19:36

bam-bam написа:Като стана дума за междупишие .. има ли начин да се увеличи силата на пишката на ПЦто ?
Гледам продават отделни антени, които може да си завиеш на пишката и да махнеш нейната и уж било действало .. ама дали ? :)

Може - аз съм си правил експерименти със всякакви простотии :mrgreen: . Най-ефективно се оказа надлъжната половинка от едно кенче от бира или кола зад "пишката" - увеличава силата на приемания сигнал с 30-40%. Не се бъзикам - пробвайте.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 11 Апр 2011, 19:43

TP-Link/D-Link :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 11 Апр 2011, 20:11

Сега ако обясниш като за малоумен какво си направил :)
Кенче .... зад .. ?
Може една картинка да направиш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 11 Апр 2011, 20:15

ASUS RT-N10 :yes: .
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 11 Апр 2011, 20:20

Getnet
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 11 Апр 2011, 20:55

tp-link

Следваща

Назад към Извън Темата