Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
BoBoGTO написа:adovet написа:Колега като търсиш кола не гледай най ниските цени от даден модел. Аз мойта като я взимах преди една година можеше да взема същата за 9-10 000лв., но я взех за 14 900лв. Това също не е гаранция. Тогава имаше и по скъпи, които бяха пълен боклук. Просто обикаляй гледай и не се лъжи само по външният вид, защото подръжката на наще автомобили не е никак евтина и е много кофти да вземеш кола и да почнеш да се ръсиш сумати пари за ремонти.
Точно това направих когато взех моята кола. Имаше една единствена кола, която беше по-евтина във всички обяви в cars.bg и мобилето. Тази я избрах, защото беше от моя град.
Та да чукна на дърво за година и половина и 40к км нищо сериозно. Окачването въобще го изключвам, защото си е свързано с дупките и начина на каране. Всичко на всичко имам един термостат, 2 предни ниски говорителя, едно cd, айде ще сложа и волана, бордовия и подлакътника, защото може би това също оказа влияние в цената.
Замисли се над следното: Ако имаш избор между 2 коли, като цяло всичко еднакво, единствено на едната цената е 10к, на другата 15к. Ако видимо и 2те нямат проблеми, единственото притеснение, е че едната е с прекалено ниска цена. Дилема не виждам. Каквото и да и стане на тази евтината и то пак е под въпрос дали въобще ще стане, не мислиш ли, че тея 5 бона дето си ги спестил ще го покрият? Пак казвам, че примера е за еднакви коли. Не говоря ако едната е 136, другата 204 коня. Ти сам каза, че си можел да вземеш същата- на това се основавам. Според мен това е голяма грешка.
Някой наясно с икономиката спомена- цената се формира от търсенето, не от предлагането. По простичко не е проблема в този, който иска парите, а в този, който ги дава.
Когато разбрах пишика с волана, още когато взех колата, воланите вървяха 300-400лв. Когато се реших да си взема ми искаха по 500-600. А разбрах тука във форума, че има хора дето и доста повече са дали.
Просто да добиете представа с тези си изказвания какво причинявате на икономиката в България.![]()
Каквото и да правите карате коли на по 5-10 години. Колкото и пари да дадете за нея, пак си остава кенеф. И да, и аз карам такъв!
Ами колега караш кенеф щото си дал най ниската цена. Аз за мойта кола мога да кажа, че е много подържана и не е кенеф.
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
adovet написа:Ами колега караш кенеф щото си дал най ниската цена. Аз за мойта кола мога да кажа, че е много подържана и не е кенеф.
Кажи го на германеца или италианеца, или на когото е била колата преди теб. Щото те в момента си се кефят на новата количка, а ти им караш кенефа от който са се отървали на доста добра цена. Прави такива изказвания когато си купиш нова кола.
Да не говорим, че хал-хабер си нямаш как аз си поддържам колата. И говориш за добре поддържана кола в България. Можеш да положиш всички усилия, но не и да успееш. Има ли смисъл да ти говоря за дупките, праха, мръсотията, качеството на консумативите и частите. Отделно компетентността на майсторите. Я давай по 50лв всяка седмица за теоретично оригинален филтър на купе на бош и пробвай пак да говорим, че и всички останали филтри. Щото ако караш колкото мене, на толкова време ще трябва да ги сменяш. Още много примери мога да ти дам, но ще приключа със следната снимка и обяснението към нея. Това е кола 2002ра година, на един собственик и никога през всичките 10 години не е мит двигателния отсек. Нямам снимка да покажа на същия, 2 месеца каран в България.

BoBoGTO написа:Каквото и да правите карате коли на по 5-10 години. Колкото и пари да дадете за нея, пак си остава кенеф. И да, и аз карам такъв!
Ако трябва да се изразя в твой стил, аз лично предпочитам 5-6 годишен марков немски кенеф, отколкото чисто нов, румънски или корейски за същите пари.
А и от кенеф до кенеф има разлика за десет бона си купуваш външен кенеф на село на двора, а за двайсет кенеф в самолет и то първа класа

Въпрос на гледна точка. Съжалявам, че си дал толкова пари и живееш с усещането че караш кенеф. Аз лично живея с усещането, че карам ебахти яката кола

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
BoBoGTO написа:adovet написа:Ами колега караш кенеф щото си дал най ниската цена. Аз за мойта кола мога да кажа, че е много подържана и не е кенеф.
Кажи го на германеца или италианеца, или на когото е била колата преди теб. Щото те в момента си се кефят на новата количка, а ти им караш кенефа от който са се отървали на доста добра цена. Прави такива изказвания когато си купиш нова кола.
Да не говорим, че хал-хабер си нямаш как аз си поддържам колата. И говориш за добре поддържана кола в България. Можеш да положиш всички усилия, но не и да успееш. Има ли смисъл да ти говоря за дупките, праха, мръсотията, качеството на консумативите и частите. Отделно компетентността на майсторите. Я давай по 50лв всяка седмица за теоретично оригинален филтър на купе на бош и пробвай пак да говорим, че и всички останали филтри. Щото ако караш колкото мене, на толкова време ще трябва да ги сменяш. Още много примери мога да ти дам, но ще приключа със следната снимка и обяснението към нея. Това е кола 2002ра година, на един собственик и никога през всичките 10 години не е мит двигателния отсек. Нямам снимка да покажа на същия, 2 месеца каран в България.
Abe човече ако беше видял постовете ми ще ти стане колко километра минавам. не знам колко минаваш ти но мойта кола си е перфектна и няма никакви забележки. Явно ти си взел най големият кенеф и колкото и пари да дадеш няма да стане кола. За това говоря не взимайте коли на най ниската цена та после да се отвращавате от тях.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Колега, доста наивно звучиш с тези си изказвания ми се струва... особенно това горе...и ако ти всеки божи ден сядаш в колата си с мисълта, че била кенеф ... то явно живеем в различни светове...
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Хахахаа, тук направо ме разби и ми оправи деня. Ти сам вярваш ли си въобще? Това е като историите, че колата е карана само от баба, ама баба инвалид и ходила с нея до аптеката, а аптекатда била отсреща на улицата, а междувременно седяла в гараж колата...
Пълни глупости говориш колега, вярвам, че останалите колеги са достатъчно грамотни да не ти се вържат на легендите. Нищо лично, но даже на снимката се виждат следите от водата, с която е мита колата. Вярно е, че немците правят най-хубавите коли, но не правят космически кораби и колите си не ги карат във вакуум.
- Bmwanabe
- Потребител
-
- Кара: Audi a4
- Мечтае да кара: Bmw e46
Моля дайте съвет, как ви се струва тази оферта? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Една проста физика/химия която сме учили в училище, даже една проста логика би обеснила на всеки нормален човек, че тва на снимката, няма начин да е това което някой му е казал че е.
Явно някои хора и на училище не са ходили, а общата култура са я изпърдяли през дупето си много одавна.
П.С Тва е за темата "Бисери от форума"....

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i

Здравейте предстои ми да купувам BMW-ce
и искам да попитам каква е разкликата в разхода на 320i и 2.2 новия мотор ?Голяма ли е ?

- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
powpow написа:Здравейте предстои ми да купувам BMW-ceи искам да попитам каква е разкликата в разхода на 320i и 2.2 новия мотор ?Голяма ли е ?
Разликата на хартия изглежда доста впечатляваща - в полза на по-големия мотор ->BMW 320i E46 Sedan ('98-'00) vs BMW 320i E46 Sedan ('00-'01) , но това е само на на хартия.
По принцип по-глоемия мотор трябва да е по-оптимизиран,по-добре изчислен ,с по-нов софтуер.Най-добре да се изкажат собствениците или хората имали контакт с тези автомобили за по-добра представа.

^ Разлика от 0,3 литра градско и 0,1 литра извънградско не ми се вижда никак впечатляваща. Виж даже смесения и на 2те е 8,9/100.
Здравейте, в момента съм с един Ситроен C4 - 1.6i автоматик. Мисля да го продавам и да взимам някаква тройка, защото съм твърдо против газ/метан, а ситроенът ми дава над 12 градско (с нормално каране!)
Според вас може ли да се намери читава тройка (седан или комби) E46 автоматик (това е задължително условие) - или дизел, или ако е бензин да е по-икономичен от горепосочения Ситроен - това всичкото до 10 000 лв? В mobile.bg има обяви (особено комбитата нали са и по евтини по принцип).
Според вас може ли да се намери читава тройка (седан или комби) E46 автоматик (това е задължително условие) - или дизел, или ако е бензин да е по-икономичен от горепосочения Ситроен - това всичкото до 10 000 лв? В mobile.bg има обяви (особено комбитата нали са и по евтини по принцип).
С тоя бензин дето го гласат за 2.99лв незнам пич....