Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
Re: Трудно се намира работа в днешно време
толкова 700 кинта е средната за софия си е минималната направо. Или аз просто не познавам хора които да зимат по малко.. Толкова почват стартово приатели и познати. Но си е тегаво особенно за позиции които са в определени сектори, специално в ИТ сектора работа има многоо, ама кадри няма, повечето които сега завършват 22-23-24 годишни нищо не знаят и грам опит нямат... Аз съм на 24 и не влезнах да уча навремето но вече имам 5 години опит и доста сертификати, преди 5 месеца баш в кризата реших да напусна защото смятах,че знам и мога и правя много повече от това което ми плащаха 950-1000 лева чисто (като се осигурявах на пълното 1300-1400), В крайна сметка ми предложиха друга позиция и се съгласиха на исканата от мен заплата. Като искам да добавя,че има алтернативи където и по-добро заплащане да има. Въпросът е до човек. ПРимерно търсихме специалист с опит за Sharepoint services е 0 кандидати. Просто има сектори където има много малко търсене на кадри и много свободни кадри, има и сектори с малко кадри и голямо търсене. Проблемът идва от кофти образованието влезнах да уча ИТ и колегите ми си нямат идея за какво става на въпрос изобщо. Да не говорим за повечето преподаватели и асистенти, карат ни да правим презентации на поър пойнт, визитки на публишър, учихме как да правим папки... Мрежи учим мии това което аз съм учил на Cisco Academy-то преди 6 години сега най-най-най-бейсик нещата се учат, а практика 0...
Ми 98% от тези кадри няма да стават за нищо освен съпорт в ХП....
Ми 98% от тези кадри няма да стават за нищо освен съпорт в ХП....
- Alpina_fanatic
-
-
AcOrP написа:толкова 700 кинта е средната за софия си е минималната направо..
София не е България

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Е не е България, а 50% от нея... 3 500 000

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
При нас хората масово бачкат тежка физическа работа-дневни и нощни смени по 12 часа за 300-350 лева, 700 кинта са някакъв блян, за който даже и не мечтаят.
Никой не мое ма връне на селу!
- Alpina_fanatic
-
-
От 1 юли българите и румънците заедно с гражданите на страните извън Европейския съюз ще получават разрешително за работа в Холандия само при "изключителни случаи", съобщи холандската преса, цитирана от Euractiv.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Даже закъсняха, като се има в предвид, че по-голямата част от "българите" там са с по-тъмен от нормалното цвят на кожата.
Alpina_fanatic написа:българите и румънците заедно с гражданите на страните извън Европейския съюз
Тъпи са си Холандците и тъпи ще си останат,наясно ли са кво изпускат...

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
И в Англия е така. Трябва ти разрешително за работа, иначе не можеш да почнеш работа. И работодателите не е като да не знаят за тия разрешителни.
И пак само за българи и румънци...
Тия циганьори докъде ни доведеха....

Тия циганьори докъде ни доведеха....

((:BuKcu:)) написа:И в Англия е така. Трябва ти разрешително за работа, иначе не можеш да почнеш работа. И работодателите не е като да не знаят за тия разрешителни.
Тия циганьори докъде ни доведеха....![]()
То явно на много места ще стане така.Абе и запада са си к**ва.Пуснаха отначало,обраха качествения народ и сега за зган няма работа.Ама и наща външна политика помага.Сакън да не се изнесе народа и да няма кого да щавят тука.Договарят се тия неща и сега сме им толкова удобни тук че сме им като златни кокошчици.
///peter написа:Е не е България, а 50% от нея... 3 500 000![]()
Според коя статистика?

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Пичове стига сте търсили работа ве, почвайте да купувате фабрики и комбинати, вижте го тоя пич дето купи кремиковци, извади момчето 300млн суха пара и е той. Това в кръга на шегата, а иначе по темата- каквото и да си говорим, пари с бачкане не се изкарват, не се ли вкара човек в някъква схема и да бъхти като вол, пак няма да има пара.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dbanchev написа:Пичове стига сте търсили работа ве, почвайте да купувате фабрики и комбинати, вижте го тоя пич дето купи кремиковци, извади момчето 300млн суха пара и е той. Това в кръга на шегата, а иначе по темата- каквото и да си говорим, пари с бачкане не се изкарват, не се ли вкара човек в някъква схема и да бъхти като вол, пак няма да има пара.
Не е точно така

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Мишел написа:///peter написа:Е не е България, а 50% от нея... 3 500 000![]()
Според коя статистика?
нереалната

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.