Гаранционен фонд???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Гаранционен фонд???

Мнение от Elesar74 » 14 Апр 2011, 22:48

Много сте смели колеги, шапка ви свалям.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e28 turbo

Мнение от Ma7e4k0 » 14 Апр 2011, 23:11

Аз вчера питах един катаджия и каза че няма как да ме накарат да я платя когато колата не се движи и тия глоби и спирания от движения са пълните простотии. Въобще каза ми ако не я карам да не я плащам.
Има надежда...щом катаджия ми го каза.
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Апр 2011, 23:13

не че нещо, ама аз на катаджия не бих повярвал и като го питам колко е часа ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 14 Апр 2011, 23:42

Незнам защо всички казвате,че трябвало да доказват че си карате колата за да имате винна... По тъпия закон не се казва никаде дали карате или не карате МПС-то казва се ако е регистрирано и не е спряно от движение трябва да се плаща... Глобени още няма мисля, но като нищо могат да почнат... 600 лв, + спиране от движение после още колко пари да си я вкарате в движение колата или мотора ?
Трябва да го направят като в Англия, на сайта на КАТ въвеждаш си информацията и декларираш колата като спряна от движение. И ако те хванат,че я караш 1000-2000 лева глоба...
За да я пуснеш отново в движение, правиш си ГО, влизаш на сайта и даваш да я пуснеш сайта проверява в базата на ГФ, и колата е отново в движение. Може и за Технически преглед да се проверява в системата, или примерно ако е необходимо да се закара колата докато е спряна от движение на технически преглед сайта да генерира временно разрешително да може да си закараш колата на преглед-а и след като мине вече официално да се пуска в движение.
Варианти има, но ще ме извиняват да ходя до кат да спирам пускам и да плащам всеки път... Простоо няма как да стане.
Ако искате може да се хванем и да направим една подписка и да я препратим на ляво на дясно да си променят системата така,че да е лесна и удобна, ако не протести като в либия,египет,сирия щото да излезнем и да люпим семки ефект няма...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 15 Апр 2011, 0:55

Абе колега!
Ква Англия,кви пет лири!?
Нали целта е да ни цоцат паричките!
Това е главната идея,понеже сега криза,и застрахователите сигурно са ревнали че нямат парички,и хайде сега да стрижеме хората!
Да,ама НЕ! :ranting:

Това дето го казваш,е много хубава идея,но докато бюрократичната машина се задейства,докато се приборят с лобитата,и ние вече ще сме за пенсия,ама понеже всяка година вдигат възрастта,така и няма и до пенсия да я докараме.
Просто плащаш малоумни данъци,и работиш до гроб!
Това е положението!
Само се чудя,кога ли ще се повтори 1997,пред народно събрание :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Bareck » 15 Апр 2011, 19:52

Трябва да е по-скоро :confused: :confused: .Че както е тръгнало ще ни затрият тези в парламента... :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 02 Окт 2013, 18:25

Я да изтупам малко прахта.
И аз цъфнах с такова писмо за колата на жената. Но не мисля да плащам след като няма да се кара. Някой от "печелившите" с такива писма могат ли да споделят как са се развили при тях нещата?
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Потребител
Аватар

Мнение от bg_man » 03 Окт 2013, 20:50

здравейте колеги и на мен ми пратиха писанце.... утре мисля да питам застрахователя ми,че ми е приятелче.... но все пак застраховател :bang:

някой от по-горе писалите колеги нека сподели дали е платил гражданската.... дали чака още да го ''спрът от движение'' и дали след това писмо пак си е направил ГО и си кара колата,след тези 14дни.... (че на мен такъв ми е замисъла,като поизкърпя 30ката да си я карам по улицата).

Благодаря ви много :)

Предишна

Назад към Извън Темата