Въпрос за PayPal
Модератор: Общи модератори
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Въпрос за PayPal
Спечелих едни джаджи в eBay и се договорих с продавача да ги прати до Бг за повече пари.Аз искам да ги платя през PayPal но като влезна в eBay и дам на плащане ми излиза сумата с доставка която е само за държавата от която е продавача.Та мисълта ми е как мога да му пратя допълнителните пари за които сме се разбрали през PayPal 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Въпрос за PayPal
кажи му да ти прати invoice с правилната сума и дестинация
- quickshare
-
-
имейла ще му го искам няма проблем...
Ще ми разясниш ли както е това Invoice и като ми го прати къде да го търся
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Пиши му съобщение, той ще ти върне инвойса на твоя мейл, плащаш и си готов.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
bam-bam написа:малко офф
как е по-добре да се пазарува
чрез ПП или директно с ЦЦ
това е някаква шега нали?
последния път като се опитах да платя директно с кредитна карта една крушка за три долара ми поискаха сканирана кредитната карта, а също така и сканирана лична карта от двете страни или друг документ за самоличност

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
quickshare написа:имейла ще му го искам няма проблем...
Инвойс - сметка / фактура

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Да видя да се хиля 
Имаше помощ на приятел и платихме чрез ЦЦ от сайта на капа в италия
Всичко е ок, но горкия той не е чувал за ПП ( и аз не съм в час много) и реших да му дам малко инфо и съвети.
Можеш да ми кажеш какви са плюсовете на ПП вместо да ровя по гугъл.

Имаше помощ на приятел и платихме чрез ЦЦ от сайта на капа в италия

Всичко е ок, но горкия той не е чувал за ПП ( и аз не съм в час много) и реших да му дам малко инфо и съвети.
Можеш да ми кажеш какви са плюсовете на ПП вместо да ровя по гугъл.

- quickshare
-
-
Добре де....той сега ми прати Invoice със правилната сума, но.........Ако му платя по този начин защитен ли съм пак от PayPal от измама и после като му платя в eBay кое да маркирам за плащане?PayPal или Bank transfer.Защото ако маркирам PayPal сигурно ще ме прати направо там да му плащам пак защото плащането не е минало през eBay?!?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
В инвойса трябва да имаш бутон Pay now, или нещо подобно. Натискайки гo, отиваш на страницата на Paypal и там виждаш цялата дължима сума. Потвърждаваш плащането и си готов. В никакъв случай не ползвай Bank Transfer, каквото и да ти говорят отсерща. Скоро имах такъв случай, човека настояваше за плащане с Bank Transfer, аз с Paypal. Не се разбрахме и развалихме сделката. Ако пазаруваш от Германия, немците нямат много много вяра на Paypal, така мисля аз. Но нямаш никаква защита за парите си, извън Paypal. Когато не знаех как стоят нещата, платих едни 212$ с Western Union и видях стоката през крив кюнец. После и да се жалваш на Ebay, все тая.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
quickshare написа:Добре де....той сега ми прати Invoice със правилната сума, но.........Ако му платя по този начин защитен ли съм пак от PayPal от измама и после като му платя в eBay кое да маркирам за плащане?PayPal или Bank transfer.Защото ако маркирам PayPal сигурно ще ме прати направо там да му плащам пак защото плащането не е минало през eBay?!?
Избираш като начин на плащане "PayPal", като плащането се извършва през тяхната страница, не се притеснявай...
- quickshare
-
-
Сега видях че той не ми го е пратил като Invoice а като Request money или просто ми иска някакви пари и в описанието пише че това е чакащо плащане за неговото име.По този начин да му го плащам ли?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Плащай, всяка транзакция направена чрез ПП е защитена. (доколкото може да е защитено едно онлайн плащане де).
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
По повод питане за сигурност на ПейПал, общопризнато мнение е, че за момента това е най-сигурният начин за извърършване на масови дребни плащания, със почти 100% защита на данни и ангажимент за възстановяване на суми при некоректни действия от страна на продавач/купувач.