ГЕРБ и "Атака" премахнаха свободния достъп до пълните данни
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Alpina_fanatic
-
-
Re: ГЕРБ и "Атака" премахнаха свободния достъп до пълните данни
© написа:По скоро ме е яд на самия търговски регистър, че събират от всички фирми - работещи или не по 50лв за нищо, че и глоби имат
Е сега, глобяваш един работник 50 кинта и си плащаш на изедниците

формулата на бизнеса всеки я разбира по различен начин
освен това говоря повече за неработещи фирми - ей сега имам една, която няма пукнат лев (има 2лв. капитал), какво остава за работник и ще трябва да плати 50лв. за да подаде празни годишни отчети - т.е. с нули
освен това говоря повече за неработещи фирми - ей сега имам една, която няма пукнат лев (има 2лв. капитал), какво остава за работник и ще трябва да плати 50лв. за да подаде празни годишни отчети - т.е. с нули
- Alpina_fanatic
-
-
Имам фирма ама трябва и да плащам
Без коментар

Без коментар

не знам дали те разбрах добре, но не всички които имат фирми са автоматично далавераджии задължени да плащат всяка глупост на държавата 
А също така самото "имане" на фирма не носи никакви пари допълнително

А също така самото "имане" на фирма не носи никакви пари допълнително

- Alpina_fanatic
-
-
© написа:А също така самото "имане" на фирма не носи никакви пари допълнително
Жалко!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Спокойно колеги,те туй правителство бачка само за едрия капитал,ето сега излезе закон ,всеки да се свързва с нап с касовия апарат,освен че трябва да си закупиш апарат и то нов или да се прави доработка на стария(все едно е своя прищявка,а всъщност те така са решили и те задължават) ами ставаш абонат на един от трите мобилни оператора за да се вържеш към нап
А те моб.операторите само това и чакат,яката секира ще играе в месечните сметки.И нали са чужди кво им пука за бедния български бизнесмен.Яхане до дупка ,това му предстои на Бай Ви Ганьо.И после като "удушат" всичко българско и родно,ще си променят политиката в тяхна си полза.Сега четех в един друг форум как се гласят горките опратори да останат само те на пазара за доставка на И-нет услуги.
Регването в случая на ЕООД в случая става за 1 час, а ликвидирането на фирмата поне 6 месеца. Та това е единствената причина да го имам все още.
А за касовите апарати сте прави - до септември всеки който е регистриран по ЗДДС трябва да ги върже. Но аз вече имам опит и с това
Нищо особено, още една такса към мобилен оператор, а всичко останало е много шум за нищо - данъчните въобще не са минавали да проверят нищо
А за касовите апарати сте прави - до септември всеки който е регистриран по ЗДДС трябва да ги върже. Но аз вече имам опит и с това

Сега лятото влизаме в Шенген и после ще почнат.И не само за това и за всичко за което има закон но се ошумоляваха.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Имам магазинче в едно село дето е без обхват на операторите, че кво праим в този случай затварям магазина ли що ли?
- Alpina_fanatic
-
-
turieca написа:Имам магазинче в едно село дето е без обхват на операторите, че кво праим в този случай затварям магазина ли що ли?
Те ще ти пуснат една оптика до "паланката", ти ще си платиш и всичко е ОК

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Бройте тогава село без магазини никой не може да си го позволи това. Сори, че изместихме темата.
bavarec написа:Сега четех в един друг форум как се гласят горките опратори да останат само те на пазара за доставка на И-нет услуги.
учудваш ли се? това е нормално развитие на нещата.
има сливане на оператори. по-големите купуват по-малките... после те биват купувани от тези с многото пари- а това са мобилните оператори и бтк.
крайното разпределение е 1-2 големи интернетни провайдъра, бтк и другите мобилни оператори... след което ако няма конкуренция и се сдушат - жална майка на потребителите щото ще имат 3 избора за провайдър и трите ще са на безумни цени.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:bavarec написа:Сега четех в един друг форум как се гласят горките опратори да останат само те на пазара за доставка на И-нет услуги.
има сливане на оператори. по-големите купуват по-малките... после те биват купувани от тези с многото пари- а това са мобилните оператори и бтк.
крайното разпределение е 1-2 големи интернетни провайдъра, бтк и другите мобилни оператори... след което ако няма конкуренция и се сдушат - жална майка на потребителите щото ще имат 3 избора за провайдър и трите ще са на безумни цени.
в други сфери отдавна е така

дано поне с интернета се размине
© написа:alx написа:bavarec написа:Сега четех в един друг форум как се гласят горките опратори да останат само те на пазара за доставка на И-нет услуги.
в други сфери отдавна е така![]()
дано поне с интернета се размине

всяко сливане води до повишаване на технологиите а от там (в случая на операторите) и на скоростите и устойчивоста на връзките... от там по-дребните риби в един момент нямат достатъчно пари да са конкурентно-способни което пък води до тяхното поевтиняване и съответното им закупуване от по-големите... и процеса се завърта... докато парите станат много големи, технологиите много добри, скоростите високи, качеството високо- терен на които малките провайдъри няма как да оцелелят.
нищо ново под слънцето.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3