Смяна на хидравличното масло?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
hellbull написа:а сега колегата ICE ако може да се изкаже по темата пак.
Значи моята бегачка е 525 ТДС 96 година, да слагам ли дексрон 3 или 2
ICE би ти казал да сложиш по-новото декстрон 3
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... B%E8%EA%E0
- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
Re: Смяна на хидравличното масло?
Здравейте колеги,
четох темата тъй като ми предстои рециклиране на рейка и съответно смяна на хидр. масло. Разбрах че е ок да се ползва Dexron III. Някои от колегите препоръчаха Castrol Dexron III, и търсейки попаднах на следното:
"All DEXRON-III licenses expired at the end of 2006, and will not be renewed. Beyond that date, General Motors will only support the use of DEXRON-VI fluids for use in Hydra-Matic transmissions.[1] Fluids claiming DEXRON-III type performance continue to be sold under abbreviated names such as Dex/Merc and D/M, however, since the DEXRON-III licensing system no longer exists, these fluids are not regulated by GM in any way."
Имайки предвид написаното по-горе, следва да търсия този продукт http://www.castrol.com/castrol/sectiong ... Id=7027043 ??
четох темата тъй като ми предстои рециклиране на рейка и съответно смяна на хидр. масло. Разбрах че е ок да се ползва Dexron III. Някои от колегите препоръчаха Castrol Dexron III, и търсейки попаднах на следното:
"All DEXRON-III licenses expired at the end of 2006, and will not be renewed. Beyond that date, General Motors will only support the use of DEXRON-VI fluids for use in Hydra-Matic transmissions.[1] Fluids claiming DEXRON-III type performance continue to be sold under abbreviated names such as Dex/Merc and D/M, however, since the DEXRON-III licensing system no longer exists, these fluids are not regulated by GM in any way."
Имайки предвид написаното по-горе, следва да търсия този продукт http://www.castrol.com/castrol/sectiong ... Id=7027043 ??
Наскоро си патих и аз с хидравлика беше ми се запушило казан4ето и помпата ми застърга малко по малко докато започна да се чува повече от двигателя. Последствията бяха нова помпа ново казахче и масло. Когато свалих казанчето на дъното му има6е 1 см. утайка като метален прах който запушваше цедката на казанчето и от там толкова проблеми
Така че подменяйте си периодично и казанчетата докато не е станало късно.

така и така си правиш профилактика на хидравличната с-ма вземи да смениш и маркучите, които излизат от казанчето
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Аз така смених хидравличната помпа,но и новата шумеше,карам я така от около месец,защото се издразних,а като я сменях сложих и ново масло,дали е възможно да съм скапал и тази помпа 

/// 6>4

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
TheKiller написа:Аз така смених хидравличната помпа,но и новата шумеше,карам я така от около месец,защото се издразних,а като я сменях сложих и ново масло,дали е възможно да съм скапал и тази помпа
А какво имаш предвид под шуми-като втртиш волана вие или?
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Nikolay86 написа:TheKiller написа:Аз така смених хидравличната помпа,но и новата шумеше,карам я така от около месец,защото се издразних,а като я сменях сложих и ново масло,дали е възможно да съм скапал и тази помпа
А какво имаш предвид под шуми-като втртиш волана вие или?
И като въртя волана даже и на празен ход се чува
/// 6>4

просто "новата" втора употреба е тръгнала или казанчето ти е запушено от малкия отвор и не пропуска нормално маслото
аз имах същата ситуация моята виеше и течеше масло от нея. Смених я заедно с маркучите и казанчето, но пак си виеше и майстора ми смени някви лопатки на старата и сега е добре. Иначе намерих в ибей чисто нова за 100-120лв с година гаранция при условие, че в ауто плюс ми искат 1000 

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4