Мултинационални хранит. компании мамели източната част на ЕС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Re: Мултинационални хранит. компании мамели източната част на ЕС

Мнение от Drum » 14 Апр 2011, 11:02

Това за Кока Кола и аз го установих преди 10-тина години в сравнение с тази в САЩ. Наща е пълна боза в сравнение с онази. И да съставките може да са едни и същи, но до колкото съм чувал дозирането е различно.
Иначе аз отдавна си имам една теория на конспирацията, която я споделям и обсъждам с приятели, че новите автомобили (без значение марката) произведени за Източна Европа далеч не отговарят на качеството на същите произведени за Западна. Цялата ми теория се базира на практиката - хора които си купуват чисто нови коли и споделят за проблеми. Имам доста примери: Ситроен Берлинго със сменено табло, прескочил ремък и пукната глава, всичко това до третата година. Волво S80, на което вратите увиснаха и започнаха да се затварят само със сила още на първата година, на втората смениха скоростна кутия (автоматик) гаранцията тъкмо беше изтекла. Пасат, който непрекъснато висеше в сервиза за проблеми със софта - ту отказва да пали, ту отказва да отключи, и т.н.
Имам чувството, че като се каже продукт за Източна Европа и производството е в отделен цех или поне се произвежда в друга смяна от по-ниско платени работници :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Naskosf » 14 Апр 2011, 11:04

b.bonev написа:Според мен тва се отнася не само за храни а и за десетки други стоки, като авточастите които се продават тук.......

Разбира се не е само за храната, ами за почти всичко. :ranting:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 14 Апр 2011, 11:35

Мордехай написа:Всичко е по-различно благодарение на пазара. А търсенето в България е не за качествена стока, а за евтина. Всички търговски фирми се съобразяват с това и специялно за нашия и подобните пазари се намаляват най-скъпите съставки, без да се променя много-много вкусът. Консуматорите, тоест купувачите, тоест българина като цяло сам си е виновен за това. Ако Кока-колато беше 4-5лв като в Германия, качеството може би щеше да е същото, но кой щеше да купува? А едно от най-лошите неща за мен е, че и техниката - камиони, коли, перални, печки, самобръсначки и други, също е с друго качество. Жалкото е, че на много хора не им се вярва. Нашето общество е свикнало да е второ качество и няма намерение да се променя, свикнали сме на ниско заплащане и некачествени стоки.

А защо е така? Нали знаеш, че ако хората имат нормални доходи ще си позволяват и истинските неща, но и тогава не се знае с какво ще ни захранват!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 14 Апр 2011, 11:44

За да достигнат хората до нормални доходи трябва да им се промени доста мислененто и манталитета. С това променено мислене никой не би купувал боклуците и всеки ще обръща повече внимание на етикети, съдържание на стоки, произход и други подобни. Защо в някои европейски страни няма пазар за китайските стоки?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 14 Апр 2011, 12:16

((:BuKcu:)) написа: А Нескафето в България повече ми харесва от това, което купувам в Англия :mhihi:

Може и да се заблуждавам, но и при мен е така. Конкретно сравнение за Нескафе Класик в Испания, Италия и Германия и разбира се БГ :)

Кока-колата ми харесва повече тук, защото не е толкова сладка или поне така ми се струва. Миналия ден се прибрахме от една екскурзия и бях взел един стек кола за мой колега, които държеше да е взета не по-близо от Словения :)

А за подправките, не знам защо се купуват чужди, при положение, че нашите производители са изключително конкурентни в това отношение. Имам предвид традиционните подправки. А и на Котани почти всички подправки са глутамат, което и на пясък да го сложиш, пак ще го докараш на вкус :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 14 Апр 2011, 15:24

като отворихте дума и за подправките НЕ използвайте МАГИ подправките,няма такава химия вътре,ако някои го интересува ще постна тема от друг форум за кви глутамини и не знам си кви есенций има само вътре,и не стига,че са вредни ами и имат зарибяващ ефект,като при зрънчото при децата ароматизиран фураж а те се избиват за него :no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Апр 2011, 16:02

Ни е глутамин, а глутамат ;) И не са само на Нестле нещата, а всички и не само подправките, а всичките им дехидратирани продукти.
В темата за фитнеса стваше въпрос за един колега, който яде корн флейкс за да отслабва :mhihi: Има едно проучване в което плъховете ядящи кутията на корнфлейкса надживяват тия, които ядат съдържанието.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 16 Апр 2011, 23:49

Относно колите за жалост май е пълна истина че тук са значително по-нискокачествени :confused: . Много голямо впечатление ми направи като се разговорих с един познат веднъж по темата. Случат е следният: той си купува чисто нов джип на премиум марка (няма да споменавам коя от 3те да не почнат дрязи) от Германия. Негов приятел си купува същият джип тук от Бг. Колите са почти на 100% еднакви- еднакъв мотор, почти идентични екстри. Е човека каза че до момента има навъртени 150к г/д за 3 години ако не се лъжа, неговият приятел има 135 000 май на неговата кола. Колата закупена от Германия е влизала веднъж за извънреден ремонт в сервиз, а българската "през 2 месеца в сервиза" беше точният израз.
П.С става дума за джиБ на стойност 100 000+ лв !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 17 Апр 2011, 0:10

((:BuKcu:)) написа:За Кока-колата мога да потвърдя, че има разлика поне на вкус от тази в Англия. А Нескафето в България повече ми харесва от това, което купувам в Англия :mhihi:
То е всеизвестно от дълго време, че за различните пазари е различен състава на един и същ продукт. То това по-скоро идва заради крайната цена.

какво значи заради крайната цена,при положение че доста храни и сокове например в Германия и Португалия са с по-ниска левова равностойност отколкото тук?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Апр 2011, 0:14

вчера ядох домати, каквито не бях ял от 86та и 7ма... някъде! уникален вкус, уникално сладки, консистенция ,бе останаха ми лигите по пътя...!
не бяха безбожно скъпи ,български ,купих си и в петрич!!! там е ебаси евтинията сичко....напрао ми спреха тока тия - макетата...! каквото и да пипнах беше около 3-4 пъти по-евтино от в софия...

Предишна

Назад към Извън Темата