Емиграция
Модератор: Общи модератори
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: Емиграция
Демирев не е баш така работата щото днес си бях по тениска на вън па даже и май месец не е още.На север е наистина много студено,но все пак никой не го карат да ходи там.Аз съм на юг от Осло и си ми е перфектно,страхотна природа,фиорди,чист въздух,безплатна вода,тишина и спокойствие.Все пак зависи кой какво търси 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Не се коси ... седи си там и си свиркай.
Ние скоро като станем растения и караме на фотосинтеза ще има значение тоя мил наш роден климат
Ние скоро като станем растения и караме на фотосинтеза ще има значение тоя мил наш роден климат

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bam-bam написа:Едното е за сметка на другото ... тука си имаме климат, ама другото сичко ни е лайняно

Верно е
Аз също съм бил в Норвегия-вятъра е верно неприятен и колите са безбожно скъпи,но както казаха в едно ТВ предаване- "Обществото тук е много напреднало" и "Няма по-добро място в света за отглеждане на деца.."
Хайде някой със всичкия си акъл да каже това за БГ...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Bogat-Beden написа:bam-bam написа:Едното е за сметка на другото ... тука си имаме климат, ама другото сичко ни е лайняно
![]()
Верно е
Аз също съм бил в Норвегия-вятъра е верно неприятен и колите са безбожно скъпи,но както казаха в едно ТВ предаване- "Обществото тук е много напреднало" и "Няма по-добро място в света за отглеждане на деца.."
ББ

Тука пари нема така или иначе.Който краде той има в днешно време,и той ще ти каже колко му е добре

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
ME4KY написа:Bogat-Beden написа:bam-bam написа:Едното е за сметка на другото ... тука си имаме климат, ама другото сичко ни е лайняно
![]()
Верно е
ББ![]()
Тука пари нема така или иначе.Който краде той има в днешно време,и той ще ти каже колко му е добре
Това е точно така братле

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колегата по-горе , който се любуваше на фиордите , само дето не уточни годишния данък който плаща там...в което няма нищо лошо де , от там идва и високия стандарт !
пс наскоро гледах едно предаване за там и впечатление ми направи , че единствените евтини храни за студента са сьомгата и спагетите
пс наскоро гледах едно предаване за там и впечатление ми направи , че единствените евтини храни за студента са сьомгата и спагетите

- Bogat-Beden
-
-
nightdriver написа:колегата по-горе , който се любуваше на фиордите , само дето не уточни годишния данък който плаща там...в което няма нищо лошо де , от там идва и високия стандарт !
високият стандарт НЕ идва от данъците,те просто спомагат за по-високото качество на живот и публични услуги,
както и за по добра социална справедливост
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- nightdriver
- ентусиаст
-
благодаря за поправката ,
да не забравяме все пак , че тази държава е богата на газ и нефт !
да не забравяме все пак , че тази държава е богата на газ и нефт !
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Колега плащам 25% данък и не виждам нищо лошо в това,но за сметка на това социалната политика е с 4 милиона светлинни години пред нашата и може би пред всички останали в света.Примерно сега имам право да взимам помощи за децата ми въпреки,че те са в България
Помощите са достатъчни за храна ако децата ми живеят тук.
Вярно е,че Норвегия има много нефт и газ,също така има други държави,които имат нефт и газ,в които обаче аз не бих стъпнал даже
Нека да не превръщаме темата за Норвегия.Ще пусна отделна тема с разни изумителни неща,нека да посъбера малко житейски опит.Мисля за всички,ще е интересно да научат малко повече за действителността тук 

Вярно е,че Норвегия има много нефт и газ,също така има други държави,които имат нефт и газ,в които обаче аз не бих стъпнал даже

- Bogat-Beden
-
-
magareto_yori написа:.Мисля за всички,ще е интересно да научат малко повече за действителността тук
На мен лично не ми се понрави това,че алкохол се продава само е един магазин в целия град,който и не работи уикенда с цялата си наглост

Пътищата са кофти-не знам дали е от или заради специфичния климат ,но...
Магистрала май няма въобще

Берген ако не се лъжа държи рекорда за нонстоп дъждовалене -100 дни

Линейки Мерцедес МЛ

Добро ниво на заплащане

- nightdriver
- ентусиаст
-
Есента, когато се разбра, че авантюрата ми в Швеция не отива на добре, поразпитах един приятел в Норвегия, живее в Драмен. И там нещата не са розови - човекът ми каза - ще ти помогна, но без местния език само ще дойдеш и ще си изхарчиш и малкото останали пари. Иначе той е бил международен шофьор, ходи в някаква агенция в бг., и той на майтап (а бяхме колеги по това време) яви се на някакво интервю и го взеха за шофьор на камион от чистотата (в см. водоструйка). Няма никакво намерение да се връща тук. Това е малкото, което знам за тази красива страна.
За европата не знам, но в америката има работа. Само да ти се работи. Единствения проблем е разрешителното... Или да работиш под масата, но тогава заплащането е ниско и няма осигуровки.
Данъците ако правиш малко пари са много ниски.. Почти нула.
Аз лично ако трябваше да започвам сега- намирам си един евтин колеж, записвам се, уча и работя под масата или на кампуса легално и след първата година подавам документи за разрешително за работа на базата на финансови проблеми... И след това каквото сабя покаже.
Данъците ако правиш малко пари са много ниски.. Почти нула.
Аз лично ако трябваше да започвам сега- намирам си един евтин колеж, записвам се, уча и работя под масата или на кампуса легално и след първата година подавам документи за разрешително за работа на базата на финансови проблеми... И след това каквото сабя покаже.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Като говориш за Америка.
Какви са легалните възможни начини да избягаш там
Говоря от Бг.

Говоря от Бг.

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
bam-bam написа:Като говориш за Америка.
Говоря от Бг.
+1

И аз сега завършвам и се чудя дали да остана 2-3 години в БГ или направо да паля за някъде и да се ориентирам