Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Re: Емиграция

Мнение от magareto_yori » 16 Апр 2011, 19:19

Демирев не е баш така работата щото днес си бях по тениска на вън па даже и май месец не е още.На север е наистина много студено,но все пак никой не го карат да ходи там.Аз съм на юг от Осло и си ми е перфектно,страхотна природа,фиорди,чист въздух,безплатна вода,тишина и спокойствие.Все пак зависи кой какво търси ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Апр 2011, 20:12

Не се коси ... седи си там и си свиркай.
Ние скоро като станем растения и караме на фотосинтеза ще има значение тоя мил наш роден климат :lol:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Апр 2011, 23:48

bam-bam написа:Едното е за сметка на другото ... тука си имаме климат, ама другото сичко ни е лайняно :mhihi:

:yes:
Верно е
Аз също съм бил в Норвегия-вятъра е верно неприятен и колите са безбожно скъпи,но както казаха в едно ТВ предаване- "Обществото тук е много напреднало" и "Няма по-добро място в света за отглеждане на деца.."
Хайде някой със всичкия си акъл да каже това за БГ... :puke:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 17 Апр 2011, 0:07

Bogat-Beden написа:
bam-bam написа:Едното е за сметка на другото ... тука си имаме климат, ама другото сичко ни е лайняно :mhihi:

Верно е
Аз също съм бил в Норвегия-вятъра е верно неприятен и колите са безбожно скъпи,но както казаха в едно ТВ предаване- "Обществото тук е много напреднало" и "Няма по-добро място в света за отглеждане на деца.."

ББ :mhihi:
Тука пари нема така или иначе.Който краде той има в днешно време,и той ще ти каже колко му е добре ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 17 Апр 2011, 0:27

ME4KY написа:
Bogat-Beden написа:

Верно е

ББ :mhihi:
Тука пари нема така или иначе.Който краде той има в днешно време,и той ще ти каже колко му е добре ;)

Това е точно така братле ;) В българия живее добре само този който прави далавера!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 17 Апр 2011, 1:24

колегата по-горе , който се любуваше на фиордите , само дето не уточни годишния данък който плаща там...в което няма нищо лошо де , от там идва и високия стандарт !

пс наскоро гледах едно предаване за там и впечатление ми направи , че единствените евтини храни за студента са сьомгата и спагетите :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 17 Апр 2011, 1:28

nightdriver написа:колегата по-горе , който се любуваше на фиордите , само дето не уточни годишния данък който плаща там...в което няма нищо лошо де , от там идва и високия стандарт !

пс наскоро гледах едно предаване за там и впечатление ми направи , че единствените евтини храни за студента са сьомгата и спагетите :mhihi:

високият стандарт НЕ идва от данъците,те просто спомагат за по-високото качество на живот и публични услуги,
както и за по добра социална справедливост
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 17 Апр 2011, 1:38

благодаря за поправката ,
да не забравяме все пак , че тази държава е богата на газ и нефт !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 17 Апр 2011, 8:24

Колега плащам 25% данък и не виждам нищо лошо в това,но за сметка на това социалната политика е с 4 милиона светлинни години пред нашата и може би пред всички останали в света.Примерно сега имам право да взимам помощи за децата ми въпреки,че те са в България :shock: Помощите са достатъчни за храна ако децата ми живеят тук.
Вярно е,че Норвегия има много нефт и газ,също така има други държави,които имат нефт и газ,в които обаче аз не бих стъпнал даже ;) Нека да не превръщаме темата за Норвегия.Ще пусна отделна тема с разни изумителни неща,нека да посъбера малко житейски опит.Мисля за всички,ще е интересно да научат малко повече за действителността тук ;)
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 17 Апр 2011, 11:16

magareto_yori написа:.Мисля за всички,ще е интересно да научат малко повече за действителността тук ;)

На мен лично не ми се понрави това,че алкохол се продава само е един магазин в целия град,който и не работи уикенда с цялата си наглост :mhihi: и бира 50-60 крони в кръчмата (15на лв) :ranting:
Пътищата са кофти-не знам дали е от или заради специфичния климат ,но...
Магистрала май няма въобще :confused:
Берген ако не се лъжа държи рекорда за нонстоп дъждовалене -100 дни :shock: :kuku: (малко депресиращо :mhihi: )
Линейки Мерцедес МЛ :shock:
Добро ниво на заплащане 8) ,ама ще е по-добре колегата Йори да поразкаже :) :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 17 Апр 2011, 13:18

С тези 25% данък , помощите си ги платил предоволно и не дължиш нищо на никой
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 17 Апр 2011, 22:30

Есента, когато се разбра, че авантюрата ми в Швеция не отива на добре, поразпитах един приятел в Норвегия, живее в Драмен. И там нещата не са розови - човекът ми каза - ще ти помогна, но без местния език само ще дойдеш и ще си изхарчиш и малкото останали пари. Иначе той е бил международен шофьор, ходи в някаква агенция в бг., и той на майтап (а бяхме колеги по това време) яви се на някакво интервю и го взеха за шофьор на камион от чистотата (в см. водоструйка). Няма никакво намерение да се връща тук. Това е малкото, което знам за тази красива страна.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Апр 2011, 23:03

За европата не знам, но в америката има работа. Само да ти се работи. Единствения проблем е разрешителното... Или да работиш под масата, но тогава заплащането е ниско и няма осигуровки.

Данъците ако правиш малко пари са много ниски.. Почти нула.

Аз лично ако трябваше да започвам сега- намирам си един евтин колеж, записвам се, уча и работя под масата или на кампуса легално и след първата година подавам документи за разрешително за работа на базата на финансови проблеми... И след това каквото сабя покаже.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 18 Апр 2011, 0:22

Като говориш за Америка.
Какви са легалните възможни начини да избягаш там :)
Говоря от Бг.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 18 Апр 2011, 0:34

bam-bam написа:Като говориш за Америка.
Какви са легалните възможни начини да избягаш там :)
Говоря от Бг.

+1 :)
И аз сега завършвам и се чудя дали да остана 2-3 години в БГ или направо да паля за някъде и да се ориентирам ;) Бил съм в Англия и Германия, но за по няколко месеца... Реално не съм се ориентирал за никъде по-специално.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата