Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Трудно се намира работа в днешно време
Мишел написа:Около 1.5 млн са според официалното преброяване.

Население на София : 1.27 млн. души

Alpina_fanatic написа:Мишел написа:Около 1.5 млн са според официалното преброяване.
![]()
Население на София : 1.27 млн. души
Казах "около"

1.5 млн предполагам като абсолютен максимум.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Alpina_fanatic написа:Мишел написа:Около 1.5 млн са според официалното преброяване.
![]()
Население на София : 1,350 млн. души
Абе глупости,официално е 1.27,ама колко се преброиха че живеят в софия постоянно,а колко са под наем дето не са се регистрирали в общината,при преброяването тези дето работят в софия обаче са от друго населено място пишат че са в другото населено място,не в софия
- Alpina_fanatic
-
-
Швейцария реши да засили ограниченията за достъп на работници от България и Румъния до трудовия пазар, след като по-рано тази седмица подобни мерки обяви и Холандия, съобщава швейцарската информационна агенция Ес Ен Ей, цитирана от БТА.
Националният съвет, долната камара на швейцарския парламент, прие резолюция, настояваща правителството да вземе нови мерки за ограничаване на имиграцията.
Мерките ще засегнат само двете най-нови страни членки на Европейския съюз - България и Румъния.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Ся остава всички държави да ограничат работата за БГ и Румънци и да върнат всички гастербайтери обратно. Е те тогава ще е шоуто за милиони на живо от България!
Без парите който се пращат от роднини в чужбина ще се самоизядем за 1 година максимум и то защото някои са скътали по някои лев под душека!
Без парите който се пращат от роднини в чужбина ще се самоизядем за 1 година максимум и то защото някои са скътали по някои лев под душека!

larbi написа:Ся остава всички държави да ограничат работата за БГ и Румънци и да върнат всички гастербайтери обратно. Е те тогава ще е шоуто за милиони на живо от България!
Това няма да стане по никакъв начин, защото някой трябва да им работи черната работа, която местните не биха си цапали ръцете. Швейцария и Холандия според мен просто ги е страх то твърде голямо нашествие на мургави братя

- Larbi
- Потребител
-
Hades_ написа:larbi написа:Ся остава всички държави да ограничат работата за БГ и Румънци и да върнат всички гастербайтери обратно. Е те тогава ще е шоуто за милиони на живо от България!
Това няма да стане по никакъв начин, защото някой трябва да им работи черната работа, която местните не биха си цапали ръцете. Швейцария и Холандия според мен просто ги е страх то твърде голямо нашествие на мургави братя
Едно време чернокожите са били използвани за роби и евтина работна ръка, а сега Българи и Румънци са черните. Това е много тъжно защото докато Нигериеца прави 100к от измами на ден Българина бере ягоди за 50 паунда и си щрака с пръсти и си мисли, че е хванал господ за шлифера щото като се върне в Булгаристан и всички мацки негови, а той цял ден в калта и не може да осъзнае елементарни неща

- Alpina_fanatic
-
-
larbi написа:...Българина бере ягоди за 50 паунда и си щрака с пръсти ...
На село за толкова бачка цял месец

- Larbi
- Потребител
-
Alpina_fanatic написа:larbi написа:...Българина бере ягоди за 50 паунда и си щрака с пръсти ...
На село за толкова бачка цял месец
Говоря за Англия, па ако щеш и в Германия берат ягоди за горе долу толкова.
Нали говорим за Българи в чужбина?
- Alpina_fanatic
-
-
larbi написа:Нали говорим за Българи в чужбина?
Тегава е темата

- Larbi
- Потребител
-
Alpina_fanatic написа:larbi написа:Нали говорим за Българи в чужбина?
Тегава е темата
Спор няма
Просто това не мога да приема.....всеки като почне да обяснява как навън било по-добре и т.н., а в същото живеее в некъв коптор на полето където бере ягоди или в къща някъде в УСА заедно с още 10-на човека и работи като роб по 13-14 часа. Наистина по-добре е животът там...отчасти, но да отидеш там на екскурзия или с уредена хубава работа.
А за мен като цяло тия бригади са си чиста загуба на време. Вместо докато си студент да си работиш, да трупаш опит и контакти в сфера, в която искаш да се развиваш ти изтърваш питомното, за да гониш дивото. Глупаво ми се струва....не знам вие какво мислите.
А за мен като цяло тия бригади са си чиста загуба на време. Вместо докато си студент да си работиш, да трупаш опит и контакти в сфера, в която искаш да се развиваш ти изтърваш питомното, за да гониш дивото. Глупаво ми се струва....не знам вие какво мислите.
^ Абе не е точно така, защото ти в тая сфера се предполага, че ще се развиваш цял живот (нали за тва учиш вишУ, да станеш специалист), а така имаш възможност да поработиш и малко "мръсна работа". Освен това виждаш друга култура, начин на живот и т.н. Щото много хора говорят как било там, колко било гадно да се живее с 10 човека в една къща и т.н. но ако не си го направил наистина няма как да знаеш. Аз съм бил 2 пъти на бригада преди повече от 5 години и ако сега можех да се върна назад във времето отново щях да направя същия избор.
Не бива цял живот да гледаш само питомното, трябва да гониш малко и дивото, за да има разнообразие и да бъде интересен живота. Освен това отивайки там разбираш, че бачкайки най-айляшката работа на света можеш да правиш 5 пъти повече пари от високо квалифициран специалист в БГ : ) Това е важно да го прочетат и шефчетата дето се изказваха, как тея дето бачкали при тях не си били заслужили и 400те лева заплата дето им се дава.
Абе с няколко думи, пътуването ми до щатите с тея бригади ме научи на страшно много и различни неща и се радвам, че забавих малко трупането на професионален опит за сметка на житейски...
Не бива цял живот да гледаш само питомното, трябва да гониш малко и дивото, за да има разнообразие и да бъде интересен живота. Освен това отивайки там разбираш, че бачкайки най-айляшката работа на света можеш да правиш 5 пъти повече пари от високо квалифициран специалист в БГ : ) Това е важно да го прочетат и шефчетата дето се изказваха, как тея дето бачкали при тях не си били заслужили и 400те лева заплата дето им се дава.
Абе с няколко думи, пътуването ми до щатите с тея бригади ме научи на страшно много и различни неща и се радвам, че забавих малко трупането на професионален опит за сметка на житейски...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Да
800000 сме .... Айде стига приказвали глупости уа?!
Преди 10 години,когато беше другото преброяване пак изкараха Софията 1.5 млн.! Тогава пред блока имаше място 18 коли да спрат на е*ем ти страна! Ся едно Тико да спреш малко по-настрани,и 2 места са аут!
Ай слезте малко на земята!
По темата! Пак ще го напиша ... Некфалифицираният персонал си намира трудно работа,понеже всеки има шоф. книжка,всеки може да слага изолация,и всеки може да сипва бензин!
Що един зъболекар не се оплака?! Гинеколозите и те си мълчат! Сърдечните хирурзи също!
Сами сме си виновни,и докато сами не си помогнем,с мрънкане до никъде няма да стигнем!

Преди 10 години,когато беше другото преброяване пак изкараха Софията 1.5 млн.! Тогава пред блока имаше място 18 коли да спрат на е*ем ти страна! Ся едно Тико да спреш малко по-настрани,и 2 места са аут!
Ай слезте малко на земята!
По темата! Пак ще го напиша ... Некфалифицираният персонал си намира трудно работа,понеже всеки има шоф. книжка,всеки може да слага изолация,и всеки може да сипва бензин!
Що един зъболекар не се оплака?! Гинеколозите и те си мълчат! Сърдечните хирурзи също!
Сами сме си виновни,и докато сами не си помогнем,с мрънкане до никъде няма да стигнем!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o