Разработчиците на McLaren F1 ще строят негов наследник!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Разработчиците на McLaren F1 ще строят негов наследник!

Двама от инженерите, участвали в създаването на легендарния спортен суперкар McLaren F1, се готвят да пуснат в производство собствена разработка - уникален спортен автомобил, носещ името Freestream T1. Творението на Бен Скот-Гедес (Ben Scott-Geddes) и Греам Холстид (Graham Halstead) трябва да се появи на пазара до края на годината. Очаква се цената на екзотичното возило да надхвърли 220 хил. евро.
Freestream T1 ще представлява компактен, ултралек двуместен автомобилFreestream T1 ще представлява компактен, ултралек двуместен автомобил, построен по подобие на болидите от Формула 1. Купето му всъщност ще е карбонов монокок. Freestream T1 ще бъде оборудван с 2,4-литров V8 двигател с мощност от 480 к.с. Теглото на автомобила ще бъде 465 кг.
Разработчиците твърдят, че търсачите на силни усещания, закупили техния болид, ще се почустват точно като на състезание във Формула 1, тъй като при ускорение и спиране, водачът и пасажерът на Freestream T1 ще изпитат върху себе си натоварване до 3g.
Въпреки изключителните си динамични показатели и футуристичния си дизайн, автомобилът ще получи сертификат за използване по пътищата. Ентусиастите, които ще пожелаят да притежават това чудо на техниката, ще трябва да почакат известно време, тъй като годишно ще се произвеждат едва 25 Freestream T1.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мда или компресор или турбо са му лепнали на това нещо... поредния ариел атом явно 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мда или компресор или турбо са му лепнали на това нещо... поредния ариел атом явно
но с два пъти повече коне на тон

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Не е грозен но нали сме си традиционалисти и определено "стария" ме кефи и то в пъти повече
П.П. но все пак има нещо което ме тревожи - тази кола ще може да се кара от 17 годишни момченца в българия и при това
ЛЕГАЛНО 

П.П. но все пак има нещо което ме тревожи - тази кола ще може да се кара от 17 годишни момченца в българия и при това

BMW lover написа:Не е грозен но нали сме си традиционалисти и определено "стария" ме кефи и то в пъти повече![]()
П.П. но все пак има нещо което ме тревожи - тази кола ще може да се кара от 17 годишни момченца в българия и при товаЛЕГАЛНО
Да се кара в България легално? Какво имаш предвид?
Нещо много ми прилича на ферари енцо,не знам защо...
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Верно че общото на това с Макларън Ф1 е единствено че съзадателите на Макларъна го правят, но като кола от небето до земята, иначе какво ли не бих дал за продължение на тази кола, само че със съвременни технологии и отново с аероднамика на Макларън и двигател БМВ, просто не ми се мисли 

Някакси грозно ми изглежда ,сигурно защото стария е просто уникален обаче тея коне на тея килограмиииииии
А какво имаше предвид BMWlover:
1.Че едва ли някога в българия ще има толкова богат човек който да може да си позволи кола на тази цена която е за в гаража а още повече да е даде на 17 годишен...
2.Ако се гласува закон да се изкара книжка на 17 години то ще бъде само с придружител и с кола до 1.4 май и то определени километри...

А какво имаше предвид BMWlover:
?.П. но все пак има нещо което ме тревожи - тази кола ще може да се кара от 17 годишни момченца в българия и при това ЛЕГАЛНО
1.Че едва ли някога в българия ще има толкова богат човек който да може да си позволи кола на тази цена която е за в гаража а още повече да е даде на 17 годишен...
2.Ако се гласува закон да се изкара книжка на 17 години то ще бъде само с придружител и с кола до 1.4 май и то определени километри...
Live it like you Love it
Много интересно...дано по-скоро да го псукат...Изгелжда невероятно и наистина като гледам окачване аеродинамика и характериситки май ще се доближава максимално до болидите от Ф1...и ще е много по-бързо от Ариел Атома според мен ,наистина изглежда доста сериозна разработа ,тези пичове знаят какво правят

But does a human form display to those who dwell in realms of day
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2