машинка ел. стъкло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: машинка ел. стъкло
Малко да ъпдейтна темата - на мен ми се беше отчупило едното ухо на жилото на шофьорската седалка - на повдигача до ключалката. Както по-нагоре са писали - чупи се пластмасата от старост. В нея има една метална скобичка, която също се прекършва. Реших си проблема с едно телче - захванах жилото за повдигача през една дупчица на металната планка. Стана перфектно. Та няма смисъл от покупката на нови повдигачи. Процедурата ми отне 20 минути. Използвах случая и гресирах релсите, по които се плъзгат повдигачите, както и самото жило и моторчето с макарата.
Si non confectus, non reficiat.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Хаха аз 2ра година карам с телче
1вото се скъса след няколко месеца... та сложих ново по дебело. То все още държи, но се скъса жилото
. И в момента джама е закотвен с летва
новия механизъм бая скъп беше май , че и без моторчето е цената.

- Zagy
- нафтения
-
Ами ще видя колко ще изкарам така
но мисля, че се получи доста качествено, а и след гресирането целия механизъм бачка мазно-мазно 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
shark1986 написа:rtonchev написа:ThE BeAsT написа:Сори, че възраждам толкова стара тема ама това намерих, та да не отварям нова .... днес при отваряне на джама се чу леко изскрибуцване и при вдигане ... 2 пъти хубаво изщракване и до там ... не иска да вдига ... едвам го вдигнах да седи горе ... за сега държи .... да търся нова машинка или са повдигачи това ? Къде да ида да оправя проблема и ако става въпрос за машинка ... някакви идей ?
От повдигащия механизам е. Аз имах същия проблем. Разглобих си вратата и извадих механизма. Жилото беше излязло от канала на едно от колелцата. Носих го да ми го пренавият наново и после сглобих всичко. Костваше ми 30 лв. ако несе лъжа. Но това е в Русе.
На мен пък ми излезе за без пари.Махнах кората и видях че жилото е излязло от гнездото си щото и двата повдигача са се счупили варзах им по една здрава тел към жилото и повдигача и стана по здраво даже и от ново!Защото преди това ходих при един"майстор" и ми каза че ще го отвори обаче трябва да си купя целия механизъм който струва някаде в порядъка на 150лв китайски и 220лв оригинално!Теглих му една мазна и си я оправих сам
Zagy аз го направих по същия начин!Ето и мнението ми преди което съм споделил по горе

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Аз пък не го направих като вас
Вместо тел свинска опашка х2 и си свиркам... 

- Zagy
- нафтения
-
vavilon написа:Аз пък не го направих като васВместо тел свинска опашка х2 и си свиркам...
Тая свинска опашка е пластмасова и след някоя и друга година ще даде фира... но мойе би колата тогава вече няма да е твоя

Благословен да е безименния майстор, който е измислил техническия канап (телта) и чука - с тези двете всичко се оправя

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Zagy написа:vavilon написа:Аз пък не го направих като васВместо тел свинска опашка х2 и си свиркам...
Тая свинска опашка е пластмасова и след някоя и друга година ще даде фира... но мойе би колата тогава вече няма да е твоя![]()
Благословен да е безименния майстор, който е измислил техническия канап (телта) и чука - с тези двете всичко се оправя
Дреми ми де.... като се счупи слагам нови и така в период. Вратата се разглобява за 2.36 мин.

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Ясно, че основния проблем е счупена пластмаса на повдигача. Обикновено се чупи в горната си част. Най- добре е вместо тел, на местото на счупената пластмаска, да си заварите една шайба. Заварявате я за желязната част от повдигача /там където е била счупената пластмаса/ и я прорязвате, за да пъхнете жилото. Така става просто вечно. На 2 от вратите съм си го направил така.
Иначе жилото и да е излязло от ролката, може да се навие пак. Малко е тегаво, но става. И не забравяйте да си намажете после уплътнението на вратата с черен силикон /върху стария/ да не ви влиза вода
Иначе жилото и да е излязло от ролката, може да се навие пак. Малко е тегаво, но става. И не забравяйте да си намажете после уплътнението на вратата с черен силикон /върху стария/ да не ви влиза вода

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
vavilon написа:Zagy написа:vavilon написа:Аз пък не го направих като васВместо тел свинска опашка х2 и си свиркам...
Тая свинска опашка е пластмасова и след някоя и друга година ще даде фира... но мойе би колата тогава вече няма да е твоя![]()
Дреми ми де.... като се счупи слагам нови и така в период. Вратата се разглобява за 2.36 мин.А и по добрият вариянт, зашото много или малко има триене на жилото с телта! И последствията са....ново жило
Колега в грешка си!телта и жилото грам триене нямат

Колеги, и мен не ме подмина, преден десен прозорец ми отказа, след разглобяване и оглед останових, че ми трябва само ново жило, другото си е здраво.. Някой има ли идея от къде мога да си намеря, или някой ако му се намира някоя бройка, или ебай?.. Моля ако някой има идея, с която да ми помогне да ми пусне едно ЛС.. Благодаря!..
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
колеги в булавтолада някъде около театър софия продават ремонтен комплект - ролка , жило и водачи всичко за 30 лв , някой вземал ли е от там да сподели дали стават за нещо иначе ми се струва добре като цена и вариант
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
здравейте , свалих си целия механизъм и се оказа че жилото се е омотало в моторчето и затова не движи на никъде , срязахме го и сега съм подпрял с 2 летви
Въпросът ми е след като моторчето и здрав , мога ли да си взема само ремонтен комплект с ново жило и водачи и да го навием пак в машинката или да си търся всичко комплект 2 ра употреба ?

Въпросът ми е след като моторчето и здрав , мога ли да си взема само ремонтен комплект с ново жило и водачи и да го навием пак в машинката или да си търся всичко комплект 2 ра употреба ?
- Zagy
- нафтения
-
Малко трудно ще стане, защото моторчето и ролката са капсуловани, но няма невъзможни неща
Опитай 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Zagy написа:Малко трудно ще стане, защото моторчето и ролката са капсуловани, но няма невъзможни нещаОпитай
На човека му трябва само жило и водач той си има ролка и моторче само ще навие новото жило на ролката.
- Zagy
- нафтения
-
Next написа:Zagy написа:Малко трудно ще стане, защото моторчето и ролката са капсуловани, но няма невъзможни нещаОпитай
На човека му трябва само жило и водач той си има ролка и моторче само ще навие новото жило на ролката.
Точно това е пролема - ролката е капсулована