Съвети за фотоапарат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Съвети за фотоапарат

Мнение от radio_manbg » 17 Апр 2011, 19:33

Колеги помогнете в избора на фотоапарат.
реших да отделя бюджет от 400 евро (пишо го така че тук съм в рубли :) )
Та на този етап съм се спрял на Panasonic Lumix DMC-G10 има всичко че и прави HD.
А и на този етап влиза напълно в парите който са максимум 400 евро.
Все пак посъветвайте ме какво още да погледна до тези пари.
Поздрави

П.П.
Цените в България и тук са почти идентични ако н е говорим за някакви оферти де :)
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Re: Съвети за фотоапарат

Мнение от Anfiro » 17 Апр 2011, 19:42

Изображение
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Апр 2011, 19:48

http://www.digicam.bg/models-Nikon-d3100.html Много е добър! И за парите взимаш и обективче ;)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 17 Апр 2011, 19:57

Колега съгласен съм за никон-а но просто е извън бюджета ми.
А отностно канон-а тази алтернатива съм я мислил ама незнам между двете кое найстина е по-добро и все пак не съм в бг сега и най-вероятно тук при мен цената е друга :)
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 17 Апр 2011, 20:00

Еми ако можеш изчакай малко, ще паднат още цените и тъкмо ще събереш. Доста снимки наснимах и съм доволен, но ти си знаеш, успех с покупката :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Апр 2011, 21:12

ако си решил да снимаш с камера за снимки не се занимавай с модели с видео и други глупости...! имай впредвид, че фотоапарата снима снимки ,а видеокамера снима видео. всяко комби-устройство е компромис. не знам тоя модел ,но обикновенно при фотоапарат с възможност за видео след като си натиснал рек-бутона вече не може да се фокусира и се губи смисъла.трябва да снимаш статични обекти без да се движиш ,което просто е тъпо за видео....
а иначе като оставим настрана хазелблат канон и никон са двете марки за фотоапарати и донякъде сони ,но скъпите му модели.

и още нещо ,което трябва да имаш впредвид- ако е със сменяеми обективи считай ,че тялото ти е най-евтината инвестиция. обективите са скъпото нещо...
освен това ако вземеш нещо нисък или до среден клас точно след 3месеца ще се ядосваш ,че не си изчакал да събереш пари за истинско...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 17 Апр 2011, 21:57

Именно заради това което казва искам да взема такъв със сменяеми обективи... а на този етап искам да взема нещо на което да се понауча и евентуално след 2-3 години да взема нещо по-добро. Затова и искам да е с сменяеми обективи за да мога да не се притеснявам че след време ще трябва да купувам всичко.
Иначе на видеото не разчитам че ще е качествено... просто понякога може да се наложи и поне ми се иска да е една идея по добро.
Много ми се иска да се насоча директно към някой Канон от висока серия но на този етап не виждам смисъл да купувам такъв апарат без да мога да го използвам пълноценно и затова реших да отделя по малко пари за да взема нещо що годе добро и не толкова скъпо. Колкото да се понауча и да прави сносни снимки затова и питам за съвети. За обективите вече ми беше разяснено че цифрите са "неприятни" но и че те правят "снимката" и там вече съм психически подготвен :)
Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Апр 2011, 22:03

бе много ми е интересно някой съветник снимал ли е с панасоника, че едва ли не го изкарвате неапарат :mhihi:
набутайте му безмоторника на никон, дето да те нареши за обективи, ако искаш свястни, или онова недоразумение на канон... че и по-скъпи :shock:
колега, апарат си има всичко необходимо, за да снима... сами те снимки обаче зависят повече от тебе, отколкото от него...
вземи си го с китовия обектив, пък после виж дали ще ти е необходимо друго, и дали изобщо ти се снима... поне няма да се набуташ много...
като цени кит в англия е 280-90 лири, в амазон го има за 350 долара... ти не пишеш къде си, така че както прецениш :yes:

пп... а, ти си писал... същото :mhihi:
Последна промяна Владо на 17 Апр 2011, 22:04, променена общо 1 път

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 17 Апр 2011, 22:04

Но не виждам смисъл да дедеш до 800лв, и после да се чудиш какво да го правиш. По-добре си вземи нещо по-така, да знаеш че можеш да се развиваш :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Апр 2011, 22:33

SKISA написа:ако си решил да снимаш с камера за снимки не се занимавай с модели с видео и други глупости...! имай впредвид, че фотоапарата снима снимки ,а видеокамера снима видео. всяко комби-устройство е компромис. не знам тоя модел ,но обикновенно при фотоапарат с възможност за видео след като си натиснал рек-бутона вече не може да се фокусира и се губи смисъла.трябва да снимаш статични обекти без да се движиш ,което просто е тъпо за видео....
а иначе като оставим настрана хазелблат канон и никон са двете марки за фотоапарати и донякъде сони ,но скъпите му модели.

и още нещо ,което трябва да имаш впредвид- ако е със сменяеми обективи считай ,че тялото ти е най-евтината инвестиция. обективите са скъпото нещо...
освен това ако вземеш нещо нисък или до среден клас точно след 3месеца ще се ядосваш ,че не си изчакал да събереш пари за истинско...

това за нефокусирането не е вярно
аз имам по-стар модел панасоник и си фокусира в НД формат отлично, да не говорим, че дори един телефон като Виваз това го може вече т.е. да фокусира в режим видео (даже HD)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Апр 2011, 23:00

па знам ли аз четох последно на никона Д90.
но квото и да си говорим фотоапарат с видео си е смешна работа. за некакви -никакви видеота може и да стане ,ма не е сигурно.
не! не съм снимал с панасоника. не го познавам. но държа на написаното.
аз ти казвам моят опит: купих си никон с китак и точно след 2 месеца се пукнах от яд ,че го взех тоя обектив, щото вече разбрах ,че за никъде не иде. не вярвам да издържиш 2-3г ,ма то при всеки е различно. и ще се наложи да продаваш обектив на ниска цена и да купуваш скъпи на висока ,щото качествените си държат цена и не мърдат....!
а най-добре вложените пари като начало ще ти бъдат за един - два курса по фотография и ако мислиш ,че няма кво да ти кажат или да те научат се лъжеш жестоко...! ако имаш близък приятел, който да ти услужи да опиташ негова техника е супер.....
подреди ги така!
-курс!
-решение за кво ще го ползваш и колко!
-избор на фотоапарат!
-избор на обективи!
-кинти....
успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Апр 2011, 23:12

съгласен само че
-избор на обективи
-избор на апарат
след като имаш и курс :yes:
това с курса леко се преекспонира... значи нищо не пречи да се самообразоваш... но отнема време, четене, и мислене :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Апр 2011, 19:49

SKISA написа:...х.

Е аз говоря за сапунерки висок клас (т.нар турбо сапунерки) . За съжаление, никога не могат да направят такива снимки каквито съм виждал да пускаш тук, така че това с видеото май наистина е по-добре да не се гледа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 18 Апр 2011, 20:01

+1 за мнението на Скиса
По-добре изчакай и си купи нещо на което ще се радваш с години.

П.П. Относно шведите :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Visima.jpg
реалният размер убива
апарата е Hasselblad H4D-40
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Апр 2011, 20:26

по-хубава снимка нямаше ли бе- тая овца развали цялата работа :mhihi:
Изображение
Изображение