Лаптоп питане....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Лаптоп питане....

Мнение от Bareck » 20 Апр 2011, 15:08

Здравейте,имам 1 лаптоп,Acer Aspire 7736zg,който принципно е гаранционен,но с моя късмет преди 2 дена едно от копчетата на клавиатурата ми просто се откачи и сега няма слагане :banghead: :banghead: :banghead: .Въпроса ми е към занимаващите се в тази сфера,колко пари г/д ще ми излезне смяна на клавиатурата и дали това ще повлияе в/у гаранцията?И още 1 въпрос.От както съм го взел за 6 месеца беше 3 пъти връщан в сервиза за ремонт,въпроса ми е дали вече ако се наложи 4-ти път имам право да поискам нов,върщане на парите и прочиее?

П.п търсих в търсачката,но точно по тези въпроси нищо не намерих,както и в гоогле....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Лаптоп питане....

Мнение от kiko » 20 Апр 2011, 15:13

Bareck написа:Здравейте,имам 1 лаптоп,Acer Aspire 7736zg,който принципно е гаранционен,но с моя късмет преди 2 дена едно от копчетата на клавиатурата ми просто се откачи и сега няма слагане :banghead: :banghead: :banghead: .Въпроса ми е към занимаващите се в тази сфера,колко пари г/д ще ми излезне смяна на клавиатурата и дали това ще повлияе в/у гаранцията?И още 1 въпрос.От както съм го взел за 6 месеца беше 3 пъти връщан в сервиза за ремонт,въпроса ми е дали вече ако се наложи 4-ти път имам право да поискам нов,върщане на парите и прочиее?

П.п търсих в търсачката,но точно по тези въпроси нищо не намерих,както и в гоогле....

1.има едни пластинки под бутоните ако всичко пазиш и нещо не е откъртено може да се сложи без проблем,друг варянт е ако това не стане от подобен модел клавиатура да ти свалят един бутон(ако имат разбира се)повечето модели клавиатури при един и същ производител са взаимозаменяеми
2.няма такъв филм да ти върнат парите,може да бил по твоя вина или без проблем предишните пъти в сервиза,докато има гаранция може и през ден да си го носиш в сервиз,това си е твое право

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 20 Апр 2011, 15:14

Мисля, че няма да ти дадат нов. Поне при нас не дават. Ако имат копче могат да си сложат само копче. Може и твоето да сложат, отнеси им го.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 20 Апр 2011, 15:22

$ 17 ebay

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bareck » 20 Апр 2011, 15:24

Пилев написа:Мисля, че няма да ти дадат нов. Поне при нас не дават. Ако имат копче могат да си сложат само копче. Може и твоето да сложат, отнеси им го.

Това за парите попитах,защото някой ми беше казал,че вече по закон след 3-тия път имам право да си ги потърся,но както и да е...
А иначе няма ли да ми отменят гаранцията като им го отнеса ? Все пак това е повреда по външния вид...Иначе 1 съвсем миниатурно парченце от тези пластмаски се е отчупило и не може да се сложи.... Счупи ми нервите и не става....

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 20 Апр 2011, 15:29

Eми рисковете на "преофесията" да си купиш лаптоп за 500 евро :mhihi: Клавиатурата едва ли ще ти я признаят за фабричен дефект, съответно и едва ли ще ти отремонтират безплатно. Аз ги виждам нещата: ~60лв клавиатура + 30лв труд за подмяната ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 20 Апр 2011, 15:42

Bareck написа:
Пилев написа:Мисля, че няма да ти дадат нов. Поне при нас не дават. Ако имат копче могат да си сложат само копче. Може и твоето да сложат, отнеси им го.

Това за парите попитах,защото някой ми беше казал,че вече по закон след 3-тия път имам право да си ги потърся,но както и да е...
А иначе няма ли да ми отменят гаранцията като им го отнеса ? Все пак това е повреда по външния вид...Иначе 1 съвсем миниатурно парченце от тези пластмаски се е отчупило и не може да се сложи.... Счупи ми нервите и не става....

за гаранцията няма да ти я свалят,но това няма да мине като гранционно,демек ако имат бутон в най добрия за теб случаи ще си го платиш,а ако трябва цяла клавиатура, да в ибей е най тънкана

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 20 Апр 2011, 15:56

Вие хубаво го подучвате от Ибей, ама ако отвори лаптопа самичък, сам си къса гаранцията все едно. Иначе в официалния сервиз на Ейсър са ни сменяли клавиатури извънгаранционно за 48лв. без ДДС.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bareck » 20 Апр 2011, 17:52

Ааа няма начин сам да я сменя... Иначе в тези 48 лева е включено всичко нали?И труда, и самата клавиатура ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 20 Апр 2011, 21:10

speeder88 написа:Вие хубаво го подучвате от Ибей, ама ако отвори лаптопа самичък, сам си къса гаранцията все едно. Иначе в официалния сервиз на Ейсър са ни сменяли клавиатури извънгаранционно за 48лв. без ДДС.

знам място кадето оторизирания сервиз на една друга марка лаптопи, същите клавиатури за 18$ им искат 63 евро без ддс :mrgreen:
иначе клавиатурата се сменя елементарно,ако я смени някои които знае как никога няма да го хванат в сервиза,тва да не е дъно :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 20 Апр 2011, 21:24

супер елементарно ама отдолу си има номер и в сервиза ако решат да гледат при по сериозен последващ проблем и номера на клавиатурата не съответства става веселба.
Ся по проблема около 60лв ти е смяната на КБД-то, но има и голям шанс в оторизираният сервиз да ти я сменят гаранционно, при мен с една друга марка и един друг сервиз са сменяли клавиатури с подобен проблем по гаранция без никакви заяждания.
По вторият въпрос единственото което може да поискаш от оторизираният сервиз е да ти се удължи гаранцията до двете календарни години, демек дните които ти е престоял в сервиз лаптопа да бъдат приспаднати от общият гаранционен срок.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 20 Апр 2011, 22:06

Дано не е от Техно-Мехно Мегамаркетите, че "ремонтират" по един месец :dunno:

Пробвай тука - http://forum.laptop.bg/index.php?showforum=30 ...има доста голям шанс да намериш клавиатура

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Апр 2011, 22:29

Coulthard написа:супер елементарно ама отдолу си има номер и в сервиза ако решат да гледат при по сериозен последващ проблем и номера на клавиатурата не съответства става веселба.Ся по проблема около 60лв ти е смяната на КБД-то, но има и голям шанс в оторизираният сервиз да ти я сменят гаранционно, при мен с една друга марка и един друг сервиз са сменяли клавиатури с подобен проблем по гаранция без никакви заяждания.
По вторият въпрос единственото което може да поискаш от оторизираният сервиз е да ти се удължи гаранцията до двете календарни години, демек дните които ти е престоял в сервиз лаптопа да бъдат приспаднати от общият гаранционен срок.

Колега това е ейсър не ейчпи, тука няма номера и баркодове на всеки елемент ;)
Аколкото до смяната повече от елементарна е за тоя модел, за човек който знае как се държи отверка :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bareck » 20 Апр 2011, 22:36

Мда,колегата от горе позна,че се прекарах да го взема от техномаркет...така де технополис,но то все същия голям ....Иначе в оторизиран сервиз,ако не ми приемат гаранцията ще трябва да си заплатя и куриера,защото не съм от София още 1 проблем... :banghead: :banghead:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Апр 2011, 22:41

Обади се в комисията за защита на потребителите да попиташ как точно седят нещата с връщането на парите.
По евро нормите имаш право но незапомних точно при какви обстоятелства.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата