Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Трудно се намира работа в днешно време
SKISA написа:явно вижданията за "добро заплащане" във водени от български собственици фирми и международни корпорации са съвсем, ама съвсем различни....
Добро утро!

^ В тоя ред на мисли да припомним какво казват някой колеги в началото на темата:
Значи не е кой не му харесва да работи, а е кой не му харесва да работи за жълти стотинки. И няма да ходим по чужбина, а ще бачкаме за чужди фирми, за да получаваме нормални заплати, пък вие им плащайте на ваще хора колкото да не умрат и чакайте чудеса от храброст после.
adovet написа:Nukem написа:Плащаме им и ги осигуряваме на повече от 240 лв., бъди сигурен. Да не говорим, че за последните 2 години откакто съм във фирмата, не са им били забавяни заплатите никога, а съм сигурен, че и преди това е било така.
И какво да се радвт, че въобще им плащата ли, да се радват че цял месец са бачкали и шефа е благоволил да им плати навреме щото любовницата този месец му е изхарчила по-млако? Егати и гледната точка. Или да се скъсват от работа за 350лв? За пореден път се убеждавам, че българските работодатели не струват/ и това е мека дума, но все пак трябва да поддържаме добрия тон/, мойте приятели който работят за чужди фирми са супер добре няма някой който да взима под 2000лв, тези който работят за българси взимат 600-700 лв и се налага да съвместяват няколко длъжности, просто ги изтискват за тези стотинки, затова повече в българска фирма "НЕ" ...
Кой не му харесва да работи да не работи. Никой не е задържан на сила на работното място. Ходете по чужбина кво мрънкате тука.
Значи не е кой не му харесва да работи, а е кой не му харесва да работи за жълти стотинки. И няма да ходим по чужбина, а ще бачкаме за чужди фирми, за да получаваме нормални заплати, пък вие им плащайте на ваще хора колкото да не умрат и чакайте чудеса от храброст после.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Добре, че ги има големите чуждестранни фирми, иначе и от сегашното ниво на заплатите щяхме да сме далеч. За мен основната причина за разликата в заплащането в София и останалата част от страната е точно тази.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
SKISA написа:павката ,разбира се греши...!
иначе днес за втори път от 2,5месеца бях на тервю...! хъм...! не беше лошо. всъщност даже мина много добре. към момента имам две възможности и ще трябва да изчакам малко ,за да избера по-доброто ,но определено се учудих като ме попитаха каква заплата очаквам и като отговорих ,че искам да знам по-точно каква работа трябва да свърша ,за да кажа цената! според мен заплатата не е "колкото ми трябва на месец" ,а "какво ще свърша за тоя месец" ,за да кажа колко ще им струва. тъпо е да се мисли ,че просто трябва да споменеш сума. след като ме изнудиха да кажа нещо ориентировъчно и изтърсих първата сума ,която никак не беше малка с учудваме ме попитаха:"а защо толкова ниско се оценявате при толкова опит и образование!?!?" . просто щях да падна. явно вижданията за "добро заплащане" във водени от български собственици фирми и международни корпорации са съвсем, ама съвсем различни....
Ми в НеБългаарските банкови институции, един мениджър от по-високо ниво спокойно си взима 8к

Не Мы такие, Жизнь такая
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
AGD написа:Добре, че ги има големите чуждестранни фирми, иначе и от сегашното ниво на заплатите щяхме да сме далеч. За мен основната причина за разликата в заплащането в София и останалата част от страната е точно тази.
Не е баш така, има много чужди фирми, които плащат едно в София и съвсем друго в другите големи градове, при еднакви позиции. Защо е така, вече друг да каже, но това са фактите.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Търся работа във Варна или района на община Варна, като шофьор-снабдител. Притежавам кат 'С' от 12 години.
Имам стаж на бус Рено Трафик.
На 30 г. съм.
Моля който е мернал или е чул че търсят шофьор-снабдители някъде във Варна или курортите да пише л.с. Мерси!
Имам чувството че няма никакво реално търсене от 6-7 месеца. Всяко изпратено СВ на обява от "Джобс.бг" и "Позвънете" потъва в бездната.
Търся и работа, като барман или корабен стажант-моторист, но никъде не върви, от година насам все по-тежко и по-тежко става без връзки в дълбоко провинциална Варна работници не се търсят.
Имам стаж на бус Рено Трафик.
На 30 г. съм.
Моля който е мернал или е чул че търсят шофьор-снабдители някъде във Варна или курортите да пише л.с. Мерси!
Имам чувството че няма никакво реално търсене от 6-7 месеца. Всяко изпратено СВ на обява от "Джобс.бг" и "Позвънете" потъва в бездната.

Търся и работа, като барман или корабен стажант-моторист, но никъде не върви, от година насам все по-тежко и по-тежко става без връзки в дълбоко провинциална Варна работници не се търсят.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
alekangg написа:AGD написа:Добре, че ги има големите чуждестранни фирми, иначе и от сегашното ниво на заплатите щяхме да сме далеч. За мен основната причина за разликата в заплащането в София и останалата част от страната е точно тази.
Не е баш така, има много чужди фирми, които плащат едно в София и съвсем друго в другите големи градове, при еднакви позиции. Защо е така, вече друг да каже, но това са фактите.
Фактите са такива.
Хубаво щеше да е еднакво и всичкото народ да не е в СФ.
Чудно защо при положение, че може да плащаш 1/2 от заплатата за същата работа доста бизнесмени не си направят бизнеса по малките градчета и селца.
Хем народа ще се прибере по родните си места, хем СФ ще намалее и всички ще са доволни.
Я некой с вишу да разцъка тоя въпрос

Демирев,
Ако имаш добър английски, погледни на adecco сайта.Търсят за Варна шофьор, предполагам за Гугъл.Ще шофираш кола с камери по определно трасе.Проектът е временен, но мисля заплащането ще е много добро, а пък и самата работа звучи доста интересна и вълнуваща.
Ако имаш добър английски, погледни на adecco сайта.Търсят за Варна шофьор, предполагам за Гугъл.Ще шофираш кола с камери по определно трасе.Проектът е временен, но мисля заплащането ще е много добро, а пък и самата работа звучи доста интересна и вълнуваща.
- Alpina_fanatic
-
-
bam-bam написа:Чудно защо при положение, че може да плащаш 1/2 от заплатата за същата работа доста бизнесмени не си направят бизнеса по малките градчета и селца.
Хем народа ще се прибере по родните си места, хем СФ ще намалее и всички ще са доволни.
Един колега си направи бизнес в село до Пловдив:
- от EVN отказаха да му включат сградата към ел. мрежата на селото....бла...бла...Направи си собствен трафопост за N пара

- от БТК (опа Виваком) му казаха, че няма НЕТ в това село и може да му прекарат ако си заплати оптиката до административната сграда

- След авария на ВиК осигуриха на селото 2 водоноски с обещанието, че ще оправят нещата до два месеца

- В селото има само една асфалтирана (нормално) улица, а всичко друго е кал

- Отказаха да им прекарат ГАЗ, защото селото било много далече от инвестиционните планове на газовата компания...
- Да споменавам ли, че в селото няма НАП, НОИ, банки, елементарни услуги и т.н.
И сега псува яко защо се е прецакал да иде на село да прави бизнес

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Е тоя е избрал най-куцото село
И в случая кой са е виновен и защо да мрънка тоя човек ?
Да си направи завода в СФ и всички да идваме там .. то се е видело, че тука има град-държава и останалото въци го яли

Да си направи завода в СФ и всички да идваме там .. то се е видело, че тука има град-държава и останалото въци го яли

bam-bam написа:Е тоя е избрал най-куцото село![]()
Ми то това ни е основната грешка на нас - юруш на маслините първо, а после - уааа, ааа - ма то не стана така, както си мислех , че ще стане

Продал Бай Ганя реституаираните ниви на дедо си, придобил некакъв капитал и решил, че ще е "бизнесмен", алъш вериш ще върти некакъв , щото нали там е келепира. Бухтички примерно ще прави. Намира си най-изгнилите машини, изхвърлени от някой соц. завод, това че за да работят им трябват 5 човека обслужващ персонал , при условие, че една нова и съвременна би изисквала само 1, не е проблем - има достатъчно наивници дето ще бачкат за по 200лв. Намира си некое мазе, пълно с плъхове, хлебарки и умрели гугудки, подкупва служителите на ХЕИ и вече има работеща дупка с гръмкото наименование "Производствен цех". Купува некакви л@йна и малко брашно (е щото хептен пък без хич нали не става) и започва да произвежда бухтички. Да ама първа греда - амортизираната пекарна сдава богу-дух, а капиталът от продадените нивички вече е привършил (все пак се е отчел на всеко едно гишенце в държавната администрация, че да се сдобие с необходимите тапии по не много легален начин). Но и затова се намира решение - банките допреди няколко години даваха кредити на сульо и пульо, а пък Бай Ганя е "крупен" бизнесмен, нема да му откажат. Взима той парички (доста повече отколкото в действителност му трябват, но е послушал рекламния слоган на една банкова реклама от близкото минало - дават ли ти , вземай ! ), подписва там некакви договори с дребни шрифтове написани (да не е луд да се набута за адвокати пък) и доволен си излиза с парите . Оправя си машинариите, с останалите пари прави първоначална вноска за лимузина от висок клас (все пак като си ходи на село, трябва всички да го забележат колко се е замогнал и просперирал!) . Следваща стъпка - пуска се обява във вестника или ако е по напредничав и в джобс.бг - Търсим търговски представители с личен автомобил - работа на процент, отлични условия на труд ! Уловката е, че работиш само на процент, без основна заплата , съответно ако не си поне толкова клоун, колкото онея от ВС Телешоп нямаш никакъв шанс да пробуташ бухтичките, направени с много л@йна и малко брашно. И накрая най-голямата греда - оказва се, че народа яде пасти, а не бухтички ! "Търговския представител", след като е потрошил стотина литра гориво, платено от собствения му джоб, се е осъзнал най-накрая, че в тая работа за него келепир и просперитет нема и си е бил камшиците да бере маслини в Гърция. А "крупния" бизнесмен в лицето на бай ви Ганя, вече не може да си плаща кредитите ,банката си взима колата, на която не са и плащани вноските, продава му машините от производствения цех на вторични суровини, с което покрива 1/10 от парите, които му е отпуснала на кредит + лихвите. И така Бай Ганя се връща на село, псуващ "системата", банките-кожодери и "глобалната икономическа криза" (която па нема грам вина за неговия фалит , причинен от собствената му глупост).
Та това са общо взето "бизнесмените" в България

Не Мы такие, Жизнь такая
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Alpina_fanatic написа:
Един колега си направи бизнес в село до Пловдив...
Е извинявай, ама то в това село повече от 50 човека сигурно няма... Зарежи селата- да го кажем малък град или още по-добре такъв дето е и община- имат си банки, нет, тук-там даже имат подстанция на Енергото, имат си пътища (лесно се намират и такива дето са я до главен път, я до магистрала), намират се и млади хора- нормален град с всичко нужно, но малък... Що никой не ще да инвестира там да си прави бизнеса, а се бутат в София

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
бе сички така правят и явно има неква причина. не мога да кажа ква е ,ма явно има!
иначе недейте да абсолютизирате нещата ,щото мога да дам много примери на големи фирми ,направили бизнес извън софия в малък град. и нещата са се получили.
юнион миниер, които купиха ме де ка пирдоп, после стана собственост на друга фирма ,сега е трета ,но пирдоп ,златица и челопеч, плюс близките села се изхранват от там.
а кво ще кажете за севлиево и идеал стандарт!?!?
завода в белово за хартия!?
не всичко се случва в столицата ,но резултатите показват, че щом толкова народ се точи тука явно има причина.
що някой ,нарамил дисагите за столицата не опита да направи бизнес в собствения си град!? не да пита или да дава акъл ,а да опита!? явно опитите показват, че просто не става толко лесно и по-лесното е да се иде в столицата и там да се намери хляб...
иначе недейте да абсолютизирате нещата ,щото мога да дам много примери на големи фирми ,направили бизнес извън софия в малък град. и нещата са се получили.
юнион миниер, които купиха ме де ка пирдоп, после стана собственост на друга фирма ,сега е трета ,но пирдоп ,златица и челопеч, плюс близките села се изхранват от там.
а кво ще кажете за севлиево и идеал стандарт!?!?
завода в белово за хартия!?
не всичко се случва в столицата ,но резултатите показват, че щом толкова народ се точи тука явно има причина.
що някой ,нарамил дисагите за столицата не опита да направи бизнес в собствения си град!? не да пита или да дава акъл ,а да опита!? явно опитите показват, че просто не става толко лесно и по-лесното е да се иде в столицата и там да се намери хляб...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
СКИС, грешни са ти примерите в случая- някой е КУПИЛ готови заводи някъде и разбира се, че там ще му е бизнеса... поне в общият случай де...
Разбирам да имаш ИТ фирма в София, разбирам да направиш производство което да е насочено към износ да е във Варна/Бургас/Русе/София- има неща които просто ТРЯБВА да са на определено място... Но и има един куп фирми които не е нужно нито да са в София, нито в голям град изобщо- е обяснете ми защо те НЕ са в по-малките градове
И не ми обяснявайте за нуждата от квалифицирани кадри- и за това си има начин...
Разбирам да имаш ИТ фирма в София, разбирам да направиш производство което да е насочено към износ да е във Варна/Бургас/Русе/София- има неща които просто ТРЯБВА да са на определено място... Но и има един куп фирми които не е нужно нито да са в София, нито в голям град изобщо- е обяснете ми защо те НЕ са в по-малките градове

И не ми обяснявайте за нуждата от квалифицирани кадри- и за това си има начин...
- Alpina_fanatic
-
-
ms написа:И не ми обяснявайте за нуждата от квалифицирани кадри- и за това си има начин...
Има си начин, но трябват пари