Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от Сондьора » 20 Апр 2011, 20:21

Alpina_fanatic написа:
Има си начин, но трябват пари :mhihi:, а "ние" най-мразим да "даваме" заплати на робите :banghead:

При нас няма значение от къде си, имаме три големи бази и централен офис в София, заплатите са едни и същи, кой е по-ощетен тоя дето взима примерно 2К /има и хора с по 500лв/ в София или тоя в Монатана или Шабла, или Плевен/Дъбник....
изказванията малко са ти тип, разбрал съм ги нещата и кефим се да плюем...

Потребител
Аватар

Мнение от mitkoa » 20 Апр 2011, 20:25

ms,
Какво чудно има в това?Ако говорим за бързооборотни стоки логистиката е важна и съществена част от себестойността.Какво ще те топлят по ниските разходи за заплати, като ще даваш в пъти повече за логистика?Логистика и от двете страни, и суровини до теб, и готови стоки от теб.Има и още нещо много прозаично.Ако ти живееш в София и строиш завод, който ти ще си управляваш, разходите по завода в Правец и този в София са ти близки, къде ще го построиш?В Правец сигурно и ще се преместиш там да живееш :mhihi:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 20:31

Сондьора написа:При нас няма значение от къде си, имаме три големи бази и централен офис в София, заплатите са едни и същи, кой е по-ощетен тоя дето взима 2К /има и хора с по 500лв/ в София или тоя в Монатана или Шабла, или Плевен/Дъбник....
изказванията малко са ти тип, разбрал съм ги нещата и кефим се да плюем...

В 83% от БГ фирмите заплащането зависи от това къде си базиран и съответно извън София е винаги по-ниско - обикновено с 20-30% надолу :yes:
Само 8% от БГ фирмите отделят пари за обучения на пИрсоналЪ, легален софтуер и научна инфраструктура :bang:
65% от работодателите биха наели човек дори без необходимата квалификация, щом могат да му плащат по-малко от типичното за сектора или позицията :mrgreen:
30% от БГ фирмите биха увеличили заплащането само под натиск или при реална опасност да загубят ценен "кадър"... При равни други условия не биха го направили, дори и печалбата да им го позволява :bgflag:

*Под "бг фирма" и "работодател" се счита лице или организация, което отговаря на условията за резидент по редакция №5 от еднообразните правила на МВФ от 1995 г за съставяне на Платежен Баланс...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 20 Апр 2011, 20:48

Наще са 100% бг фирма... ;) и имат още 150 бг фирми...та статистиката ти е малко ;), почти всички големи отрасли са пак при, хехее...разбрал си ги нещата в бг икономиката, където няма нищо общо с тия книги дето си чел.

И да има умна глава, сам с идеи, ако мисли много, винаги има кой да му набие шамарите, че да не гледа толкова на високо, за тва павката беше прав, ама....

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 21:16

Сондьора написа:Наще са 100% бг фирма... ;) и имат още 150 бг фирми...та статистиката ти е малко ;), почти всички големи отрасли са пак при, хехее...разбрал си ги нещата в бг икономиката, където няма нищо общо с тия книги дето си чел.

И да има умна глава, сам с идеи, ако мисли много, винаги има кой да му набие шамарите, че да не гледа толкова на високо, за тва павката беше прав, ама....

Аз говоря с факти, ти с "твоята" фирма.. :dunno: Спирам :bchug:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Апр 2011, 21:23

Alpina_fanatic написа:Аз говоря с факти, ти с "твоята" фирма.. :dunno: Спирам :bchug:

надявам се правиш разлика между "факти" и "статистика" или по-скоро "стъкмистика" :roll:
не че цифрите дето си дал не са близо до истината общо взето, но както и да го гледам тея цифри не са "факти", а просто "статистика"...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Апр 2011, 21:40

мен ми звучат правдоподобно, съдейки от моя опит. само ми стана интересно колко фирми и от къде са участвали в това за да се гарантира, че е представителна извадката.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 20 Апр 2011, 21:42

мокър, има един много лесен начин за обяснение...! защо тия хора не са създали офиси ,фирми и бизнес някъде!?!? защо бе ,човек!? защо са си го направили в софия ,а не някъде...!? има няква причина! бъди сигурен. явно има защо да са го направили някъде ,а не другаде....

Аватар

Мнение от ms » 20 Апр 2011, 21:48

SKISA написа:... има няква причина! бъди сигурен....

знам аз, че има причина, ама съм по-тъп от нормалното и не мога да я схвана та затова питам защо всеки иска фирмата му да е в София или Варна или друг голям град :?: къде е ползата да плащаш за една и съща работа 2-3 пъти повече щото офиса/фирмата ти е в София, а не в Долно Нанагорнище примерно :?: това не мога да схвана, ама може и да съм по-тъп отколкото си мисля :roll:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 21:51

steeN написа:мен ми звучат правдоподобно, съдейки от моя опит. само ми стана интересно колко фирми и от къде са участвали в това за да се гарантира, че е представителна извадката.

Това е част от един "глобален доклад касаещ българската конкурентноспособност", който след около 3 месеца ще бъде приключен. Към този момент обект на изследване са били 32 153 компании.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Апр 2011, 22:02

ще има ли след три месеца статистика към тоя доклад колко от въпросните 32 000 + компании продължават да функционират? :mrgreen:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 22:06

zazomazo написа:ще има ли след три месеца статистика към тоя доклад колко от въпросните 32 000 + компании продължават да функционират? :mrgreen:

Не!....За след три месеца Министерството на Труда си плаща пак и му се прави нов доклад :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 20 Апр 2011, 22:16

да питам ли колко струва тоя доклад или не :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 5етко 5етицата » 21 Апр 2011, 14:30

radio_manbg написа:
Демирев написа:
radio_manbg написа:

Неграмотни перковци с лопата да ги ринеш.

Колега съгласен съм с това че съм допуснал грешки. Не съм го проверявал и не съм правил корекция. Бележката е взета.
Това което ме притеснява, е заключението което си си извадил. След като си си направил труда и дори без да си си правил труда... да кажем, че ти се набиват такива елементарни грешки, то тогава не мога да си обясня защо "изказа ти" или по-скоро това което си написал е с заядливо и простовата звучене? Съдиш другите а същевременно не показваш завидни умения по комуникация.
И пак навярно си прав, че съм перко, след като съм твърдо решен като приключа с образованието си да се върна в нашата мила родина и да ми се налага да комуникирам с хора.... например като теб.

Поздрави колеги.

П.П.
Колега ще те помоля, ако си решен да ми отговориш, да го направиш на ЛС.
Не за друго, просто ти адресира твоето съобщение до мен и имах право да отговоря в форума. Смятам, че оттук нататък, ако има някакъв диалог между нас то трябва да е на ЛС.

:OT: Колега, (запетая - дори и в англ. ) бе поправен, а отново изпускаш 2 запетаи само в първото ти изр. от 8 думи. Не се сърди, а си вземи бележка!
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 25 Апр 2011, 13:04

Близо 85% от предприемачите, участвали в проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), са против увеличение на минималната работна заплата .

:mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата