Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Емиграция

Мнение от Larbi » 21 Апр 2011, 17:57

Малко оф топик, искам да споделя за мен относно така наречената носталгия.

Просто аз когато съм живял навън никога не съм я имал. Не е въпроса само как си си подредил живота отвън. Въпроса е дали може да ти е добре навсякъде (айде почти :) )
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 21 Апр 2011, 21:14

ами носталгията неминуемо е свързана с емиграцията...сега има хора , които са по-носталгично настроени от други , но пак казвам , че ако живота ти протича пълноценно когато си навън , ще изпитваш почти нула носталгия ! Достатъчно е също да прочетеш някоя политическа тема от форума и ще си решиш напълно носталгичните проблеми :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 21 Апр 2011, 22:21

@найт, като оставим носталгията, на която се обръща голямо внимание в последната страница, айде да те помоля малко да разкажеш за Франция. По същество. Мерси :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 21 Апр 2011, 23:22

((:BuKcu:)) написа:........

Викси, твоя случай не се вписва в дадения от мене пример, така че ти не си критерий :winky:
статуса на семейството ти в БГ е такъв, че напълно разбирам що се мачкаш емоционално в Англия, дето си "госпожица Никоя" и нямаш търпение да се прибереш в БГ ...ако единствената ти алтернатива в БГ беше да бачкаш сервитьорка в кварталното кафене съм убеден, че щеше друга песен да пееш :winky:

@ alx съгласен съм с твоите доводи относно начина на живот на семейство с минимални доходи за САЩ,
но не знам що си мислиш, че в БГ ако семейството е на минимална детето ще може да учи в елитно училище?
и няма да е в изпаднало школо с никакъв ценз барабар с мангасарите?

идеята беше да сравним семейство на минимума в САЩ и такова в БГ беше за да видим къде се живее по-добре с минималната ставка...намеси се и емоционалната страна на въпроса, което не че не е важно, но не беше същността на питането ми....
ако си перде няма да ти пука за емоционалната страна нито в Щатите да си, нито в БГ...съответно ако си емоционално обременен ще се сдухваш от най-малкото нещо без значение дали си тук или там...
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 21 Апр 2011, 23:28

zazomazo написа:
Викси, твоя случай не се вписва в дадения от мене пример, така че ти не си критерий :winky:
статуса на семейството ти в БГ е такъв, че напълно разбирам що се мачкаш емоционално в Англия, дето си "госпожица Никоя" и нямаш търпение да се прибереш в БГ ...ако единствената ти алтернатива в БГ беше да бачкаш сервитьорка в кварталното кафене съм убеден, че щеше друга песен да пееш :winky: .

((:BuKcu:)), случайно да имаш нещо общо с Митко Събев :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 22 Апр 2011, 10:15

zazomazo написа:

статуса на семейството ти в БГ е такъв, че напълно разбирам що се мачкаш емоционално в Англия, дето си "госпожица Никоя" и нямаш търпение да се прибереш в БГ ...ако единствената ти алтернатива в БГ беше да бачкаш сервитьорка в кварталното кафене съм убеден, че щеше друга песен да пееш :winky:

.

Доста нетактично изказване, при положение, че нито ме познаваш, нито знаеш какъв ми е живота... ;)
Така че не говори без да знаеш! :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Апр 2011, 10:30

Заз, защо даже говорите за минималната (240 ли беше?)
С тея пари семейство с 2-ма аборигени няма и да видат школо :lol:
Дайте за средната 400-500 лв примерно.
Сметнато на 2ма родители с 2ма студенти.
Някой да го раздроби как се живее с 1000 лв и какво училище ще учат тея деца.
И с колко кредита ;)
А за емоционалната страна ... ми то половин СФ е емоционално осакатена.
Никой не живее сред роднини ... има по 5-10 макс приятели ( и толко, ако има е напред) , другото е пълнеж.
И като се прибере в къщи се осакатява още като види мизерията в очите на родителите си.
алх даде пример с тея 1000 $ за минимална.
Кажи примерно колко може да взима работник на позиции за които тука взима тея 500 лв дето се водят нормална заплата.
Примерно ... продавач/бачкатор в някой цех/завод/бензинджия/сервитьор ... някакви такива работи без ценз, които ги има много.
И какво може да има там за тея пари.
За да видим защо студентите всяка година ходят на бригади и се прибират после доволни.
Или може би нещо ни лъготат :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Апр 2011, 10:45

((:BuKcu:)) написа:
zazomazo написа:

.

Доста нетактично изказване, при положение, че нито ме познаваш, нито знаеш какъв ми е живота... ;)
Така че не говори без да знаеш! :winky:

предполагам семейството ти не блъска с/у минималното заплащане в БГ, така че опита ти да вземеш отношение по такъв въпрос беше доста не на място....просто се изказваш теоретично, а си нямаш идея каква в същност е действителността :wave:

предлагам ако искаш да дискутираме въпроса да минем на ЛС за да не разводняваме темата :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 22 Апр 2011, 10:57

zazomazo написа:предлагам ако искаш да дискутираме въпроса да минем на ЛС за да не разводняваме темата :winky:

Е сега да минете на Л.С. :lol: Бъди кавалер :yes: Предложи поде един топъл шоколад :P
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Апр 2011, 11:04

Alpina_fanatic написа:
zazomazo написа:предлагам ако искаш да дискутираме въпроса да минем на ЛС за да не разводняваме темата :winky:

Е сега да минете на Л.С. :lol: Бъди кавалер :yes: Предложи поде един топъл шоколад :P

опасявам се, че избушената ми е36-ца няма да стои добре до нейната F01-ца :mrgreen:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 22 Апр 2011, 11:10

zazomazo написа:
Alpina_fanatic написа:

опасявам се, че избушената ми е36-ца няма да стои добре до нейната F01-ца :mrgreen:

Те жените в Бългерия не са меркантилни :mhihi: Виж за Англия не съм запознат :paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 22 Апр 2011, 12:09

Alpina_fanatic написа:Те жените в Бългерия не са меркантилни :mhihi: Виж за Англия не съм запознат :paranoid:

Това е доста болен въпрос. Иван и Андрей бяха поканили една вечер оня образ с татуировката на която пише" .урви яжте, пийте Огито черпи" , та питат го за това какво искат жените и той отговаря: "Пари" при което жените които бяха поканени също Диляна Попова и някви други гледаха като втрещени и като в транс повтаряха, че не е вярно :mhihi:
В Англия съм виждал всякакви сополиви и одрипани мъже които тикат количката, а до тях ебати парчето :angel: Също така в Лондон има много коли по 500к, 1 милион + и не съм забелязал някоя да им прави евала.
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 22 Апр 2011, 15:09

носталгия_ хахаха такова жижотно няма в моя ре4ник :mhihi: :mhihi: :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 22 Апр 2011, 15:34

Колеги, много се отплеснахме, дайте малко по-в темата моля.

Потребител
Аватар

Мнение от bonoflip » 22 Апр 2011, 16:39

Искам да отговоря на Бам Бам за професията сервитиор и моята професия, която практикувам покрай училище за общо взето джобни пари(велей паркинг - паркиране на колите на богатите евреи докато те си хапват вкусно в Италианския ресторант, за когото работя). Персонала в ресторанта прави някаде между $100 и $200 на смяна(вечер) съвсем спокойно мога да кажа че това важи и за други места, които не са толкова висока класа и с по-нормални цени. Едва ли всички сервитиори правят еднакви пари, но като цяло там се въртят....едни ниски $100 гаранция на ден. С тези пари, които бтв в по голямата част не се облагат с данък, тези хора живеят нормално, дори малко повече от средното ниво. Ресторанта за който аз работя дори ми прави впечатление, че хората са средно на възраст около 35 години, ако не те бърка да си над 30 и да работиш тази работа тук може да живееш от това и до добре. Моята работа в нормални дни ми носи околко $80 за 5-6 часа смяна, събота вечер по-скоро към $100. Естествено ако имам късмет и дойдат сериозни коли, оше като им отварям вратата и ме закичват с $20 бакшиш(който тук е почти задължителен). Забравих да кажа, че тези професии много рядко имат надница на час или на ден, всичко е от бакшиш предимно, е аз имам надница, но тя е от Велей компанията, за която работя и е $25 долара на смяна, друго от бакшиши.

Не претендирам да съм 100% прав, но в общи линии е така. И двете работи съм работил, а едната дори и в момента. Много БГ студенти идват и са доволни, защото спестяват между $3000 и $10,000 за 4 месеца тук, след като са си платили всички разходи по идването. Естествено зависи и колко ти се работи и дали си успял рано и навреме да намериш 2 или 3та работа. Затова и парите варират :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата