Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:
В такъв момент кой мисли за спанета и т.н.
Всичко става за нЕкви отрицателни секунди...Да, всичко ти минава като на лента, обаче силно се съмнявам някой да си мисли за това, че няма да може да заспи после... Разбира се, след известен период от време (час-два-половин час-10 минути и т.н.) и това ще му дойде на главата, но в този момент...
То така пред монитора е най-лесно "112" и т.н., ама в действителност...
Дано на никого да не се случва това

То така пред монитора е най-лесно "112" и т.н., ама в действителност...

Дано на никого да не се случва това
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
При движение с позволената скорост, в градски условия, трудно ще убия човек, но ако все пак съм се заблеял толкова много, че въобще не съм го видял, нито той мен и го блъсна, първо ще помисля дали наистина имам основна вина за това, след това ще се огледам, за да видя, ако реша да бягам, а наоколо има свидетели, то тогава бягството се обезсмисля, защото ще стане още по-лошо, така че - бих звъннал в полицията, за да съобщя за инцидента.
В крайна сметка е по-добре на местата, където има тенденциозност относно появяването на хора на пътното платно или пък се движат непосредствено близо до пътя, да се минава по-далеч от тях или просто да се кара по-бавно, за да може да се реагира.
В крайна сметка е по-добре на местата, където има тенденциозност относно появяването на хора на пътното платно или пък се движат непосредствено близо до пътя, да се минава по-далеч от тях или просто да се кара по-бавно, за да може да се реагира.
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
звъня на полицията и си отписвам заплатите за известен период напред за адвокат. той все нещо ще измисли (особено като не съм виновен), щом няма други свидетели в крайна сметка. какви добри самаряни, никога няма гаранция, че няма да те намерят после.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ако е от боята или някъв клошар,няма жив човек наоколо,няма какво да си крива душата,паля гуменетките и стискам палци после
чукам на дърво дане се случва разбира се!

чукам на дърво дане се случва разбира се!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз ще ви напиша какви са последствията в нашата държава по нашите закони, па вие после кажете с ръка на сърцето какво ще направите при гореописаната ситуация от автора на темата.
При при такова проишествие има ли умрял, винаги ама винаги шофьора на колата е виновен, защото не се е движил със съобразена скорост!
Всичко вече зависи как е станало и има ли смекчаващи вината обстоятелства, (това за което писа СКИСА) ако се обадите в КАТ и викнете линейка, или закарате пострадалия в болница, това са смекчаващи вината обстоятелства!
Осъждат ви на няколко години затвор!Условно! демек не лежите в затвора(това при положение, че сте примерен шофьор и не сте осъждан никога преди това), има пробация през коята в продължение на една година ходите всяка седмица в районното да се подписвате, че повече няма да правите така
През тази една година книжката ви е в КАТ, после за да я вземете карате психо и проверовъчен изпит!
После след като всичката тая пумия тотално ви е съсипала, роднините на пострадалия при ПТП почват да ви съдят за кръвнина за колкото преценят, нищо че сте имали гражданска, нямате вина и тн., което означава още разходи за добър адвокат....щото иначе ви взимат всичко и ставате ...клошар... Страшно е казвам ви , един от най-добрите ми приятели го преживя, още го преживява.
За сведение , в германия, ако згазите човек на пешаходна пътека или бутнете колоездач в очертанията за колоездачи, директно затвор и хиляди евра глоби, но ако той скочи на платното където не е пешаходна пътека или вело алея, не само, че няма да сте виновни, а може и той да ви плати обещетение!
Както казват срещу тях да тичаме, няма да ги стигнем... за съжаление.
При при такова проишествие има ли умрял, винаги ама винаги шофьора на колата е виновен, защото не се е движил със съобразена скорост!
Всичко вече зависи как е станало и има ли смекчаващи вината обстоятелства, (това за което писа СКИСА) ако се обадите в КАТ и викнете линейка, или закарате пострадалия в болница, това са смекчаващи вината обстоятелства!
Осъждат ви на няколко години затвор!Условно! демек не лежите в затвора(това при положение, че сте примерен шофьор и не сте осъждан никога преди това), има пробация през коята в продължение на една година ходите всяка седмица в районното да се подписвате, че повече няма да правите така

През тази една година книжката ви е в КАТ, после за да я вземете карате психо и проверовъчен изпит!
После след като всичката тая пумия тотално ви е съсипала, роднините на пострадалия при ПТП почват да ви съдят за кръвнина за колкото преценят, нищо че сте имали гражданска, нямате вина и тн., което означава още разходи за добър адвокат....щото иначе ви взимат всичко и ставате ...клошар... Страшно е казвам ви , един от най-добрите ми приятели го преживя, още го преживява.
За сведение , в германия, ако згазите човек на пешаходна пътека или бутнете колоездач в очертанията за колоездачи, директно затвор и хиляди евра глоби, но ако той скочи на платното където не е пешаходна пътека или вело алея, не само, че няма да сте виновни, а може и той да ви плати обещетение!
Както казват срещу тях да тичаме, няма да ги стигнем... за съжаление.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Ей само като видях заглавието и веднага знаех, че отговорите ще бъдат от сорта "Дано не се случва" , "Звъня в полицията веднага"
Първо: Човек не мисли реално и нормално в такава ситуация и за секунда в ума му протича толкова мислене колкото не протича за цял месец нормално и човек първо мисли какво да направи, че той самия да понесе по-малко последствия. Дали ще спаси човека (в случая е подчертано че е мъртъв и не виждам смисъл да се разсъждава какво би направил някой ако бил жив) дали ще избяга.
Не съм бил в подобна ситуация , но няма да кажа "дано не се случва" защото ако някой си мисли , че едва ли не казва магическо заклинание което го предпазва от подобна случка само се лъже. Каквото му е писано на човек през това минава през живота си - добро или лошо. Просто така е!
Аз не бих могъл да отговоря на този въпрос защото не ми се е случвало. И мисля, че това е правилния отговор в случая
Първо: Човек не мисли реално и нормално в такава ситуация и за секунда в ума му протича толкова мислене колкото не протича за цял месец нормално и човек първо мисли какво да направи, че той самия да понесе по-малко последствия. Дали ще спаси човека (в случая е подчертано че е мъртъв и не виждам смисъл да се разсъждава какво би направил някой ако бил жив) дали ще избяга.
Не съм бил в подобна ситуация , но няма да кажа "дано не се случва" защото ако някой си мисли , че едва ли не казва магическо заклинание което го предпазва от подобна случка само се лъже. Каквото му е писано на човек през това минава през живота си - добро или лошо. Просто така е!
Аз не бих могъл да отговоря на този въпрос защото не ми се е случвало. И мисля, че това е правилния отговор в случая

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Alpina_fanatic написа:ineedmoney написа:веднага ще му направя кардио-пулмонална ресусцитация и ще се обадя на колегите от бърза помощ. Като дойдат ще кажа че съм колега и съм направил всичко по силите си да спася човека. Демек връзвам си гащите пред кукуте
В затвора не знам дали ще останеш с вързани гащи
смяташ че съм за затвора ли след като съм се опитал да отърва човека от смърт ли? а ти кво ще го гледаш и ще чакаш куките. По определените от колегата условия човека явно е мъртав. Само че малко хора различават клиничната от мозъчната смърт. Ситуацията ако сме аз и ти е една и съща, разликата е че аз съм се опитал да направя нещо.
напоследък пишеш все някви такива повокиращи постове, без изобщо да си вникнал в казаното от горния

- Alpina_fanatic
-
-
ineedmoney написа:смяташ че съм за затвора ли след като съм се опитал да отърва човека от смърт ли? а ти кво ще го гледаш и ще чакаш куките. По определените от колегата условия човека явно е мъртав. Само че малко хора различават клиничната от мозъчната смърт. Ситуацията ако сме аз и ти е една и съща, разликата е че аз съм се опитал да направя нещо.
напоследък пишеш все някви такива повокиращи постове, без изобщо да си вникнал в казаното от горниякакто се пееше в една песен... "Главата си я ползваш само за украса"
Нали се сещаш, че си ДЛЪЖЕН да окажеш първа помощ на пострадалия... Тоест с това си действие не си "връзваш" никакви гащи , а просто спазваш закона

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Човека в случая е мъртъв с размазан череп , каква първа помощ ?
- Alpina_fanatic
-
-
larbi написа:Човека в случая е мъртъв с размазан череп , каква първа помощ ?
Ние сме в друга хипотеза

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
На един приятел му се хвърли пиян клошар пред колата с целта да изкара някой лев. После се разбра, че тоя клошар и друг път го е правил номера, но е минавал само с натъртване. Сега обаче имаше две спукани ребра, разни кръвоизливи и нямаше здравна осигуровка. До тук с адвокати и други простотии и то при положение, че всичко е било изправно, с разрешена скорост и трезвен с 20 години стаж сигурно 1000000 километра, равносметката е към 30 000 лева. И като стана тая работа се оказа, че Клоши имал и роднини и те алчни за пари....И приятелт ми едва отърва условната присъда за средна телесна повреда, заради което щяха да го уволнят от работа. Питах моя позната следователка, работеща в полицията и тя ми каза, че ако е жив, човека и с добър адвокат имаш шанс 50% да минеш без нищо. Какво тогава очаквате да отговоря. Значи бия си камшика моментално и на никой не казавам. Вкарвам си колата в гаража и си я оправям, поне това мога. И никога на никого не казвам. Може и да ми е гадно, но осъден условно и излязал от няколко десетки хиляди без работа със сигурност ще ми е по-гадно.
След някой ден може да видим статия "Социологическо проучване показа,че БМВджиите са най-опасните и коравосърдечни убийци на пътя."

- choki_pk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с два километража
- Мечтае да кара: e36 М3 COUPE
Като знам какви са обстоятелствата в тази държава и всеки виновен,е невинен а всеки невинен е виновен,бих предпочел да си запаля гумите и да се оглеждам като звяр за плячка в джунглата,отколкото да стоя при трупа и да чакам да си ме вкарат в затвора.Независимо,че аз съм си карал със съвсем съобразена за района скорост,а оня(оная,пияния или който и да е),който ми скочи на капака е вече мъртъв,аз не виждам смисъл да се обвинявам за това,че съм го убил.Друг е въпроса,че после може да нямам вина за това,че съм го убил,но като всяко човешко същество сигурно цял живот ще си спомням лицето на човека,когото съм убил дори и не по моя вина.Отделно съм почти сигурен,ще ми тежи на сърцето и за роднините на този човек,дали има деца,жена.Най-много да не ми издържат нервите да психясам и сам да си отида в полицията.НО ДАЙ БОЖЕ ДА НЕ СЕ СЛУЧВА НИКОМУ И ТОВА КОЕТО НАПИСАХ ДА СИ ОСТАНЕ ЧАСТ ОТ ФАНТАЗИЯТА МИ!!!
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
след ,като съм го блъснал НЕДАЙ БОЖЕ ще го хвана за вратлето да му видя пулса накъдее и ако има да му го спрара ,щото като знам как ще го инквизират у болницата и пак ще го довършат ,поне от това да го оттърва .
п.с. Горното не отговаря на истината ,ако се случи ще се мисли ,но оказването на първа помощ от водача е МММного Важно за последлото съд.дело ,свидетел съм по такова
п.с. Горното не отговаря на истината ,ако се случи ще се мисли ,но оказването на първа помощ от водача е МММного Важно за последлото съд.дело ,свидетел съм по такова
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ще се огледам дали някой случайно не ме е видял, ще откарам трупа до реката, ще вържа тежест за да потъне в най големия вир и ще се надявам скоро да не изплува. И следващата година ще получа смс "знам какво направи миналото лято" 

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4