Мобилен интернет от Globul???
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Мобилен интернет от Globul???
Колеги искам да ви питам-ако някой от вас е ползвал тези допълнителни пакети за мобилен интернет на Глобъл да сподели?! Искам да си активирам пакет (този със 15 или 25МВ)-но въпроса ми е-Тези пакети ще ми вършат ли работа за разговори през Skype,и след изчерпване на количеството MВ,тази скорост от 128 kbps ще е достатъчна ли за разговори или ще забива?? Ще съм Благодарен ако някой е ползвал тази услуга,и знае нещо точно по този въпрос със разговори по Skype-да сподели!!!
Благодаря Предварително!!
Ето ги пакетите:http://globul.bg/bg/postpaid.18.html?posm=18
Благодаря Предварително!!
Ето ги пакетите:http://globul.bg/bg/postpaid.18.html?posm=18
Re: Мобилен интернет от Globul???
скайп - изключено
но иначе за браузване през опера мини, са идеални
дори на ниска скорост се отваря всичко, все пак опера мини така или иначе прави много малък трафик
но иначе за браузване през опера мини, са идеални
дори на ниска скорост се отваря всичко, все пак опера мини така или иначе прави много малък трафик
- trance4life
- Потребител
-
Аз съм на такса към глобул и ползвам допълнителен пакет 2,50 лв. и включени 10 MB на максимална скорост,тези 10 мб ги изразходвам за един ден после скоростта пада на 128 kbps става да си сърфираш и да чаткаш през скайп но за разговори не съм сигурен...
Сега предлаганите пакети са:
15 MB-3,50лв 25 MB-5лв. 50 MB-7,50лв 100 MB-10лв на месец но мисля да мина на GENERATION GLOBUL 2000 минути*2000 SMS 25 MB за 12,90 лв но незнам след изразходването на 25-те мб на макс. скорост след това се плащат...
забравих да спомена,че съм използвал над 200-300мб на месец и не са ми спирали нета
Сега предлаганите пакети са:
15 MB-3,50лв 25 MB-5лв. 50 MB-7,50лв 100 MB-10лв на месец но мисля да мина на GENERATION GLOBUL 2000 минути*2000 SMS 25 MB за 12,90 лв но незнам след изразходването на 25-те мб на макс. скорост след това се плащат...
забравих да спомена,че съм използвал над 200-300мб на месец и не са ми спирали нета

Последна промяна trance4life на 21 Апр 2011, 21:55, променена общо 1 път
:)
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
До преди няколко месеца ставаше за скайп и след ограничението на 128к. От скоро обаче разни хора твърдят, че след като минеш 30% над лимита, скоростта пада още, и тогава вече няма да ти стига
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Колеги,питам тук във форума защото хората от Глобъл твърдят на 100% че дори когато скороста падне до 128 kbps-нямало никакви проблеми за разговори през Skype.Но явно го казват само за да те привлекат като клиент.Пак ще ходя до някой офис и ще видя какво ще ми кажат.
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
Колега isaev3,аз също се интересувах от тези допълнителни пакети за мобилен интернет на Глобъл-точно по същата причина като теб (за разговори по скайп).И мен в офиса Глобъл ме убеждаваха че след изчерпването на МВ,тези 128 kbps били напълно достатъчни като скорост да си говоря по скайп без никакви проблеми.Но май ще се окаже че не е така!!! Ако някой е патил,или знае как точно стоят нещата,ще е хубаво да сподели!!! 

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Аз съм на пакет от 2.50лв на месец с 10мб,след изчерпването почти няма разлика за мен 

писаха че след 30% надвишаване ти спират интернет
иначе много зависи от мястото където се намираш - ако има 3г покритие връзката е хубава и след лимита, ако си в някое забутано селце/град - няма никой
иначе много зависи от мястото където се намираш - ако има 3г покритие връзката е хубава и след лимита, ако си в някое забутано селце/град - няма никой
128kbps са идеална скорост за разговори по скайп . ОБАЧЕ, четете си общите условия на договирте
Демек , след като превишиш 15те МБ, до 20МБ ще си на 128Kbps, след което ще те резнат на 10кпбс, или на някаква скорост , по техно си усмотрение, но със сигурност ще е достатъчно ниска, за да не можеш да говориш по скайп
Така че, отговорът на въпроса, който си задал е : НЕ, не става за разговори по скайп
След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на скоростта, в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост. В тези случаи ще бъдете уведомени предварително с кратко текстово съобщение (SMS).
Демек , след като превишиш 15те МБ, до 20МБ ще си на 128Kbps, след което ще те резнат на 10кпбс, или на някаква скорост , по техно си усмотрение, но със сигурност ще е достатъчно ниска, за да не можеш да говориш по скайп
Така че, отговорът на въпроса, който си задал е : НЕ, не става за разговори по скайп

Не Мы такие, Жизнь такая
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
То ако си в забутано селце няма никой и преди минаване на лимита, просто мрежата не го поддържа.
А 128кбпс са напълно достатъчни за провеждане на разговор по скайп без приемане и изпращане на видео!
А 128кбпс са напълно достатъчни за провеждане на разговор по скайп без приемане и изпращане на видео!

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
vld написа:А 128кбпс са напълно достатъчни за провеждане на разговор по скайп без приемане и изпращане на видео!

в интерес на истината не съм пробвал скайп след лимита (всъщност въобще не го ползвам), но като знам как отваря страниците ми се струва че няма да върви. Оставете ги какво пишат тия от Глобул
Сега като изразходя МБ ще пробвам специално
Сега като изразходя МБ ще пробвам специално
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
При зареждане на сайт имаш нужда от висока скорост за кратко за да го отвори бързо, а при разговор със някакъв месинджър имаш нужда от постоянност на скоростта, малки пакети начесто без прекъсване, ако връзката е хубава(не си на място в което покритието е лошо) ще стане без проблеми.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Имам пакет от 10 мегабайта и на бавната скорост дори сайтовете отваря бавно. Скайп само за чат. Иначе през Опера мини се браузва прилично на бавната скорост. И да знаете че тези пакети са през GPRS а не през 3G, и дори бързата скорост на нета е бавничка.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Я раздуйте каква е тая далавера с 30-те % ? Изобщо има ли далавера в това "неограниченото" ?

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2