Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Красимир!
- младши ентусиаст
- 

- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Re: Е46 - Разход гориво!
Gh0s7 написа:Разхода е започнал от 0, защото сте го нулирали в движение, когато колата е била на скорост по инерция.
Аз от Априлци до Търново стигнах с 5.2/100 АБСОЛЮТНО РЕАЛЕН разход - 330Ci
По Тракия с 60 км/ч и на мен ми дава толкова колега. Ама на същото място най - често ми дава и стой на 10-12+

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
За всички, които им се струва супер невероятно, ето разход по колонка ->
И не знам кое е чудното да даде 5.2 по междуселски път, където 80-90 км/ч е висока скорост, предимно надолнище е и не махам 5-та... 

А тези, които ми иронизират поста с това че печките и 20-ките им горяли колкото 330-ка бензин, колко са се били набутали.. Да набутали сте се, ако наистина колата ви гори колкото 330-ка...
Ами да ->
Човека е имал и 20-ка и 30-ка... Ами сега? 

п.п. За протокола само: Преди 330-ката съм имал и 20-ка дизел и знам за какво става въпрос.
Освен това не си хваля колата, че ми е дала нисък разход, тъй като най-малкото вече не е моя.

Gh0s7 написа:Сега след Е46 срещата, темата ще стане доста обективна..
Прехода който изминах -
Варна - Бургас - Стара Загора - Казанлък - Калофер - Шипка - Габрово - Априлци - Севлиево - Велико Търново - Варна (и предвид, че се лутах и загубих 3-4 пъти около Калофер и околните села) = ~840км с 61л. гориво = ~7.3/100 среден разход
Колата е 330, бензин, купе, ръчни скорости, а шофирането според/и около ограниченията, без магистралите, където 160-180км/ч
И не знам кое е чудното да даде 5.2 по междуселски път, където 80-90 км/ч е висока скорост, предимно надолнище е и не махам 5-та...

А тези, които ми иронизират поста с това че печките и 20-ките им горяли колкото 330-ка бензин, колко са се били набутали.. Да набутали сте се, ако наистина колата ви гори колкото 330-ка...
boXeer написа:Още ли не сте разбрали ,че големите зверове се различават само по вървежа от малките си братя.
...
Ами да ->
K_Ilkov написа:kalkana написа:Тоест колкото и невероятно да звучи по-големия двигател харчи грубо едно и също с по-малките си събратя.
малко цифри в подкрепа на това мнение:
320i - min 8.3 max 15.0 avg 11.4
330i - min 8.8 max 15.8 avg 12.5 (от началото на 2011-та 11.7)
числата са общо за всички изминати километри
за мен разликата си заслужава
Човека е имал и 20-ка и 30-ка... Ами сега?

п.п. За протокола само: Преди 330-ката съм имал и 20-ка дизел и знам за какво става въпрос.
Освен това не си хваля колата, че ми е дала нисък разход, тъй като най-малкото вече не е моя.
- adovet
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Tesla Y
Да беше казал, че  е по нанадолно то тогава може да отиде и към 0/100. Само ми е чудно колко време си карал с 160-180 км/ч да не се окаже че си ги вдигнал за малко по нанадолното на магистралата  

- shark1986
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
 Колега не съм тръгнал да те иронизирам или имам време да се занимавам със хлапешки истории!И моята 320д по надолнище когато се пускам от Карандила и после се включа на магистралата в Стара Загора за 100км пробег от Карандила до Стара Загора ми е давало разход 3л РЕАЛНИ ама дай да си говорим обиктивно погледнато!Не съм казал,че не можеш да постигнеш и 5,0л на 100км със 330 ката си и за това си чукам главата за дет не съм си взел някоя бензинка
 Колега не съм тръгнал да те иронизирам или имам време да се занимавам със хлапешки истории!И моята 320д по надолнище когато се пускам от Карандила и после се включа на магистралата в Стара Загора за 100км пробег от Карандила до Стара Загора ми е давало разход 3л РЕАЛНИ ама дай да си говорим обиктивно погледнато!Не съм казал,че не можеш да постигнеш и 5,0л на 100км със 330 ката си и за това си чукам главата за дет не съм си взел някоя бензинка  Аз се радвам че даже и немците които са я произвели тая 330 ще им скриеш топката със тоя разход щото по каталог едва ли е със такъв а ти си паднал даже и под тия стойности пред което аз ти се
 Аз се радвам че даже и немците които са я произвели тая 330 ще им скриеш топката със тоя разход щото по каталог едва ли е със такъв а ти си паднал даже и под тия стойности пред което аз ти се  

- adovet
- старши ентусиаст
- 

Eто колко е разхода по каталог и каране с 90км/ч   http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1211.html

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
- 

Абе, аз ли я карам тая кола или вие, че ми обяснявате колко е разхода?
@adovet: Това е разхода на кабриото - ето ти по каталог с 90км/ч на купе -> http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... 330Ci.html и е абсолютно 1:1 ако сложа темпомат с 90 и се движа по горе-долу равен път без изкачвания и спускания или ако има такива да са еднакъв брой... Примерно отиване и връщане до някъде.
А пък споменах за отсечката Априлци - В.Търново, тъй като някой преди мен се беше учудил защо разхода на дизела му е 3.6 ли какво беше... Отговора е: защото е предимно надолнище и пътя е такъв, че не се кара бързо => и за това моята 30-ка също даде разход под този, който от BMW са обявили за извънградски с 90.

@adovet: Това е разхода на кабриото - ето ти по каталог с 90км/ч на купе -> http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... 330Ci.html и е абсолютно 1:1 ако сложа темпомат с 90 и се движа по горе-долу равен път без изкачвания и спускания или ако има такива да са еднакъв брой... Примерно отиване и връщане до някъде.
А пък споменах за отсечката Априлци - В.Търново, тъй като някой преди мен се беше учудил защо разхода на дизела му е 3.6 ли какво беше... Отговора е: защото е предимно надолнище и пътя е такъв, че не се кара бързо => и за това моята 30-ка също даде разход под този, който от BMW са обявили за извънградски с 90.
- Rosendo
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравейте Колеги,
понеже виждам че се заформя спор около разхода на 330-ката, да ви дам и аз малко данни за сравнение. Преди пътувах доста често Испания-България, което ще рече само магистрали и зареждане пълно-пълно без дори да изстива мотора(за мен това е най точното засичане за разход). Общо взето да се свали разхода под 8л./100км. е мисия невъзможна. Тук разбира се говорим за разумно каране, 140-150км/ч без излишни изцепки.
Сега правил съм си експерименти,при доста спускания,изключване от скорост,каране с 90-100км/ч и т.н. пада до към 7,5л./100км. но това не е нормална експлоатация на автомобила според мен.
Поздрави!!!
П.С. Имайте в предвид че кабриото, колкото и абсурдно да звучи е доста по-тежко от купето

понеже виждам че се заформя спор около разхода на 330-ката, да ви дам и аз малко данни за сравнение. Преди пътувах доста често Испания-България, което ще рече само магистрали и зареждане пълно-пълно без дори да изстива мотора(за мен това е най точното засичане за разход). Общо взето да се свали разхода под 8л./100км. е мисия невъзможна. Тук разбира се говорим за разумно каране, 140-150км/ч без излишни изцепки.
Сега правил съм си експерименти,при доста спускания,изключване от скорост,каране с 90-100км/ч и т.н. пада до към 7,5л./100км. но това не е нормална експлоатация на автомобила според мен.
Поздрави!!!
П.С. Имайте в предвид че кабриото, колкото и абсурдно да звучи е доста по-тежко от купето
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
- 

ros1977 написа:Здравейте Колеги,
понеже виждам че се заформя спор около разхода на 330-ката, да ви дам и аз малко данни за сравнение. Преди пътувах доста често Испания-България, което ще рече само магистрали и зареждане пълно-пълно без дори да изстива мотора(за мен това е най точното засичане за разход). Общо взето да се свали разхода под 8л./100км. е мисия невъзможна. Тук разбира се говорим за разумно каране, 140-150км/ч без излижни изцепки.
Поздрави!!!

Щом кабриото пада до 7.5, не виждам нищо нереално купето да падне на 7.3
Ако става въпрос пък за висок разход, пътувал съм Варна - Шумен на 14/100 разход + тва газта не е била баш до края.
п.п. От 240 като се даде цялата газ, моментния показва 40-45/100 и дори се покачва, като стрелката почва да преобръща скоростомера...
- shark1986
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Ок колега ясно ни е че си я караш ти колата,обаче ако експериментите ти са такава всеки път както си ги описал тука да спорим е излишно!Това не ти е първия пост със такъв разход ето на чичо гугъл като написах 330Ci разход и не знам защо излезе това твое мнение в БМВ форумаGh0s7 написа:Само за протокола ще вметна, че тази вечер ми се разхождаше с колата и отидох тук до една панорама, на един баир край Варна (на 15км е) и реших на връщане да поставям рекорд за нисък разход..
Занулих борда, като тръгнах надолу, карах с 50-55 на 5-та без газ в продължение на около 2-3км после законтрих темпомата на 55 и го пусках само от време на време да поддържа скоростта, там където не е достатъчно стръмно за да се движи на 5-та без да губи скорост, така в продължение на 5-6км от началото на теста.. До тук всичко беше що годе надолнище. След това карах към 4км права отсечка по магистралата на темпомат 55км/ч и на входа на града имах разход 2.6/100 (това за 10км преход)Спря ме един светофар точно на входа, седях 40тина секунди за червено, после тръгнах и набрах 55 и пак пуснах темпомата, до вкъщи стигнах само по един прав булевард (около 4-5км) който навсякъде е със знак "главен път", само накрая преди вкъщи имам 3-4 завоя по пресечки.. Точно преди да паркирам, разхода беше 3.7/100

Същата глупост, по същия маршрут, съм я правил преди година и нещо с 320d, но не помня какъв беше резултата, предполагам че съвсем нищо няма да е изгорило..
И все пак да отбележа, че не става въпрос за нормално каране, тъй като тея 15км ги пътувах малко повече от 15минути и действието се развива в ранните часове на денонощието, когато трафик изобщо няма
п.п.: А и най-важното забравих, става въпрос за е46 330Ci
п.п. 2: Няма нужда да ме храните сега, знам че колата ми не е от най-икономичните, просто се кефя че минах 15км за без пари.. макар и по надолнище, бях забравил какво е разхода на дизел
 Ти значи всеки път ни се хвалиш тука и се от някъде се спускаш
 Ти значи всеки път ни се хвалиш тука и се от някъде се спускаш  На всички ни е ясно че така и на керосин да е БМВ-то пак ще ти гори малко колата!Тоя начин ПОРЕДЕН който ни описваш и дизелак ще ти гори 2-3 на 100км.
 На всички ни е ясно че така и на керосин да е БМВ-то пак ще ти гори малко колата!Тоя начин ПОРЕДЕН който ни описваш и дизелак ще ти гори 2-3 на 100км.

Предполагам, че повечето знаете за съществуването на www.spritmonitor.de , в който можете да си водите статистика на разхода си, а също така и да сравните с разхода на други автомобили. Вместо да спорите за глупости всеки може да провери среден разход на определен модел и да си направи собствени изводи.

stilko написа:Предполагам, че повечето знаете за съществуването на http://www.spritmonitor.de , в който можете да си водите статистика на разхода си, а също така и да сравните с разхода на други автомобили. Вместо да спорите за глупости всеки може да провери среден разход на определен модел и да си направи собствени изводи.
Аз лично не знаех, много ми беше полезен

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
- 

shark1986 написа:Ок колега ясно ни е че си я караш ти колата,обаче ако експериментите ти са такава всеки път както си ги описал тука да спорим е излишно!Това не ти е първия пост със такъв разход ето на чичо гугъл като написах 330Ci разход и не знам защо излезе това твое мнение в БМВ форумаGh0s7 написа:...Ти значи всеки път ни се хвалиш тука и се от някъде се спускаш
На всички ни е ясно че така и на керосин да е БМВ-то пак ще ти гори малко колата!Тоя начин ПОРЕДЕН който ни описваш и дизелак ще ти гори 2-3 на 100км.
А по-горния ми пост, който сам си цитирах, където пише, че съм изминал 840км с 61 литра, пак ли съм се спускал някъде цели 840км? Че даже и трак на маршрута със спускането съм приложил...

Няма нужда да си търсиш повод да се заядеш, а пък от offtopic още повече няма нужда

- adovet
- старши ентусиаст
- 

Koлега този разход е реален, който си дал за големият преход, ама си се мъкнал като черво, а не както казваш че си карал 160-180.

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
- 

Добре, последно ти отговарям, че сигурно вече дразним мод-овете...
Не е ли близко до акъла, че щом е имало дълги преходи (явно спускания, като това от Априлци към В.Търново) с разход около 5/100, то дори и 15/100 да е бил средния разход по време на движение по магистрала(а то не е чак толкова много като се поддържа скоростта), средния разход за целия преход не би могъл да е 7.3, така ли? При условие, че магистралите са няма и 20% от прехода...

Не е ли близко до акъла, че щом е имало дълги преходи (явно спускания, като това от Априлци към В.Търново) с разход около 5/100, то дори и 15/100 да е бил средния разход по време на движение по магистрала(а то не е чак толкова много като се поддържа скоростта), средния разход за целия преход не би могъл да е 7.3, така ли? При условие, че магистралите са няма и 20% от прехода...
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
makaveli316 написа::OT: Лек офф
Колко литра побира точно е46 320д 2002 фейска/150коня?
Аз все се каня да гледам и да засичам и все забравям.
Миналия месец на път към Германия минах 630км с половин резервоар с нормално каране. Бях заредил до горе докато не щракне и точно когато стрелката беше на 1/2, на борда който го бях занулил на бензиностанцията, ми даваше че съм изминал 630 км, та за това питам.
65 литра мисля че е резервара!