Къде се продават 100 ватови крушки? (за дома)
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Къде се продават 100 ватови крушки? (за дома)
Колеги от известно време търся 100 ватови крушки от най обикновените и никъде не намирам, даже и в Турция като бях и там не продаваха
някой ако знае някое закътано магазинче където ги има, да казва че да си купя 3-4 стека
става дума за София

www.bmwпрофесори-bg.net
Re: Къде се продават 100 ватови крушки? (за дома)
benzin написа:Колеги от известно време търся 100 ватови крушки от най обикновените и никъде не намирам, даже и в Турция като бях и там не продаваханякой ако знае някое закътано магазинче където ги има, да казва че да си купя 3-4 стека
става дума за София
Аз за последно видях такива в едно магазинче за осветителни тела на Узунджовска, до ъгъла с Цар Асен (в центъра на София). Иначе наистина са кът, защото прогаряли фасунгите.

- trance4life
- Потребител
-
Не се произвеждат вече... нито 100 нито 75 ватови 
От 1 септември започва замяната на 75-ватовите лампи с нажежаваща се жичка с енергоспестяващи.
Миналата година се разделихме със 100 ватовите, а до 2012 г. трябва да бъдат заменени и всички останали с по-малка мощност.
Крушките, които вече са в магазините, ще се продават до изчерпване на количествата. Вносителите и производителите обаче няма да могат да ги пускат в дистрибуторската мрежа. Причината е евроизискване, което нарежда класическите електрически крушки да се заменят с ново поколение, което харчи с до 80% по-малко електроенергия.
Новите енергоспестяващи крушки са по-скъпи, но имат по-голяма трайност и са по-икономични. В ЕС икономията от преминаването към новото поколение лампи се оценява от 5 до 10 милиарда евро годишно.
Източник: http://www.moitepari.bg/Spravochnik/art ... b38ab6c5a/

От 1 септември започва замяната на 75-ватовите лампи с нажежаваща се жичка с енергоспестяващи.
Миналата година се разделихме със 100 ватовите, а до 2012 г. трябва да бъдат заменени и всички останали с по-малка мощност.
Крушките, които вече са в магазините, ще се продават до изчерпване на количествата. Вносителите и производителите обаче няма да могат да ги пускат в дистрибуторската мрежа. Причината е евроизискване, което нарежда класическите електрически крушки да се заменят с ново поколение, което харчи с до 80% по-малко електроенергия.
Новите енергоспестяващи крушки са по-скъпи, но имат по-голяма трайност и са по-икономични. В ЕС икономията от преминаването към новото поколение лампи се оценява от 5 до 10 милиарда евро годишно.
Източник: http://www.moitepari.bg/Spravochnik/art ... b38ab6c5a/
:)
на енергоспестяващите им е гадна светлината 

www.bmwпрофесори-bg.net
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ние затова взехме по 3 стека от всички, та имаме запас... 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
На централна гара посока надежда има магазин за осветление в локалното.
На сливница срещу шел-а пак има магазин.
Виж дали там са изчезнали, но имаха.
На сливница срещу шел-а пак има магазин.
Виж дали там са изчезнали, но имаха.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
benzin написа:на енергоспестяващите им е гадна светлината
Е на тея от 67 стотинки им е гадна , ама има и такива с жълта светлина дето неможеш да познаеш че е енергоспестяваща
I'm slowly drifting

DirtySouth написа:benzin написа:на енергоспестяващите им е гадна светлината
Е на тея от 67 стотинки им е гадна , ама има и такива с жълта светлина дето неможеш да познаеш че е енергоспестяваща
е имам на филипс една дето струваше 10 евро в гърция и пак е гадна

www.bmwпрофесори-bg.net
На илиянци има там има железарий секви магазинчета и сергийки отвътре в базара,отвънка или по некоя квартална железария е преди неколко дни влезнах в една железария в Люлин да си купя отверки,че ми требваше пък нямах в колата и там си имаше всякви крушки 

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
Spiro написа:На илиянци има там има железарий секви магазинчета и сергийки отвътре в базара,отвънка или по некоя квартална железария е преди неколко дни влезнах в една железария в Люлин да си купя отверки,че ми требваше пък нямах в колата и там си имаше всякви крушки
мерси, ще проверя на илиянци
www.bmwпрофесори-bg.net
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
DirtySouth написа:... ама има и такива с жълта светлина дето неможеш да познаеш че е енергоспестяваща

EDIT:
Понеже се сетих, че тея дни ми изгоря едната енергоспестяваща и я подмених временно с нормална крушка ей ви нагледно сравнение- лявата лампа е нормална (но е по-слабичка), другите 2 са енергоспестяващи. НЕ обръщайте внимание на цвета на светлината- толкова може Нокия с изключена светкавица вечер...

Търси по кварталните магазинчета. В големите вериги ги няма.
http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/10/15/977712_germanec_pusna_na_pazara_zabraneni_krushki_kato_mini/

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
benzin написа:на енергоспестяващите им е гадна светлината
ако си вземеш една хубава и светлината ще ти е хубава

нали сега казаха, че енергоспестяващите пък били вредни 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И аз четох нещо такова! 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2