въпрос за акт
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: въпрос за акт
A така, като кажете, че са забравени документите, правят ли някаква проверка, да видят дали наистина имате книжка примерно или не сте с отнет талон заради предишен акт?
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
Dpy написа:A така, като кажете, че са забравени документите, правят ли някаква проверка, да видят дали наистина имате книжка примерно или не сте с отнет талон заради предишен акт?
да ,не ми вярваха ,че имам книжка и провериха. В акта пише ,че съм си забравил книжката и контролния талон , но имам валидни документи.
ако си е в теб талончето , синьото, си карай и си свиркай
един ден може и да се наложи да плащаш нещо, но може и да минеш метър
един ден може и да се наложи да плащаш нещо, но може и да минеш метър
No bling at the Ring
колега, иди си плати акта, цифрата е смешна...
ако преди да изгуби давност този акт ти зашият друг и ти вземат талона ще си платиш и тоя и другия накуп
а и не знам при евентуално сериозно ПТП ако е влязло в сила това наказателно постановление дали се водиш с редовни документи
ако не се водиш с редовни документи може да стане дебела работата
ако преди да изгуби давност този акт ти зашият друг и ти вземат талона ще си платиш и тоя и другия накуп

а и не знам при евентуално сериозно ПТП ако е влязло в сила това наказателно постановление дали се водиш с редовни документи

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:колега, иди си плати акта, цифрата е смешна...
ако преди да изгуби давност този акт ти зашият друг и ти вземат талона ще си платиш и тоя и другия накуп![]()
а и не знам при евентуално сериозно ПТП ако е влязло в сила това наказателно постановление дали се водиш с редовни документи![]()
сигурно

Ogi написа:zazomazo написа:Ogi написа:.
....
бъркаш се
Не се карайте, и двамата сте прави.

Аз също имам глоба за забравени документи. Беше 10 лв, защото ми направиха "услуга" и писаха, че съм си забравил само синия талон. Та много зависи как е писано в акта, тъй като обикновено пишат сумо 1 от документите за по-бързо. Ако са изредили всичко е въпрос на тълкувание и обикновено налагат по-голямата сума, че и без това 50 лв е необжалваем минимум и им дреме на шапката.
bmwe46m3 написа:иначе казаха след 25 работни дни да отида да си го платя, един от пътниците в колата ми нямаше лична карта и ми викат като ми написаха акт
"Кажи на приятеля ти ,че му правим услуга да не муразваляме празника ,защото трябва да закараме до раяонното в Нови Искър, акта му е 150лв за без лични документи" да а моя празник ми го развалихасамо ядосаха , не бях имал актове ............
Не са се бъзикали, един приятел така го караха в районното. Качиха го в патрулката, а аз трябваше да карам след тях.

zazomazo написа:колега, иди си плати акта, цифрата е смешна...
ако преди да изгуби давност този акт ти зашият друг и ти вземат талона ще си платиш и тоя и другия накуп![]()
Т.е. в най-лошия случай ще го плати.

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Цитирам : " При проверка на водача непритежава свидетелство за управление на МПС и контролен талон към него.При справка с СДВР бе установено ,че същият има издадено валидно свидетелство."
П.П. Да попитам дали може да си ме снимали и да ми пратят честитка по пощата за това,че карах по цариградско посока център и точно преди Орлов мост
20 метра преди светофара престъпих бус линията защото исках да завия надясно за Иван Асен II и вместо да завия след бус лентата и да застана на светофара ,аз без да искам минах през нея точно към края и нещо като на рисунката
П.П. Да попитам дали може да си ме снимали и да ми пратят честитка по пощата за това,че карах по цариградско посока център и точно преди Орлов мост
20 метра преди светофара престъпих бус линията защото исках да завия надясно за Иван Асен II и вместо да завия след бус лентата и да застана на светофара ,аз без да искам минах през нея точно към края и нещо като на рисунката
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Нема се пуашиш, там бус лентата свършва след спийд камерата и преди обсега на тези на светофара, та ако е както си го описал - шанс да са те снимали - 0. 

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
bmw'fan написа:Нема се пуашиш, там бус лентата свършва след спийд камерата и преди обсега на тези на светофара, та ако е както си го описал - шанс да са те снимали - 0.
дано, ако има акт колко пари г-д може да е ? и точки отнемат ли се ?
дано да няма ,че 2ри акт ...
bmwe46m3 написа:bmw'fan написа:Нема се пуашиш, там бус лентата свършва след спийд камерата и преди обсега на тези на светофара, та ако е както си го описал - шанс да са те снимали - 0.
дано, ако има акт колко пари г-д може да е ? и точки отнемат ли се ?
дано да няма ,че 2ри акт ...
Няма защо да го мислиш, но все пак чисто информативно беше 20 лв, тази година го направиха 50:
ЗДвП, "чл. 183 (4) : Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:
1...
12. (нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) управлява моторно превозно средство по пътна лента, сигнализирана за движение само на пътни превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, без да има право на това."
Точки не се отнемат.

Камерите на светофара май не хвърлят чак до бус лентата,та нямаш проблеми.10те кинта ходи си ги плати,че не си струва за тея смешни пари да проверяваш какво ще стане ако не платиш.
п.п.Мене веднъж ме спряха без никакви документи и се обясняват там 50лв акт,нз си кво и аз само се сещам,че студентската книжка ми е в жабката и му викам на тоя "Студ. книжка става ли?"-"Ми дай я." Вадя я аз и пича само като видя ТУ-София и вика "Еееее,ма ти в Техническия ли си?Айде заминавай бързо и другия път внимавай."
п.п.Мене веднъж ме спряха без никакви документи и се обясняват там 50лв акт,нз си кво и аз само се сещам,че студентската книжка ми е в жабката и му викам на тоя "Студ. книжка става ли?"-"Ми дай я." Вадя я аз и пича само като видя ТУ-София и вика "Еееее,ма ти в Техническия ли си?Айде заминавай бързо и другия път внимавай."

- mercrullz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: шестак
Мен са ми писали акт за забравени документи... беше преди 3-4 години . .. тогава ми казаха ,че имам 3 работни дни да отида до кат и да си покажа документите.
Е направих го и тогава глобата беше 4 лева и не ми зеха никакви точки...
тъй ,че забрави за 25 дни а.... отивай час по скоро... иначе санкцията ще е по-голяма.
тъй ,че забрави за 25 дни а.... отивай час по скоро... иначе санкцията ще е по-голяма.

mercrullz написа:Мен са ми писали акт за забравени документи... беше преди 3-4 години . .. тогава ми казаха ,че имам 3 работни дни да отида до кат и да си покажа документите.
Колега, не го плаши излишно.

Бтв ако става дума за софийския КАТ - малко вероятно е да е излезнало наказателното постановление след 25 дни, той си има синьото талонче, тъй че ако бях на негово място бих отишъл след 40-50 дни, че и повече. Идеята на това да се отиде в рамките на 1 месец е да му удължат срока на акта, който му служи вместо син талон в рамките на 1 месец. От тук между другото ми идва идеята - ако те спрат в рамките на тоя месец и знаеш, че ще ти пишат акт, може да се дава именно написания такъв. Хем може да станат по-снизходителни, хем талончето пак си остава при теб, ама това е друга бира.

ПС: И глоба вече 4 лв няма. Мисля, че почват от 10.

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3