Върнете софийското жителство ,София се препълни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Върнете софийското жителство ,София се препълни!

Мнение от BadAngel » 25 Апр 2011, 21:13

не е проблема в жителството, провинцията и софията, батки

докато има търсене на простотията, ще има и предлагане

а това кой как говори, стига да е възпитан човек, никога не ми е пречело

по цял свят има диалекти в говора, това е красотата на езика

не забравяйте какви знойни красавици идват от провинцията в софия, бихте ли се лишили от това?
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Апр 2011, 21:18

Нека първо тези дето плюят по селата и казват че са от софия...да земат да покажат на бащите и дори на дедовците си актовете за раждане,щото аз многократно съм бил свидетел как некой/я казва че е от софия,ама едвам я разбирам какво казва!
После,за противниците пък на софиянци,що така бре колеги,що такава омраза-незнам,това малко комплексарско ми се струва щото не може да си отцените вашият град,освен това аз си спомням когато софия не беше толкова НАСЕЛена и беше чисто,беше спокойно,беше някакси...различно,сега през седмицата живея в пловдив,ми чесно не ми харесва тоя град,ама това е друга тема,важното е че аз..въпреки ужаса в очите на аристрократичната ми майка ( :mhihi: ) искам да живея на село,в къща с голям двор,няколко кучета,некоя котка за цвят..дори-сериозно-ония ден си взех няколко неща:
Първо,закупих си малка градинка,вчера закупих 30 корена расад домати,сега търся люти чушки,зелени чушки-некой ако знае за района на пловдив къде се продава,ше си подася да видя каква е толко философията на тея домати и чушки-изчетох всичко в интернет ше го еВа,не ми се струва сложно,така че,само един средностатистически български комплексар може да твърди че да живееш у блок е чудото на 21 век и е софианец,както и мрази навлецитре от "село" и един тъп селяк може да твърди че всички софиянци са буклуци!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 25 Апр 2011, 21:21

По празниците кореняк-софиянците се прибират по родните си места. :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 25 Апр 2011, 21:21

темата верно е трудна и сложна- с начало написано в смисъл "селяните да си ходят на село" и "София само за софиянците" е трудно да тръгне в посока различна от спам темата... Не че иначе ще отиде в друга посока, ама така още от първото мнение всичко отива в канала- тука си е за катинар отвсякъде...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 25 Апр 2011, 21:22

много селяни се навъдиха в софия ,трябва да се вземат някакви мерки .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: шестак

Мнение от mercrullz » 25 Апр 2011, 21:23

Alpina_fanatic написа:
mercrullz написа: То неможе цяла България в един град да се набие.

Щом може цяла Гърция да живее в един град, значи не сме открили ние топлата вода :yes:

Кои тоз град ? Аз в Гърция си ходя често и не забелязвам да е пусто навсякъде :dunno:

ms написа:темата верно е трудна и сложна- с начало написано в смисъл "селяните да си ходят на село" и "София само за софиянците" е трудно да тръгне в посока различна от спам темата... Не че иначе ще отиде в друга посока, ама така още от първото мнение всичко отива в канала- тука си е за катинар отвсякъде...

Що бре човече? Тема да има ... разговор да става .. ако пък се пишат глупости.. за тия дет ги пишат катинара ..тя темата си е добре.
Последна промяна mercrullz на 25 Апр 2011, 21:25, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 25 Апр 2011, 21:24

SKISA написа:а ,че беше хубаво тия 4дни -беше...

и беше...
и въздух имаше, и свобода за движение имаше... :)
ама е скучно без навалицата... 8)
Да караш Peugeot е страст!

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 25 Апр 2011, 21:28

mercrullz написа:
Alpina_fanatic написа:
mercrullz написа: То неможе цяла България в един град да се набие.

Щом може цяла Гърция да живее в един град, значи не сме открили ние топлата вода :yes:

Кои тоз град ? Аз в Гърция си ходя често и не забелязвам да е пусто навсякъде :dunno:

Поинтересувай се колко е населението на Гърция и каква част от него живее в столицата им :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 25 Апр 2011, 21:29

Чакай бе то и в ню йорк е тъпканица, навалица, задръствания и т.н ама нюйоркчани не мрънкат нали
където има работа там има и хора бе...
Последна промяна ineedmoney на 25 Апр 2011, 21:40, променена общо 1 път
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Апр 2011, 21:34

директната причина за пренаселването на софия е в управниците на града.
къде е градския план за развитие? няма такъв.

друга от основните пречки да няма бизнеси в други населени места е лиспата на инфраструктура.

аз лично колкото и да се напъвам не мога да се сетя за един квартал в софия където наистина бих искал да живея. може би единствено изток, евентуално нещо около южен парк около витошка. по хълмовете също е приятно, но пак никаква инфраструктура. имам предвид нещо в стил мечтата ми е "един ден да си купя жилище в този квартал".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Апр 2011, 21:48

те ако фанеме американците за пример трябва всички да си ходят и да останат 50хил индианци.....
за това кой е софиянец само ще кажа на моят приятел емо ,че е такъв, който се е родил и дори по-скоро ,който е отгледан и пораснал в софия....!
темата е сложна и не е нужна конфронтация. всеки човек има право на свободно придвижване пише в хартата ,ма 50г никой немаше право на мърдане от соц-лагера. сега швейцарци и холандци също казват:не щем румънци и българи!!! ми нали обща европа ,свобода на придвижване!?!? та така и със софия като насекъде...! говорили сме и за зора на дошлите в столицата ,защо се бият със зъби и нокти за "няква" работа ,почват на ниски заплати и се бутат по 10 в една стая.....! никой не го прави от добро. политиката на държавата е грешна ,но не виждам вариант да я променим.
аз бих живял извън града ,дори на повечко километри ,но инфраструктурата е ужасна. това е огромен проблем...

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 25 Апр 2011, 22:11

Че беше супер тия дни е ясно. Обаче някой замислял ли се е какво е, ако си от другата страна? В големите градове най-много може човек да има някакво развитие и е нормално да има много хора от провинцията тук. Другото, което е, замисли ли се някой, ако няма хора от провинцията кой ще работи в София? То не е толкова просто. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата