въпрос за акт
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
Re: въпрос за акт
акта ми е за забравени документи ,такаче няма как да го показвам вече защото пише кога съм ги забравил не мога да го нося всеки ден и да казвам че съм ги забравил 
иначе като в мен е талона и книжката като ме спрат те ще ги гледат документите и ще ме пускат , кой ще ми вземе книжката и ще гледа дали имам неплатени актове , като ако имам такива няма да имам талончето няма как да разберат и да има причина да проверяват за неплатени актове
но явно глобата не е 10 лв а 50 

иначе като в мен е талона и книжката като ме спрат те ще ги гледат документите и ще ме пускат , кой ще ми вземе книжката и ще гледа дали имам неплатени актове , като ако имам такива няма да имам талончето няма как да разберат и да има причина да проверяват за неплатени актове

Re: въпрос за акт
bmwe46m3 написа:акта ми е за забравени документи ,такаче няма как да го показвам вече защото пише кога съм ги забравил не мога да го нося всеки ден и да казвам че съм ги забравил
иначе като в мен е талона и книжката като ме спрат те ще ги гледат документите и ще ме пускат , кой ще ми вземе книжката и ще гледа дали имам неплатени актове , като ако имам такива няма да имам талончето няма как да разберат и да има причина да проверяват за неплатени актовено явно глобата не е 10 лв а 50
Доколкото имам опит, не обръщат внимание за какво е акта, а пишат следващ. Само преверяват от кога е, т.е. дали е минал месец. А глобата е 50 за бус лентата, за забравен документ, както обсъдихме по-горе е 10 лв, като съответно според тълкуванието, както посочи друг колега по-горе, може да се таксува по 10 лв/бр. Иначе към днешна дата ЗДвП гласи:
"Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
2..."
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3