С кола до Черна Гора
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- paulo
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 3.0SD
С кола до Черна Гора
Здравейте, колеги
Предстои ми пътуване с кола до Черна Гора град Улцин. Най-прекия път е през Косово, който предполагам е проблемен. Оттук нататък има 4 варианта за заобикаляне на Косово:
Отгоре:
София - Ниш - Кральево - Нови Пазар - Подгорица - Ulcinj - 700 км
София - Ниш - Кральево - Чачак - Подгорица - Ulcinj - 740 км
Отдолу:
София - Скопье - Дебар - Burrel - Lezhe - Ulcinj - 570 км
София - Скопье - Охрид - Тиране - Lezhe - Ulcinj - 670 км
Ще съм много благодарен за всякакви мнения и препоръки
Предстои ми пътуване с кола до Черна Гора град Улцин. Най-прекия път е през Косово, който предполагам е проблемен. Оттук нататък има 4 варианта за заобикаляне на Косово:
Отгоре:
София - Ниш - Кральево - Нови Пазар - Подгорица - Ulcinj - 700 км
София - Ниш - Кральево - Чачак - Подгорица - Ulcinj - 740 км
Отдолу:
София - Скопье - Дебар - Burrel - Lezhe - Ulcinj - 570 км
София - Скопье - Охрид - Тиране - Lezhe - Ulcinj - 670 км
Ще съм много благодарен за всякакви мнения и препоръки

sorry for my poor Bulgarian 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: С кола до Черна Гора
Аз не бих минал през косово баш
Мини през скопие по по-краткия път който си избрал, стига да не е като минно поле, но невярвам.

Мини през скопие по по-краткия път който си избрал, стига да не е като минно поле, но невярвам.

- paulo
- Потребител
-

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
В Македонската част, пътя е 80% магистрала и е хубав. За Албанската част не знам.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Он топик: в Черна гора официалната парична единица е еврото, можеш да плащаш спокойно и с монети.
Не забелязах да имат магистрали
Цените са 1:1 като в България
Не забелязах да имат магистрали

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , слушай ме сега внимателно -> пътувал съм първите два пътя и моят фаворит е : София - Ниш - Кральево - Чачак - Подгорица - Ulcinj - 740 км
Миналата седмица в събота ходихме с един приятел на концерт на Брена в Скопие ,но определено пътя ми е по-тежък и неприятен в сравнение с този ,който дадох.Плюс това в Черна гора се пътува във втория най-дълбок каньон в света на река Морача и има красиви гледки. Колега , на всяка цена отскочи до Будва и о.Свети Стефан , до уникалния Котор -> всичко ти е на до 100 км дистанция , за мен Адриатиката е най-красивото море на Европа "Швейцария на моретата"
Георги Пенчев
Миналата седмица в събота ходихме с един приятел на концерт на Брена в Скопие ,но определено пътя ми е по-тежък и неприятен в сравнение с този ,който дадох.Плюс това в Черна гора се пътува във втория най-дълбок каньон в света на река Морача и има красиви гледки. Колега , на всяка цена отскочи до Будва и о.Свети Стефан , до уникалния Котор -> всичко ти е на до 100 км дистанция , за мен Адриатиката е най-красивото море на Европа "Швейцария на моретата"

Георги Пенчев
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
Да, прав си Жорка. Щот от Гюешево до преди Куманово пътя си е планински, много завои и липсваща маркировка. След това имаш първокласна магистрала до Гостивар. След това идва още един превой с много завои (често пада и мъгла там), и още един превой до Дебар. В Албания уж ремонтират пътищата, ама не знам какво е положението. Аз бих избрал да пътувам през Черна Гора само поради планините и гледките.
Бъди подготвен да ти се заяждат малко Македонските митничари, ей така за спорта. Имай си винетка щот Българските Митничари сканират винетката на всеки излизая от страната. (И дребни евра за дребни рушветча, ако минаваш през Сърбия.)

Бъди подготвен да ти се заяждат малко Македонските митничари, ей така за спорта. Имай си винетка щот Българските Митничари сканират винетката на всеки излизая от страната. (И дребни евра за дребни рушветча, ако минаваш през Сърбия.)
- paulo
- Потребител
-
Penchev написа: Колега , на всяка цена отскочи до Будва и о.Свети Стефан , до уникалния Котор -> всичко ти е на до 100 км дистанция , за мен Адриатиката е най-красивото море на Европа "Швейцария на моретата"в
еми да, точно затова и искам да ходя с колата, за да се разходя точно по тези места...

благодаря на всичките! ще се радвам да видя още мнения

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
В 10 км отсечка от малко преди Крива паланка до след това явно от някакъв камион който е возил в нещо си масло или бог знае как се е случило на абсолютно всеки завой има големи петна разлято масло и сцепление няма
Добре ,че карах бавно точно там както никога ,защото щях да тотализирам колата в някакви скали отстрани най-малкото ...
както влизам на един ляв завой с видимост изведнъж колата тръгна да пързаля през предните колела направо към скалите до пътя а аз за щастие не натиснах спирачките стиснах зъби и запазих самообладание и когато предницата намери сцепление задницата изведнъж бе ритната от слона
,но нея си я оправих далеч по-спокойно.Ей така от нищото да му се невидяло
Никой не е взел никакви мерки явно доста време ,защото отстрани имаше потрошени части от катастрофирали автомобили на някои от завоите
Не е ли си да подам газ по новия път за Ниш и оттам по магистралата та през Шумадия-та ,просто не си е работа
И музиката по радиата -> благодатна и пътя -> път а ако човек огладнее , мамоооооо
Мисля ,че между Кралево и Чачак беше "Ружна зОра - печеняра"
Ей там какви меса се разхвърлят
табелата им на пътя е като табела на бензиностанция с цените на горивата , само че пише 'свинско', "тележко" ...
Георги Пенчев

Добре ,че карах бавно точно там както никога ,защото щях да тотализирам колата в някакви скали отстрани най-малкото ...
както влизам на един ляв завой с видимост изведнъж колата тръгна да пързаля през предните колела направо към скалите до пътя а аз за щастие не натиснах спирачките стиснах зъби и запазих самообладание и когато предницата намери сцепление задницата изведнъж бе ритната от слона

Никой не е взел никакви мерки явно доста време ,защото отстрани имаше потрошени части от катастрофирали автомобили на някои от завоите

Не е ли си да подам газ по новия път за Ниш и оттам по магистралата та през Шумадия-та ,просто не си е работа

Георги Пенчев
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
Ае стига с прикаски за сърбската скара. Последния път когато минавах се тъпчих поне един час с шумадийски плескавици, кременадли, вешалици, и какво ли още не.
В момента в Македония се занимават с избори и на никой не му пука в какво състояние е пътната обстановка. Поне се надявам да не си имал проблем с митничарите, щот обичат да се заяаждат...
сори за

В момента в Македония се занимават с избори и на никой не му пука в какво състояние е пътната обстановка. Поне се надявам да не си имал проблем с митничарите, щот обичат да се заяаждат...
сори за

- OmegaTransFer
- Потребител
-
Он топик:
Здравейте,
т.к. скоро ще пътувам до Котор и след като изчетох писаното по форумите, да разбирам ли, че този маршрут е най-подходящ (от гледна точка на спокойно пътуване, а не на плескавиците и кебапчетата):
София-Ниш-Кральево-Чачак-Ужице-Биело поле-Подгорица-Котор - 780 км.
Или може би:
София-Ниш-Крушевац-Нови пазар-Котор - 660 км.
Предварително благодаря на включилите се.
Здравейте,
т.к. скоро ще пътувам до Котор и след като изчетох писаното по форумите, да разбирам ли, че този маршрут е най-подходящ (от гледна точка на спокойно пътуване, а не на плескавиците и кебапчетата):
София-Ниш-Кральево-Чачак-Ужице-Биело поле-Подгорица-Котор - 780 км.
Или може би:
София-Ниш-Крушевац-Нови пазар-Котор - 660 км.
Предварително благодаря на включилите се.
11 мнения
• Страница 1 от 1