Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от mancutd » 29 Апр 2011, 6:12

320d/330d е46 >= 2002-ра, седан, ръчни скорости, нормалните за модела екстри +убавия волан, кожа +/- навигация и естествено добре поддържана. По възможност черна, но и сива няма да откажа :)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 29 Апр 2011, 14:17

Запазена 320d ще се вмести в бюджета ти, но за 330-ка с твоите изисквания си приготви 14-15000 :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 29 Апр 2011, 23:22

mancutd написа:До 12 000-13 000 давам, невярвам да няма за тия пари...

Останаха ти Перник,Драгичево и Дупница :mhihi: дето са 140000 там са и 130000 лъва :yes: В тази криза лесно се смъкват 2000 лв на 14-15000 ;)

Потребител
Аватар

Мнение от komshiqta » 30 Апр 2011, 10:59

mancutd написа:
S7 написа:
mancutd написа:Колеги, отчаял съм се. Кажете къде да търся коли, че идея си нямам...( от Сандански съм).
Търся черно Е46 след фейса, 320 или 330 на нафта.
В интернет пълна скраб - нищо ... Да ходя по автокъщи или това, което е в нета това е?
Помощ!!!

Перник.Драгичево,Дупница,Горубляне като за последното място си отдели 2 дена :mhihi: И има огромна разлика в 320д и 330д няма да е лошо преди това да си решил коя печка да вземеш :yes:

Днес минах през Дупница, щото само за там имах време, НО :shock: :confused: от можеби 3000 коли имаше всичко на всичко 100-на БМВ-та , от които 50 Е39-ки,30 по стари модели на 5 и 3-та серии, 10 модерни и скъпи след Е60/Е90 и 20тина Е46, от които 15 бяха преди фейса по-посни от маса на Бъдни вечер и 5 след фейса, 3 с нюанси на зелено и една отговаряща на мойте критерии с дизелов 3 литров двигател(макар че беше 4х4) сива с добри екстри, но одраскан интериор, с дупка на заден десен калник + 2 пръста луфт на задната броня...Все едно излиза от бг село.
Напълно се отчаях от видяното, кажете така ли е в София или?

Първо да кажа здравейте .... нов съм във форума понеже се оглеждам за нова кола и си търся 330d и се опитвам да науча повече за тези коли и да разбера какво да гледам когато е купувам ..

Да не би да става въпрос за тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details защото бая го загледах и да не си правя труда да ходя до там изобщо ....

Благодаря.

Потребител
Аватар

Мнение от komshiqta » 30 Апр 2011, 11:59

Та.... нека кажа и аз какво търся

330d мнооого искам да е 204 мандрамуняка но и на 184 ще се задоволя понеже смятам и в двата случая да е подкова (чипосам)
това което гледам е фейслифта , спортния волан мултифункционален с темпомат , навигации не ме интересуват , не искам да е кожа но харесах една мнооого http://www.cars.bg/u324423 и съм на кантар ..... да НЕ е махагон салона задължително :mrgreen: ръчни скорости , цвета на колата няма много голямо значение но ако има нещо по различно от сиво или черно ще ми допадне повече ... приготвил съм около 13к лв .

Като въпроси меинтересува всички ли си имат DSC , какви са вашите отзиви за кожата ... (има ли запотени ..... :mhihi: )
набелязъл съм няколко в нета ето тези

http://www.cars.bg/u324423
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
може и това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
ако се разберем нещо за цената , ако трябва ще вдигна малко ....

Интересува ме също и колко горе долу е нормално да сваля от цената на колата , до сега само веднъж съм си купувал кола (фиат браво) но като за първа и нищо не разбиращ .... сега смятам да огледам по обстойно и да не бързам много макар че нямам търпение.....
Ако все пак някой е огледал някое от тези моля нека да сподели мнение , от другата седмица тръгвам и по автосалоните .... от вън честно да си кажа ме е шубе нещо да купувам кола .... като не им разбирам на езика...
Ще ви бъда благодарен ако споделите мнението си и да се надяваме че скоро ще ви се похваля ..

Поздрави ...

Потребител
Аватар

Мнение от mancutd » 30 Апр 2011, 13:26

komshiqta написа:
mancutd написа:
S7 написа:
mancutd написа:Колеги, отчаял съм се. Кажете къде да търся коли, че идея си нямам...( от Сандански съм).
Търся черно Е46 след фейса, 320 или 330 на нафта.
В интернет пълна скраб - нищо ... Да ходя по автокъщи или това, което е в нета това е?
Помощ!!!

Перник.Драгичево,Дупница,Горубляне като за последното място си отдели 2 дена :mhihi: И има огромна разлика в 320д и 330д няма да е лошо преди това да си решил коя печка да вземеш :yes:

Днес минах през Дупница, щото само за там имах време, НО :shock: :confused: от можеби 3000 коли имаше всичко на всичко 100-на БМВ-та , от които 50 Е39-ки,30 по стари модели на 5 и 3-та серии, 10 модерни и скъпи след Е60/Е90 и 20тина Е46, от които 15 бяха преди фейса по-посни от маса на Бъдни вечер и 5 след фейса, 3 с нюанси на зелено и една отговаряща на мойте критерии с дизелов 3 литров двигател(макар че беше 4х4) сива с добри екстри, но одраскан интериор, с дупка на заден десен калник + 2 пръста луфт на задната броня...Все едно излиза от бг село.
Напълно се отчаях от видяното, кажете така ли е в София или?

Първо да кажа здравейте .... нов съм във форума понеже се оглеждам за нова кола и си търся 330d и се опитвам да науча повече за тези коли и да разбера какво да гледам когато е купувам ..

Да не би да става въпрос за тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details защото бая го загледах и да не си правя труда да ходя до там изобщо ....

Благодаря.

Да, същата е :) Не я бива!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 30 Апр 2011, 23:51

Здравейте,
Решил съм да си купувам БМВ 320 д, харесах този автомобил:

Моля за някакви мнения и малко помощ какво да гледам и кое е важно при избора?
Благодаря предварително. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 01 Май 2011, 11:10

BMW_1914 написа:Здравейте,

'Ми какво да ти кажем... На пръв поглед, пръскалките не знам черни ли са или има дупка там :conf: Няма логика нито да са черни, нито да има дупка...
На следващата снимка... Преден десен калник ми изглежда друг цвят :roll:
Номера ми изглежда малко поогънат, ама то може от доста и незначителни неща да е, ама все пак...
Интериор... Ей т'ва не го разбирам... 4 врати - 2 ел. стъкла... Пък аз - 2 врати - 4 ел. стъкла :mhihi: :dunno: Как да е...
Гадния мулти волан, ама все пак, нали... Мулти... :mhihi: И не мога да разбера какво е това в долния десен ъгъл на мултито на волана :conf: Изглежда ми на лепенка "///М" :dunno: Копче ли го няма, какво... :roll:
Сега се зачитам и в описанието :mhihi: :ahah: "вс. екстри за модела" :ahah:
Ти си знаеш :yes: Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 01 Май 2011, 16:42

uCnaHeTcA написа:
BMW_1914 написа:Здравейте,

'Ми какво да ти кажем... На пръв поглед, пръскалките не знам черни ли са или има дупка там :conf: Няма логика нито да са черни, нито да има дупка...
На следващата снимка... Преден десен калник ми изглежда друг цвят :roll:
Номера ми изглежда малко поогънат, ама то може от доста и незначителни неща да е, ама все пак...
Интериор... Ей т'ва не го разбирам... 4 врати - 2 ел. стъкла... Пък аз - 2 врати - 4 ел. стъкла :mhihi: :dunno: Как да е...
Гадния мулти волан, ама все пак, нали... Мулти... :mhihi: И не мога да разбера какво е това в долния десен ъгъл на мултито на волана :conf: Изглежда ми на лепенка "///М" :dunno: Копче ли го няма, какво... :roll:
Сега се зачитам и в описанието :mhihi: :ahah: "вс. екстри за модела" :ahah:
Ти си знаеш :yes: Успех :yes:

===========================

:confused: Абе снимките са едно, на живо незнам как е :roll:
Дано и друг да даде мнение ;)
Иначе цената как ви се струва и ме наплашиха с демферна шайба, че правели проблеми :paranoid:
Как мога да разбера в какво състояние е :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 02 Май 2011, 9:22

BMW_1914 написа:Иначе цената как ви се струва и ме наплашиха с демферна шайба, че правели проблеми :paranoid:
Как мога да разбера в какво състояние е :roll:

Няма какво да се плашиш, демпферната шайба е нещо, което на 12 годишен автомобил (ако не е сменяна) най-вероятно си е за смяна (за този модел около 400 лв), защото иначе се разпада и тогава можеш да имаш проблеми. Уговаряш си час във Варна Карс (гледам че колата е с варненска регистрация) казваш им "ще я купувам искам диагностика и оглед ходова част" питай и демпферната шайба как е. Само след тази проверка може да се прецени тези пари как са :idea: И без друго снимките са от телефон едва ли може да се каже много по тях.
:OT: Не разбирам какъв човек си трябва да си да искаш да си продадеш колата и поне едни лачени снимки да не сложиш, ако ще и каруца да продаваш.
----------------------------------------------------------------------------------------
komshiqta :arrow:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details - такава кола (години, мотор)на такава цена НЯМА, това или е измама или тази кола е убита от бой, аз лично дори не бих си направил труда да проверявам

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details - това е нещото, което си заслужава да се види. Обявата ми изглежда много добра, добре представена и адекватна, човека е грамотен и знае какво продава, добре е описано какво е сменено по колата. На пръв поглед цената изглежда малко висока, но това е само на фона на всички останали дараци, които се продават по автокъщите. Мисля че цената е доста адекватна на това което се предлага, освен това най-вероятно търпи коментар, ако решиш сериозно да я вземаш. Отивай гледай води в сервизи да видим дали ще има за какво да се хванеш. Ако всичко по колата е 6 след диагностиката и огледа на ходовата част (което ти го пожелавам) казваш че имаш 14 к и повече нямаш и ако е навит грабиш веднага. АКо излязат кусури на огледа, тогава ще е по-лесно да свалиш от цената. Според мен обаче това е кола, която си заслужава парите. Отивай гледай и споделяй. Това, което се вижда с просто око е , че свети лампата на еър бега, което се оправя със залъгалка, но на продавача можеш да му кажеш, че новия датчик е 212 лева само частта. Колата на мен ми харесва много и ти пожелавам това да и е кахъра.
И един жокер, провери CD-to работи ли , че аз дадох доста повече пари за моята и не работи и няма оправяне :banghead:
Успех, пиши после кво се случва :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от komshiqta » 02 Май 2011, 9:47

Благодаря за съветите ! ще ги послушам най вероятно другата седмица ще ида да е погледна ....

Какво ще кажете за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
много ми грабна погледа , незнам дали е връщан километража ама поне не е на 140 000 км :) , единственото което ме притеснява е кожата щото не искам обаче мнооо ме кефи .... и това че е 4х4 и ще има по висок разход , а аз карам не малко примерно 5000 км на месец и хич да не е ще ми окаже влияние на джоба а до колкото разбирам не може да се гаси това 4х4 .... другото което ме интересува всички ли имат тракшън контрол ? или то си е като екстра ?

Поздрави !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 02 Май 2011, 11:05

То не е само разхода за 4х4, ами трябва и винаги да си с 4 еднакви гуми. Тракшън имат всички, това е базова екстра :)
Иначе тая като я гледам си има екстрички, цената ми се види малко нисичка затова гледай за "подводни камъни" задължително на убав сервиз да я закараш, ако ти хареса.

Потребител
Аватар

Мнение от komshiqta » 02 Май 2011, 11:51

Ми ... почнах много да го оглеждам това сивото щото си правя сметката че и синьото ще ми излезне същите пари да го регистрирам и тнт понеже като гледам не е + застраховки , каско винетки и простотии .... ще ида да го разгледам тия дни .... Някой може ли да ми каже къде в Пловдив да му направя диагностика ? в Боша ли да ида ... къде ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 02 Май 2011, 13:39

Drum написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11299928425643591&f1=details - това е нещото, което си заслужава да се види.

Мисля че е редно да спомене, че колата е преправяна към фейс лифт, тъй като 3/2001 е все още стария фейс :yes: В тази връзка по колата са хвърлени доста пари, цяла нова предница, също така задницата, нови стопове, м-броня с парктроник, който фабрично липсва, т.е или е слаган допълнително или вероятно целия външен м-пакет е слаган допълнително (в което няма нищо лошо разбира се, стига да не се прикрива нещо). Ксеноновите фарове също са слагани допълнително, а и те са бая цифра. Няма да е лошо да вземеш вина на колата за да разбереш какво е слагано по нея и защо.Километрите и е са ясни :mhihi: Иначе добре изглежда, спор няма :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 02 Май 2011, 20:08

maikooo написа:
Drum написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11299928425643591&f1=details - това е нещото, което си заслужава да се види.

Мисля че е редно да спомене, че колата е преправяна към фейс лифт, тъй като 3/2001 е все още стария фейс :yes: В тази връзка по колата са хвърлени доста пари, цяла нова предница, също така задницата, нови стопове, м-броня с парктроник, който фабрично липсва, т.е или е слаган допълнително или вероятно целия външен м-пакет е слаган допълнително (в което няма нищо лошо разбира се, стига да не се прикрива нещо). Ксеноновите фарове също са слагани допълнително, а и те са бая цифра. Няма да е лошо да вземеш вина на колата за да разбереш какво е слагано по нея и защо.Километрите и е са ясни :mhihi: Иначе добре изглежда, спор няма :yes:

Не мислиш ли също,че волана лъска страшно много за километрите които са писани на обявата :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към E46