Защо TDS-а има висок разход.
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Защо TDS-а има висок разход.
От доста време се чудя и не мога да си обясня какво е сбърканото на M51 мотора. Някак ми се струва разхода му доста висок за 2500сс дизелов двигател.
На всякъде в каталожните данни дават разход от 11литра в градски условия. А на други турбо-дизелови двигатели със същата кубатура разхода е не повече от 10 литра градско.
Ако сметнем тези данни за неверни, а вземем данните които споменават колегите от форума, аз оставам много озадачен.
За градски разход се споменават цифри от 8 до 13 литра на едно и също купе.
Вярно не говорим за чисто нови коли, но пък каталожните данни казват 11 литра. Къде е истината?
Как може разхода на дизеловия двигател (525tds) да е с по-малко от литър по-нисък от този на бензиновия със същата мощност (520i).
Дали М52 е много добър двигател а М51 си е нормален дизелов, или пък просто има нещо сбъркано в М51.
Ще се радвам ако разнищим "мистерията" с общи усилия.
На всякъде в каталожните данни дават разход от 11литра в градски условия. А на други турбо-дизелови двигатели със същата кубатура разхода е не повече от 10 литра градско.
Ако сметнем тези данни за неверни, а вземем данните които споменават колегите от форума, аз оставам много озадачен.
За градски разход се споменават цифри от 8 до 13 литра на едно и също купе.
Вярно не говорим за чисто нови коли, но пък каталожните данни казват 11 литра. Къде е истината?
Как може разхода на дизеловия двигател (525tds) да е с по-малко от литър по-нисък от този на бензиновия със същата мощност (520i).
Дали М52 е много добър двигател а М51 си е нормален дизелов, или пък просто има нещо сбъркано в М51.
Ще се радвам ако разнищим "мистерията" с общи усилия.

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Защо TDS-а има висок разход.
За ТДС в добро състояние 10 градско (софииско) си е нормален разход, да не кажа много добър. Разхода се влияе от много неща, обаче няма как да очакваш от 2литра и половина стар предкамерен дизел да ти харчи 6-7 в града.
колега има софийско градско в 09:00 и в 18:00 часа работно време около центъра или бизнес парка или ти си избери където работят много народ. Има градско дето се кара километър/два и колата даже не е разбрала че се е запалила и отново спира без да е загряла на оптималната температура (както беше моето работно място).
Има градско дето е като извънградско
И други такива примери
Как искаш да има точни данни за градско те питам аз ?
По добре разгадай мистерията кое е по бързо 520и или 525тдс.
Или кое по бъзро пука главата М51 или М52
Поздрави
И други такива примери
Поздрави
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
dbanchev написа:За ТДС в добро състояние 10 градско (софииско) си е нормален разход, да не кажа много добър. Разхода се влияе от много неща, обаче няма как да очакваш от 2литра и половина стар предкамерен дизел да ти харчи 6-7 в града.
някак ми е съмнително това 10/100 градски разход за 5-ца печка... не че имам или съм имал такъв, но кратките ми наблюдения от 3-4 хиляди км. с Е39 тдс автоматик сочат разход от 14/100 градско без климатик... че автомата вдига разхода е ясно, но тая кола даваше под 10 разход само извънградско на темпомат със 100-110км/ч... А печката беше в отлично състояние- поне доколкото може да е такова състоянието на кола със сменена турбина, след основен ремонт и добре поддържана като цяло...
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Това което каза колегата за въпроса "Кое по-бъзро пука главата М51 или М52" ме учудва защото до сега не бях чувал че М52 пука глави. Това, че става след прегряване е друг въпрос.
Въпроса ми е следния. При положение, че хората казват вземи си дизелов автомобил, че да ти е евтино, то в случая не важи за М51-мотора. В случая излиза голяма набутвация да се вземе дизеловия вариант. Имаш и турбина която може да се обади и трябва да изсипеш една торба пари да я ремонтираш или да вземеш нова. Другия проблем който всеки дизел страда е замръзналата нафта. За да се реши проблема с това трябва да се налива от скъпата нафта. Е къде питам аз излиза евтиното.
Малко темата става Бензин срещу Дизел, но просто при тази разлика в цените на горивата и при този разход на TDS-a някак си ми се струва без мислена покупката му.
Въпроса ми е следния. При положение, че хората казват вземи си дизелов автомобил, че да ти е евтино, то в случая не важи за М51-мотора. В случая излиза голяма набутвация да се вземе дизеловия вариант. Имаш и турбина която може да се обади и трябва да изсипеш една торба пари да я ремонтираш или да вземеш нова. Другия проблем който всеки дизел страда е замръзналата нафта. За да се реши проблема с това трябва да се налива от скъпата нафта. Е къде питам аз излиза евтиното.
Малко темата става Бензин срещу Дизел, но просто при тази разлика в цените на горивата и при този разход на TDS-a някак си ми се струва без мислена покупката му.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
swh_bmw написа:колега има софийско градско в 09:00 и в 18:00 часа работно време около центъра или бизнес парка или ти си избери където работят много народ. Има градско дето се кара километър/два и колата даже не е разбрала че се е запалила и отново спира без да е загряла на оптималната температура (както беше моето работно място).
И други такива примери
Поздрави
всичко е до подръжка

- ms
-
-
ALiGaToR написа:...но просто при тази разлика в цените на горивата и при този разход на TDS-a някак си ми се струва без мислена покупката му.
За да си купиш сега тдс има 2 варианта- или има откъде да влачиш нафта без пари, или просто ти е кеф да даваш пари за гориво все едно караш Е38 740i и да се возиш в убито от каране Е34/39...
Просто М51 е мотор в който не намирам никакви плюсове, а само минуси... Може да е изгодна покупка само ако НЯМА да плащаш нафтата дето ще изгори

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Пропускате малкия факт, че когато се е появил М51 (1991ва година) това е бил един от най-добрите и мощни дизели на пазара. Но технологично е много остарял - предкамерно горене, еднократно инжектиране на горивото (съвременните комънрейли имат до 9 впръсквания на работен такт), ниско горивно налягане, бавни и не особено точни дюзи...
Si non confectus, non reficiat.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Леллеее-голямо плюене му метнахте ве
Аз пък вече 40 000км си го каркам и си го пазя-лошо не съм видял грам не съм го обслужвал с изключение на смяната на масло.Доволен съм си-като взимате за 5000 лв ТДС си нормално е да плюете.Когато взимах моята викаха ми -много пари съм дал.Е дал съм ама до тук и лошо не съм видял.М52 е икономичен ама ако всичко му е у ред.Пукали глави-да пукат една глава е 300-400лв и майсторлък още некой лев..ТДС са е мотор лесен за обслужване а и повечето са 500 хилядници и нагоре.Боли ме онаа работа като се строши направо си купувам един друг и го пускам в коша.Все пак ктрува колкото една дюза на комъпрейла-оня хубавия
те като остареят ще видите кон боб яде ли-пък аз си карам с кирлива нафта стария дизел и си свиркам-лека вечер 
Аз пък вече 40 000км си го каркам и си го пазя-лошо не съм видял грам не съм го обслужвал с изключение на смяната на масло.Доволен съм си-като взимате за 5000 лв ТДС си нормално е да плюете.Когато взимах моята викаха ми -много пари съм дал.Е дал съм ама до тук и лошо не съм видял.М52 е икономичен ама ако всичко му е у ред.Пукали глави-да пукат една глава е 300-400лв и майсторлък още некой лев..ТДС са е мотор лесен за обслужване а и повечето са 500 хилядници и нагоре.Боли ме онаа работа като се строши направо си купувам един друг и го пускам в коша.Все пак ктрува колкото една дюза на комъпрейла-оня хубавия

- ms
-
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
ms написа:фенче, що избягваш най-важният въпрос- разхода![]()
![]()
аз съм доволен .Галя я и ми харчи малко.Нема го тоа филм газ да даваш и не гори.Това го има само при ТДи тата на Аудитата-вървят с 240 и харчат 4.5 на 100

Виждал съм и ТДС си които наистина горят много-обаче моя слава богу не е от тях-ако стане някой ден лаком ще го пусна в мобилето и чао

- ms
-
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
ms написа:е пак увърташ- говори в цифри де...
извънградско 6 в града 9-10 много ли е все пак гумите ми отзад са напълнили калниците тотал даже има в излишък.Аз си мисля че разхода е нисък все пак за таа кола

- ms
-
-
6 извън града- явно караш на темпомат, и то спокойно... иначе казано- като баба ми
10 в града- нали знаеш разликата в градското между Хасково и София/Варна
В голям град значи 12 е нормално, че и нагоре... както казах аз на твоето купе, но автомат под 13,5-14 в града беше абсурд да видя...

10 в града- нали знаеш разликата в градското между Хасково и София/Варна

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Искате нещо да съсипете темата ми се струва.... ако е така - да мятам катинара направо...
Четете заглавието и пишете... това кой ква кола има и какво мисли за издръжливостта на TDS-а и т.н. - запазете го за себе си.
Четете заглавието и пишете... това кой ква кола има и какво мисли за издръжливостта на TDS-а и т.н. - запазете го за себе си.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2