Трябва ли винетка за ремарке извън БГ
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Трябва ли винетка за ремарке извън БГ
Питането ми е следното: ако на бус с мах. тегло 3.5 тона се закачи ремарке 1.3 тона трябва ли да се плаща винетка за ремаркето в БГ и извън БГ....Румъния, Унгария, Австрия. Ако трябва каква трябва да е винетката
Благодаря на отзовалите се

Благодаря на отзовалите се
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
Re: Трябва ли винетка за ремарке извън БГ
само зелена карта ти трябва и 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
http://mbm-express.com/services/show/ca ... uct-id/37/ или според мен К2
За чужбина не знам как е
п.п. за ремаркето не се изисква отделна винетка, но то увеличава масата на състава и оказва влияние на това от коя категория трябва да е винетката на буса.

п.п. за ремаркето не се изисква отделна винетка, но то увеличава масата на състава и оказва влияние на това от коя категория трябва да е винетката на буса.
Никой не мое ма връне на селу!
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
А за да теглиш платформа трябва ли ти отделна категория?Примерно отивам в Англия взимам 2 коли,като за едната си взимам платформа и я закачам за другата....Ще ми трябва ли някоя по-специална категория от B,C?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
трябва ти Е категория за ремарке над 700кг.- ако не греша килограмите де... но за платформа 100% ти трябва Е категория- не ти трябва С, не ти трябва Д...
За БГ ми станя ясно че ще трябва по-скъпата винетка. Но за Австрия пише че над 3.5 тона само с някаква Go-Box система която отчита миналото разстояние и се заплаща около 0.15 евро цента на километър, това някой правил ли го е 

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
SToDo написа:За БГ ми станя ясно че ще трябва по-скъпата винетка. Но за Австрия пише че над 3.5 тона само с някаква Go-Box система която отчита миналото разстояние и се заплаща около 0.15 евро цента на километър, това някой правил ли го е
Не ти трябва винетка за ремаркето.Навсякъде се кара с винетка за лека кола
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
За Австрия не знам над колко тона общо тегло искат гоу-бокс, но е много лесно. На границата с Унгария Никелсдорф отиваш в представителството на go-box - има табелки, колкото искаш - ако не знаеш немски или английски си рисуваш на един лист картинка на бус със ремарке, пишеш евро2 или евро 3 е буса (предполагам е някой старичък), пишеш си регистрационния номер и те ти дават една кутийка с която има инструкции с картинки къде да я залепиш от вътрешната страна на предното стъкло. Тя е пластмасова и е колкото цигарена кутия. Зареждаш я с пари като импулсен телефон, но само където има представителство, а то има на всяка бензиностанция. Над определени участъци на магистралата има метални стойки, които си теглят импулси при преминаване и кутийката писка и светка. Като намалеят импулсите почва да писка повече и светка. Всичко е обяснено много лесно с картинки. На връщане ако си се презапасил с импулси можеш да си върнеш парите и да върнеш кутийката. Само тя струваше 5 евро и само тях не ти връщат. Изобщо не се притеснявай, много е лесно. За Германия е доста по-сложно, но не знам и там над колко тона трябва да се ползва системата. Има доста забрани за движение на камиони в Австрия и Германия, внимавай колко тонен е буса.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Немога да отговоря 100% точно но въпроса ти,но ще ти дам един полезен съвет.
В Австрия и Германия на магистралите всичко което е над 2800кг обща маса подлежи на спиране за технически преглед на място. Има едни места ние ги наричаме "тресачки" там ти правят пълен преглед на техниката,дори се глобява и за лош външен вид...глобите са солени,задържат се бусове,свалят се номера,конфискува се техника...така че ако пътуваш за първи път по тези места внимавай с каква техника тръгваш и каде. Не ме питай от каде знам!
За категорийте ти трябва Е задължително или В+Е или С+Е потърси закона в интернет и се прецени. Щом си написъл 3500макс маса на теглещото ти трябва В+Е.
Аз пътувам в състав В+Е и купувам само винетка за теглещото МПС
Магистралата в Сърбия ще те таксуват като ТИР демек категория К4 - избегния ,ако знаеш как
Магистралата в Хърватска също ще ти е скъпа много - и тя се избягва,ако знаеш как - извън магистралата има ограничения до 14м да ти е състава на някои места
Словения си с една винетка 15евро
Италия на магистралите ще те таксуват като ТИР най-скъпата категория,ако ходиш там
националките са безплатни...
Унгария съм купувал винетка само за буса
Румъния пак само за буса - Ферибота с ремъркето ще е доста скъп
В Австрия и Германия на магистралите всичко което е над 2800кг обща маса подлежи на спиране за технически преглед на място. Има едни места ние ги наричаме "тресачки" там ти правят пълен преглед на техниката,дори се глобява и за лош външен вид...глобите са солени,задържат се бусове,свалят се номера,конфискува се техника...така че ако пътуваш за първи път по тези места внимавай с каква техника тръгваш и каде. Не ме питай от каде знам!
За категорийте ти трябва Е задължително или В+Е или С+Е потърси закона в интернет и се прецени. Щом си написъл 3500макс маса на теглещото ти трябва В+Е.
Аз пътувам в състав В+Е и купувам само винетка за теглещото МПС
Магистралата в Сърбия ще те таксуват като ТИР демек категория К4 - избегния ,ако знаеш как
Магистралата в Хърватска също ще ти е скъпа много - и тя се избягва,ако знаеш как - извън магистралата има ограничения до 14м да ти е състава на някои места
Словения си с една винетка 15евро
Италия на магистралите ще те таксуват като ТИР най-скъпата категория,ако ходиш там
националките са безплатни...
Унгария съм купувал винетка само за буса
Румъния пак само за буса - Ферибота с ремъркето ще е доста скъп
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
10 мнения
• Страница 1 от 1