Кой е с предимство???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Кой е с предимство???

Мнение от nightdriver » 04 Май 2011, 15:04

пускаш и двамата - първо камиона , после червения и после си ти ... имаш стоп , стоиш и чакаш !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 04 Май 2011, 15:05

^ Стопа значи спри и пропусни движещите се по пътя с предимство, а не спри и пропусни всички автомобили на кръстовището. Тоест тоя със стопа е с предимство пред тоя с триъгълника...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Май 2011, 15:05

ms написа:минаваш като цар... ако разбира се тоя с червената кола не реши, че е с предимство пред теб

И какво му пречи да реши, ако може да го направи без да пречи на завиващия на ляво камион...
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Май 2011, 15:06

bavarec написа:Ае на бас че ако се ударят двата леки автомобила, акта ще е за този със знака СТОП. :D

аз съм навит да пробваме- имам един кенеф дето няма да ме яд да блъсна. намери такова кръстовище и с кеф ще ти вляза в десните врати да видим кой ще отнесе акт... за да е интересно тоя с акта ще ремонтира за своя сметка и другата кола :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 04 Май 2011, 15:09

ms написа:
така като гледам обаче листовката е подвеждаща- аз лично такова кръстовище НЕ съм виждал ;) знак "пропусни движещите се по пътя с предимство" се слага на места където можеш да преминеш без да спираш- имаш видимост и не е натоварено... интересно как за 10м. асфалтсе променят условията- единият е задължен да спре, а другият може и да не спира :roll:

Има много кръстовища регулирани по тоя начин и се срещат често. Стопа се слага на места ,където пътя излиза между две сгради или огради непосредствено преди кръстовището и реално няма видимост (дори и огледала слагат отсреща ,нерядко) . А на отсрещната страна на кръсточището ,инфраструктората позволява видимост и платното примерно в тази посока по принцип е по ненатоварено и това позволява да не сложат задължителен "стоп"... Абе като цяло изобщо не са изключения подобни кръстовища и ми е чудно как хората се двоумят изобщо .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Май 2011, 15:10

Код: Избери целия код
Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на „стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство.

След като улицата на която се намираме е със знак Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!" от нашата страна и знак Б1 „Пропусни движещите се по пътя с предимство!", то улицата, която го пресича е тази с предимство, съответно на нея има знак БЗ „Път с предимство"
В случаят пропускаме камиона, който е на пътя с предимство и минаваме ние тъй като сме пропуснали всички превозни средства с предимство. Този, който е срещу нас е на път без предимство, както и ние и завива на ляво, което съответно ни дава предимство на нас, понеже се движим направо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 04 Май 2011, 15:13

saleen написа:И какво му пречи да реши, ако може да го направи без да пречи на завиващия на ляво камион...

Има само един начин да премине без да пречи на камиона и то е като го изчака. След това трябва да изчака о тоя от стопа и тогава вече може да премине без да пречи на никой, при всички други случай най-малкото което ще направи е да пречи...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Май 2011, 15:14

plradev написа:Има много кръстовища регулирани по тоя начин и се срещат често...

е тук ме хвана неподготвен :shock: аз си мислех, че някой пак е рисувал к'вото му е кеф... е сега почвам да оглеждам и знаците от другата страна на кръстовището, не само моите...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 04 Май 2011, 15:19

bum_bum написа:Първо е кумиона, после тоя на стопа и после този отсреща .. :dunno:
Какъв е казусът изобщо?

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 04 Май 2011, 15:20

bum_bum написа:Първо е кумиона, после тоя на стопа и после този отсреща .. :dunno:
Какъв е казусът изобщо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 04 Май 2011, 15:22

ms написа:
bavarec написа:Ае на бас че ако се ударят двата леки автомобила, акта ще е за този със знака СТОП. :D

аз съм навит да пробваме- имам един кенеф дето няма да ме яд да блъсна. намери такова кръстовище и с кеф ще ти вляза в десните врати да видим кой ще отнесе акт... за да е интересно тоя с акта ще ремонтира за своя сметка и другата кола :winky:

Търси във Варна такова кръстовище,лятото като идвам ще пробваме.Ама ти ще си на стоп-а. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Май 2011, 15:30

А ако и питащият прочете още веднъж заглавието на въпроса "Кой трябва аз да пусна!?",много лесно е да решеш въпроса ... Камазя си гази,онзи си чака ... End of discussion :mhihi: !
Ся,ако питаха въпроса коя от двете коли трябва да мине след камиона -> pedal to metal, и пред онзи отсреща ...
Всичко обаше свършва когато стъпите на родна земя ... Обикновенните хорица,си се разбираме,обаче ако е някой "батка" или недай си боже автомобил на Господ .. пардон НСО,ситуацията придобива съвсем различен характер!
Във Варна :bang: Там просто е ужас ... Лек пример ... Изнасяш се от някоя пряка на булевард ... Задължително се набиваш в лявата част на платното ... Няма значение какво идва зад теб - рейс/камион/някой със светлинна! Важно е да го засечеш .. :driving:
Амммм,майките с колички/деца първо хвърлят чавето на платното,после и те минават :paranoid:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 04 Май 2011, 15:39

itzan написа:
Какъв е казусът изобщо?

Ами след като половината от тия който сме писали ще пуснем колата отсреща, другата половина няма да я пуснем, сам прецени кое му е казусното. А в реалната ситиация трябва да се реши на секундата.

На мен логоката ми беше че "стопа" изчаква всички останали знаци, така да се каже .......но явно не е така.
Иначе такова кръстовище има в София, като идваш от Марсилия към НСА .... и мн пъти съм се замислял кой реално е с предимство.....и ми е странно, че единия е знак трябва да спреш/пропускаш колите по пътя с предимството/ и после си с предимство, а другия може и да преминеш без да спираш, а си без предимство отсякъде ---- това ми се струва нелогично. Но разбира се това си е мое мнение
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Май 2011, 15:49

В реална ситуация бих си спрял на стопа и бих му дал път на колегата отсреща, като не съм сигурен тъй правя :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 04 Май 2011, 16:09

'б@х, вЕрно тия книШки ги раздават ей така...
Няма никакво значение кой как смята за правилно, според него. Законът е един и е за всички. Въпросът в темата е кой е с предимство и отговорът е еднозначен. Кой трябва да премине след камиона също е абсолютно ясно, без място за 2ро мнение, т.к. и двата автомобила се намират на път без предимство...
Това човек без книжка, от обща култура трябва да му е ясно...
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата