ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 13:45

ms написа:положението в момента е следното: на теб, на мен и на другите 7милиона ще ни струва тая централа точно едно голямо НИЩО... добре де- участваме само с терена, но то пак е едно НИЩО- и държавата със собствени средства да реши да строи е нужен терен....

Как тази централа ще ни струва "едно голямо НИЩО" ? Какво искаш да кажеш? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Май 2011, 13:50

Alpina_fanatic написа:Аз съм "ПРОТИВ" АЕЦ БЕЛЕНЕ, защото не знам колко ще ми струва :confused: Не ме интересува как е "по принцип", искам конкретен прост разчет :winky:

То как така се оказва тая работа,много ми е интересно,значи,плащаме за построяване на белене-примерно и после пак почваме да плащаме скъпо за тока...щото сме го дали на некакви,незнам защо,да го стопанисват :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Май 2011, 13:53

Alpina_fanatic написа:
Feanor написа:А да не би да знаеш колкото ти струват образованието, здравеопазването, пътната инфраструктура, електроразпределението...? Мога да продължа списъка още доста. И за тях ли си "против"?

Всичките изброени от теб неща ЗНАМ колко струват до стотинката :winky:

Сподели, че да знаем и ние. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 14:02

Feanor написа:Сподели, че да знаем и ние. ;)

Информацията е 101% публична :roll: Това, че не знаеш къде да я търсиш си е твой проблем :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Май 2011, 14:10

Всъщност не е мой проблем, 'щото не ме интересува чак толкова живо. Малко ме съмнява просто да имаш информация за всички разходи на държавата.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 14:12

Feanor написа:Малко ме съмнява просто да имаш информация за всички разходи на държавата.

Даже имам информация и за всички приходи на държавата! :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Май 2011, 14:18

Ми тогава сметни, колко % на година ни излиза за 10г период от БВП.

(1.5%)

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 14:19

Сондьора написа:Ми тогава сметни, колко % на година ни излиза за 10г период от БВП.

(1.5%)

Кое да сметна? :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 04 Май 2011, 14:21

Темата май е за АЕЦ белене, май последно беше 6.5 млрд...или не знаеш къде пишеш.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 14:23

Сондьора написа:Темата май е за АЕЦ белене, май последно беше 6.5 млрд...или не знаеш къде пишеш.

Или май 7 млрд. или май 9 млрд...или май 12 млрд...или...Или не в евро, а лева...

Аз знам къде пиша ама ти не знаеш какво говориш :roll:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Май 2011, 14:23

Alpina_fanatic написа:Как тази централа ще ни струва "едно голямо НИЩО" ? Какво искаш да кажеш? :dunno:

май си пропуснал к'ва е офертата- от нас терена, от руснаците ВСИЧКО друго... и държавата получава 50% от централата...
тоест на държавата (тоест на нас като данъкоплатци) ще ни струва НИЩО, само една апортна вноска с терена и вече построеното на него... което реално е сериозна сума, но ако НЕ построим централа там тея пари потъват- все си исля, че е добра оферта някой да изсипе 5-6-10млрд. евро на терен който реално нито ползваш, нито ще довършиш някога със собствени средства и за финал да получиш 50% от новият АЕЦ... и без да съм икономист ми се струва добра сделка... важно е обаче какви ще са точните параметри на сделката, че както е добра оферта по принцип, бързо може да мине в неизгодна такава
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 14:28

ms написа:....

ms, Не говори и ти като бат Бойко, защото он е доказано тъп! :roll:
Да го обясня по-просто - Ти имаш къща с двор във Варна. Дворът е голям и си решил да построиш кооперация. Викаш ме мен, даваш ми парцела, аз строя всичко, прехвърлям ти част от собствеността, а ти си задължен да ми плащаш месечен НАЕМ докато се изплати моята инвестиция.
Та питам - това на теб НИЩО ли не ти струва и без значение ли е цената? :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 04 Май 2011, 14:31

Alpina_fanatic написа:
Сондьора написа:Темата май е за АЕЦ белене, май последно беше 6.5 млрд...или не знаеш къде пишеш.

Или май 7 млрд. или май 9 млрд...или май 12 млрд...или...Или не в евро, а лева...

Аз знам къде пиша ама ти не знаеш какво говориш :roll:

Бе на остроумен се правиш,
последния мораториум, заради който некой си отиде е за 6.28 млрд евра твърда цена (нямат право да я надвишават) + 800К евра за инфраструктура на терена...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 04 Май 2011, 14:33

Те в ЕС всичко са сметнали.
Европейския енергиен щит отдавна е проектиран.
Така че ако тръгнем да я строим -значи ЕС са преценили че си струва.Както и за Турската и Румънската и както и за други държави, са преценели че не трябва да има АЕЦ.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 14:34

Сондьора написа:Бе на остроумен се правиш,
последния мораториум, заради който некой си отиде е за 6.28 млрд евра твърда цена (нямат право да я надвишават) + 800К евра за инфраструктура на терена...

Аз поне знам какво е "мораториум" и го използвам по предназначение...И да - не е синоним на "меморандум" :winky:

Те и децата пред блока ЗНАЯТ, че няма цена и не може да се направят разчети, ама ние друго си баем :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата