Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

Мнение от Yanko Petrov » 04 Май 2011, 19:01

Здравейте, това е проект който започваме срещу Комисията за финансов надзор и Национална агенция по приходите(НАП) във връзка със отпадането на разсроченото плащане на застраховка "Гражданска Отговорност" и закона за подаване на декларации от безработните за миналата година ,който заплашва хиляди безработни хора със глоби.

Как може да се включите:

Идеята ни е всеки да пусне жалба до Омбудсманът на РБ. на адрес: http://www.ombudsman.bg/form

Формуляра ще бъде попълнен по следният начин (може да копирате и поставяте от този образец) .
Само трябва всеки по отделно да попълни трите си имена, адрес и телефон(ЕГН не е задължително) и да го изпрати.След като завалят хиляди жалби срещу това има голяма вероятност да бъдат отменени тези нови закони.

ОБРАЗЕЦ:

Орган, администрация или лице, срещу което се подава жалбата *
Комисията за финансов надзор и Национална агенция по приходите(НАП)

Описание на проблема *
Здравейте, пиша ви относно новоприетите промени за следните неща:

1.Стикери в застраховането вече няма да има и “Гражданска отговорност” ще се плаща на един транш. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков.
В рамките на заседанието си в сряда
правителството одобри проектозакона за изменение и допълнение на Кодекса за застраховането.
С промените се цели прекратяване на практики по налагане на задължително изискване от страна на застрахователи за поставяне на "пасивни маркировки" – знаци или стикери, върху стъклата на автомобилите.
Предлаганите мерки са насочени към осигуряване на пълна прозрачност в отношенията потребител – застраховател, съобщават от Министерския съвет.
Неспазването на забраната
от страна на лицето, което управлява автомобила, ще се наказва с глоба от 50 лева. Застраховател, който извърши такова нарушение пък, ще бъде санкциониран с между 30 000 до 60 000 лева. Повторното пристъпване на разпоредбите ще струва на компаниите между 60 000 до 120 000 лева.
Спазването на мярката ще контролират Комисията за финансов надзор по отношение на застрахователите и техните търговски практики и МВР по отношение на водачите.

2.Държавата се изгаври с най-онеправданите - безработните. Тези, които макар и месец са били на работа през 2010 г., трябва да декларират пред НАП получената заплата. И обратното - всички, имали нещастието да останат без работа дори за месец, също подават декларации за заплатите през останалите 11 месеца. Нищо, че законът освобождава от това задължение хората с доходи само от трудов договор.
Лудницата е пълна. Повечето от данъкоплатците научиха за изискването в последните дни преди крайния срок - 2 май 2011 г. Мярката е от 2007 г., но никой досега - нито във финансовото министерство, нито в НАП, си е мръднал пръста да разясни на прост език кому е била нужна и защо сега е безсмислена.

Чувствам се засегнат от тези две неща и го приемам като нарушаване на гражданската ми свобода.

Конкретно искане *

Веднага да бъдат преразгледане тези две нови мерки които са в ущърб на българският гражданин и са нарушение на неговите права и свободи.Не приемам тези мерки като вариант който да работи в моя полза и да работи за благото на българският гражданин.
Много български граждани като мен не са съгласни със тези мерки и се надявам да се вземе под влияние мнението на българският народ.

Описаният проблем разглежда ли се (разглеждан ли е) от други държавни институции или съдебни органи? От кои? *
Описаният проблем не е разглеждан от други държавни институции или съдебни органи.

Допълнителни документи, приложени към жалбата(ОСТАВАТЕ ПРАЗНО).

НЕКА ВСЕКИ КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ЗАСЕГНАТ ЛИЧНО ДА ГО ИЗПРАТИ НА УКАЗАНИЯТ АДРЕС, САМО ТАКА ЩЕ ПОБЕДИМ, КАТО СМЕ ЕДНО ЦЯЛО.НЕКА ВИДЯТ ЧЕ НИ ИМА И ИМАМЕ И НИЕ ГЛАС ВЪВ ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!
Последна промяна Yanko Petrov на 05 Май 2011, 11:10, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 04 Май 2011, 19:04

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 04 Май 2011, 19:39

Абе като нямате 100 лв за гражданска къде сте тръгнали с тия бмв-та.
Земете си некой голф или хлопел задължително на газ и пър пър пър задръстване да правим :driving: :driving: :driving:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 04 Май 2011, 20:19

Кажи къде е тази гражданска за 100лв., та даже и на мене ще си направя ей така за спорта? :winky:

По темата - 100% ще използват новия закон като оправдание, за да вдигнат цените на тези, които е правят разсрочена.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 04 Май 2011, 20:27

BorisBMW написа:По темата - 100% ще използват новия закон като оправдание, за да вдигнат цените на тези, които е правят разсрочена.

:yes:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Май 2011, 1:59

Откога влиза в сила новия закон? Защото искам сега след празниците да си подновя ГО на стареца, само и само да не го спрат от движение и някак си предпочитам, ако мога да хвана последния влак и да си я платя на вноски... Че нещо не ми се дават така на куп 200 лв за ГО на кола, която седи по гаражите вече трета година? :confused:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 2:01

alpina-ma6inata написа:Откога влиза в сила новия закон?...ако мога да хвана последния влак.

Още не е в Държавен вестник.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Май 2011, 2:08

Doberman_vas написа:Абе като нямате 100 лв за гражданска къде сте тръгнали с тия бмв-та.
Земете си некой голф или хлопел задължително на газ и пър пър пър задръстване да правим :driving: :driving: :driving:

Верно, кАжи тогава колко 10лв. е гражданската на ГеТеИ 16в и ГеСеИ 16в ?! Данъка ?! И колко по-различни ще са като цени от 320ка м52б20 :mhihi:
...
Янко, на предпоследното
"Описаният проблем разглежда ли се (разглеждан ли е) от други държавни институции или съдебни органи? От кои? *"
го направи в черно, като останалите, че се заблудих и го бях копирал при предното... После го оправих, разбира се, но все пак :yes:
Изпратено от мен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2011, 8:48

alpina-ma6inata написа:Откога влиза в сила новия закон? Защото искам сега след празниците да си подновя ГО на стареца, само и само да не го спрат от движение и някак си предпочитам, ако мога да хвана последния влак и да си я платя на вноски... Че нещо не ми се дават така на куп 200 лв за ГО на кола, която седи по гаражите вече трета година? :confused:

Това пише ли го официално някъде, че мен не ми се дават 200лв за кола, която още години няма да карам сигурно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Май 2011, 9:14

А за какво са ви коли, дето ви стоят по гаражите, дворовете и къде ли не? Викате срещу законите, които се приемат, но как ще докажете, че щом колата не е спряна от движение, не се кара? Закона не може да предвиди множество частни случаи и изключения, това е просто тъпо. Щом сте собственик на две и повече коли, нещо хич не влизате в категорията на крайно нуждаещи се от социално подпомагане и гражданска от 200-250 лв. не би трябвало да е проблем за вас. Или пък карате кола за няколко десетки хиляди лева. По принцип марката BMW не е сред евтините возила на пазара, логично би било да се предположи, че собствениците на такива, имат съответните доходи за поддръжката. Май тук искаме да караме скъпи коли, ама да плащаме разходи за Лада 1500s примерно, данъка й е смешна цифра. И да, щом 200 и няколко лева могат да съборят притежател на BMW, незнам какво остава за цената от 2,5 лв. на литър гориво.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Май 2011, 9:15

само не ми е ясно к'во ревнахте всички срещу плащането еднократно на ГО :?: Положението по закон е много просто- щом автомобилът ти НЕ е спрян от движение е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има сключена ГО... Който не иска да плаща ГО да си спре колата от движение и да върне табелите в КАТ- толкова е просто...
И на мен не ми харесва да платя цялата сума за ГО наведнъж- гадният кенеф е 2300 кубика, сещайте се колко е цифрата :roll: Сега е на вноски- влезе ли в сила закона и ако се наложи да платя останалите вноски по полицата ще им тегля една майна и ще отида... Но ще псувам само щото ми се бъркат сметките за разходите, не заради друго...
Аз съм навит и на друг вариант- още по-тежък: Куките да си водят статистика с колите без ГО, да минават по адресите на които са регистрирани, да свалят номерата и служебно да я спират от движение... И без друго е забранено да се кара без сключена ГО, нека да отнемем възможността за нарушения... А после като искаш да караш- плащаш си ГО, отиваш да си вземеш номера, пускаш си колата в движение и си готов...

Сега ще ми изтърси някой- аз пари за хляб нямам, тея искат да плащам по 200 и нагоре лева наведнъж за ГО... Отговора няма да ви хареса, но е следният: Нямаш кинти- НЕ караш кола... Щом искате (или се налага) да ползвате кола ще си плащате ВСИЧКО...

Сега 100% ще ме нахраните стабилно, но не ми пука- от моята камбанария нещата изглеждат така... Ама не щото ми се прескачат кинтите и се чудя къде да ги дам, а от горчив опит... Щетите нанесени ми от хора без ГО са следните- една кола тоталка (добре, че беше евтина), една с ремонт за близо 2бона ( е тая хич не беше евтина), 1 пътник със счупена ръка и още един с охлузвания, натъртвания и порязвания... А познайте кой пое всички материални щети- аз, а лечението си беше за сметка на пострадалите- е нали уж за такива случаи е тая ГО, на всеки се случва да сгреши и да удари някой :?: И не ми споменавайте Гаранционен фонд- най-прясната случка е от над 2г. и пари не съм видял :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Май 2011, 9:47

MS, нареди се на опашката ;). Прави ми впечатление, че всички реват, че законите не се спазват, а когато дойде до тях да ги спазват, вдигат олелия. Не става така колеги. Застраховката не е голяма цифра на фона на другите разходи, нарочно споменах разхода за гориво, че мен например 250 лв. на месец не ми стигат за нафта при тия цени. Според мен темата за застраховките въобще не подлежи на коментар, по-актуална би била тази за данъците например. Мечтая си за деня, когато по пътищата ще има 90% коли с валидни застраховки ГО и реално минати прегледи. Това последното ме е голямата мечта. И пак казвам, в BMW форум да се коментира ГО..... Утре почва събора и колко ли лева ще отидат ей така, за шоуто, а за застраховки нямаме. Недейте така, смешно е. Enjoy.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Май 2011, 10:06

Ето каква е тарикатската работа.
Значи,представете си че имате застрахователна компания,или представете си че сте да речем...партия и ви трябват пари за някакви предстоящи избори,от къде да се вземат сега тея пари за закупуване на гласове и тн,я да преслушаме ...застрахователите,те имат пари,но ако минем на принципа "ти на мене аз на теб" ,прави се проекто закон за застрахователните дружества с някаква такава рестрикция че :
а)нашите застрахователи ще спечелят от страха на бедните хора и ще се юрнат да си правят застраховки,дори и още да не са им изтекли старите,щото ще има "заварено положение!
б)другите застрахователи ще им се наложат всякакви санции докато не узреят за какво става въпрос.
в)банките започват да отпускат заем "гражданска отговорност" срещу скромен процент

Такава мярка за разсрочване на ГО никога не може да влезне в сила,защото противоречи на търговските правила и добрата практика и може много лесно да се бутне в съда,така че,евтин популизъм за набиране на средства мислим аз :bchug: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Май 2011, 10:11

ms написа:Сега 100% ще ме нахраните стабилно, но не ми пука- от моята камбанария нещата изглеждат така... Ама не щото ми се прескачат кинтите и се чудя къде да ги дам, а от горчив опит... Щетите нанесени ми от хора без ГО са следните- една кола тоталка (добре, че беше евтина), една с ремонт за близо 2бона ( е тая хич не беше евтина), 1 пътник със счупена ръка и още един с охлузвания, натъртвания и порязвания... А познайте кой пое всички материални щети- аз, а лечението си беше за сметка на пострадалите- е нали уж за такива случаи е тая ГО, на всеки се случва да сгреши и да удари някой :?: И не ми споменавайте Гаранционен фонд- най-прясната случка е от над 2г. и пари не съм видял :roll:

Братчет,ти ако си мислиш че от гражданската може да видиш нещо по-различно-жестоко се лъжеш,но това е друг върос,идеята е че като даден индивид няма ГО,лесно може да бъде осъден и да му се вземе имущество,че дори и в пандиз да лежи.
Освен това,как ще ми взимат номерата на колата,че те са моя собственост за която собственост съм платил,баща ми само лятото му трябва колата,да си направи номерата на шейна и да ги нови в кат а после да минава на ново през каналите ли???

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Май 2011, 10:25

Elesar74 написа:А за какво са ви коли, дето ви стоят по гаражите, дворовете и къде ли не? Викате срещу законите, които се приемат, но как ще докажете, че щом колата не е спряна от движение, не се кара? Закона не може да предвиди множество частни случаи и изключения, това е просто тъпо. Щом сте собственик на две и повече коли, нещо хич не влизате в категорията на крайно нуждаещи се от социално подпомагане и гражданска от 200-250 лв. не би трябвало да е проблем за вас. Или пък карате кола за няколко десетки хиляди лева. По принцип марката BMW не е сред евтините возила на пазара, логично би било да се предположи, че собствениците на такива, имат съответните доходи за поддръжката. Май тук искаме да караме скъпи коли, ама да плащаме разходи за Лада 1500s примерно, данъка й е смешна цифра. И да, щом 200 и няколко лева могат да съборят притежател на BMW, незнам какво остава за цената от 2,5 лв. на литър гориво.

За кеф ми е така, да си държа колата и да не си я карам с години... Щом седи така, значи има причина и не мисля да си губя времето да ти я обяснявам :!: И щом не искам наново да минавам каналите също си има причина! А това аз колко коли имам, какво ги правя, какъв ми е бюджета и т.н. теб не виждам какво те засяга :?: Задал съм въпрос, като нямаш отговор, недей да умуваш. Същото се отнася и за ms!
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата