Гражданска отговорност - само на куп ,вече.
Модератор: Общи модератори
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Re: Гражданска отговорност - само на куп ,вече.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Всъщност, може да се сърдим единствено на себе си, или по скоро на "тарикатите" , които си платят 20лв първоначална вноска за ГО, после се натряскат и се шибнат някъде в някой, колата отива за скрап и отебава да плаща останалите вноски
Така че, не държавата се опитва да ни *бе, ами ние сами си се таковаме , щото сме много хитри нали и после държавата била лоша 

Не Мы такие, Жизнь такая
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Elesar74 написа:Ами за какво са ви тия коли колеги, в крайна сметка? Ще излезе, че тоя форум е пълен с паметници и недвижими имоти. С някакви реставратори, дето 2 г. една кола не могат да сглобят. Това музей ли е или автомобилен форум? Форум, в който хората си карат колите и то скъпи коли. К'ви са тия сезонни коли, к'ви пет лева? Пък ако сте си надвили толкоз на масрафа да имате по две, три коли, една застраховка ли ви събаря? Няма лошо, ама на какви се правите, не ви разбирам, честно. Социално слаби, бедни? Как може някой да докаже, че не си кара колата, която редовно е в движение? Или че я кара само лятото или само зимата. Обяснете ми, как? По избилата ръжда от стоене навън, как? Щом имаш кола и не си я спрял надлежно от движение, предполага се че я караш, какво е другото логично, което може да се предположи от законодателя, че стои в гаража, пред блока, на двора, това ли? Че на 50% от хората колите им ръждясват пред блока и така да се запише в закона, те да не плащат ГО.
При положение, че съм набил над 40 000лв в Е36 и не искам да го съсипвам зимата като го карам по тия пътища за които така или иначе плащам данъци и винетки, а не са подходящи за нормално придвижване мисля, че имам право да избирам кога да си карам и кога не колата. На никакъв не се правя, всеки може да си кара колата както и когато иска. Ако някой изкарва толкова пари за 2 седмици и може да си позволи да си кара така направената кола цялата година за мен това са много пари и не мога и не искам да я съсипвам зимата. Няма на кого и защо да доказвам кога я карам колата си. Ако ме спрат без гражданска ще си нося последствията. Винаги до тоя момент в момента преди да я изкарам съм правил гражданска на вноски, които внасям до тогава до когато си я карам. Щом я прибера зимата спирам да ги плащам и това е.
По твоята логика ти ако нямаш винетка и те спрат на жълтите павета трябва ли да доказваш, че не си карал извън градско?
Ако я карам естествено, че трябва да си платя гражданската и ако ме спрат без такава подлежа на съответната санкция. Аз питам защо да плащам за услуга, която не ползвам?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
bum_bum написа:... Аз питам защо да плащам за услуга, която не ползвам?
като си отговориш защо купуваш седмична винетка, а си извън града с колата само 3 дена ще стигнеш и до отговора на твоя въпрос

проста е логиката, нали

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Bum_bum серизно ли мислиш, че някой се интересува от твоето Е36 и колко пари си набил в него? Как искаш да си пазиш колата и т.н. Закона разглежда общия случай, имаш кола, караш я, имаш крава, пиеш мляко. Ама кравата била с две цици, кой го интересува? Как да изключи закона теб и други в твоето положение? Аз лично нямам отговор. Мисля, че прибегнаха до тази мярка, заради масово неплащане на ГО.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ms написа:bum_bum написа:... Аз питам защо да плащам за услуга, която не ползвам?
като си отговориш защо купуваш седмична винетка, а си извън града с колата само 3 дена ще стигнеш и до отговора на твоя въпрос![]()
проста е логиката, нали
Някой трябва да яде.
Аз гражданска за кола, която не карам няма да плащам пък не знам, ако искат да я спират от движение. А и полицай, който да си плаща гражданска и винетка на личната кола още не съм видял.

- Alpina_fanatic
-
-
Elesar74 написа:Bum_bum серизно ли мислиш, че някой се интересува от твоето Е36 и колко пари си набил в него? Как искаш да си пазиш колата и т.н. Закона разглежда общия случай, имаш кола, караш я, имаш крава, пиеш мляко. Ама кравата била с две цици, кой го интересува? Как да изключи закона теб и други в твоето положение? Аз лично нямам отговор. Мисля, че прибегнаха до тази мярка, заради масово неплащане на ГО.
Ааааа, не така колега!

bum_bum - За мен си олицетворение на ретроградния селтак с тъпо извинение за всяко нещо - Хора като теб дърпат България назад

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
А такива като теб я тикат напред...Към Африка, навярно...
Без страх, без спирачка!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е кво зимата кабриото не се кара, карам си седмицата, ама плащам гражданските така или иначе. Тъпо е да, ама да го направят тази гражданска като винетките, да не е годишна а месечна полица. Да направят и спирането и пускането в движение лесно бързо и просто.
На мен не ми е проблем да си плащам ГО наведнъж така или иначе тези пари ще ги дам дали на 1 път или на 4 е все тая 250 лева са нищо пари 100 кила бензин... Това е като сипването на бензин, закакво да сипваш за 20 лева през ден.. Като можеш да сипеш 100 кила и да си караш спокойно.
На мен не ми е проблем да си плащам ГО наведнъж така или иначе тези пари ще ги дам дали на 1 път или на 4 е все тая 250 лева са нищо пари 100 кила бензин... Това е като сипването на бензин, закакво да сипваш за 20 лева през ден.. Като можеш да сипеш 100 кила и да си караш спокойно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Има хора, които поддържат неква ладичка с единствената цел да идат лятото на вилата да докарат малко картофи, домати и т.н. И те ходят на вилата не за да почиват, а за да работят не защото са много работливи и това им доставя огромно удоволствие, а защото с инжинерските си (примерно) заплати не могат да изкарат достатъчно пари за да си обезпечат съществуванието. За улеснение на такива хора е гражданската на вноски. Също така и ти като не я караш през цялата година и отпаднат вноските няма да можеш да не плащаш за времето в което не я караш.
Ама то не е само гражданската.Преглед,данък,винетка,бензин,обслужване на колицата,некое и друго актче,ток,вода,парно,данъци,папане,дрехи,такса електромер на вилата,тел.,ГСМ,кабелна,НЕТ,поддръжка на жилище,превръзки за гаджето,лекарства.
/Някои може да добави още/.
И това ако го имаш Х2.
/Някои може да добави още/.
И това ако го имаш Х2.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Трябва да се промени този кодекс по застраховането, или да се измислят някакви символични такси за коли, които почти не се карат . Някой ще каже-като не ти изнася не си вземай кола, е да ама съм си взел, наринал съм една шапка пари на държава и община и накрая си троша колата по пътищата, които те са длъжни да поддържат в добро състояние и какво излиза, че заради превенцията на лошите пътища с плащането на всевъзможни такси не ми остават пари да сменя шарнирите и амортисьорите, щото 500 лева съм ги хвърлил на вятъра. Стана ебати лукса да караш каквато и да било кола у нас...
Последна промяна saleen на 05 Май 2011, 14:34, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Добре ве дървени европейски философи.Всички които имат ретро автомобили и те ли са Бай Ганьовци? При положение,че ги вадят 5 дена в годината какво да правят тия хора? Да ги спрат всички от движение и да станат наистина паметници или да плащат по 1000лв. ГО. за 365 дни от които през 360 колите седят в гаражи?!
Зелената карта да си я заврат в гъза.Като нямам намерения да излизам извън БГ за какво ми е.Стига с тия задължителни неща-всички да плащали,за всички зелена карта.На някои май им куца контрола.Изкараха куките доста прости,че не могат да следят перфоациите по стикера и да определят кой има и кой няма и затова всички ще плащат...сигурно и митничарите не могат да се усетят кой излиза без зелена карта та и затова тя ще е задължителна.
Това е все едно тока и водата да се плаща независимо дали ползваш или не ползваш,защото някои крадяли(в случая с ГО карат без) и не могат да ги хванат затова БАМ айде една такса от примерно 1000лв. за година.Ползваш не ползваш не им дреме.Ако откажеш да плащат те глобяват идват и ти режат жиците или ти прекъсват тръбите.Ей това се случва ся.
Винетки са съвсем друга бира,защото са само и единствено ако излизаш от населеното място и все пак има опции за седмица,месец,година.Ако не си вземеш нито те глобяват нито те принуждават да си спреш колата от движение щото видиш ли възможно е да отскочиш до съседния град гратис.Тия пости с "за какво ти е седмична като ще караш 3 дни" са абсолютно неоснователни.Ти в магазина за хляб 3 филии ли си купуваш или цял хляб?! Няма начин да се угоди на всички ама точно в тоя миг тия глупости с ГО-то оставят масовия човек без алтернатива да избира.Всички дядки с Лади и Москвичи дето ходят по вилите лятото,а през зимата си седят по градовете и пътуват с градския и на тях ли ще им кажеш "като нямате пари няма да имате коли"? Това е несериозно и грозно потъпкване на правата.Тая система се опорочи и стана бетер комунистическа..."задължително за всички"...къде е свободата и демокрацията?
Зелената карта да си я заврат в гъза.Като нямам намерения да излизам извън БГ за какво ми е.Стига с тия задължителни неща-всички да плащали,за всички зелена карта.На някои май им куца контрола.Изкараха куките доста прости,че не могат да следят перфоациите по стикера и да определят кой има и кой няма и затова всички ще плащат...сигурно и митничарите не могат да се усетят кой излиза без зелена карта та и затова тя ще е задължителна.
Това е все едно тока и водата да се плаща независимо дали ползваш или не ползваш,защото някои крадяли(в случая с ГО карат без) и не могат да ги хванат затова БАМ айде една такса от примерно 1000лв. за година.Ползваш не ползваш не им дреме.Ако откажеш да плащат те глобяват идват и ти режат жиците или ти прекъсват тръбите.Ей това се случва ся.
Винетки са съвсем друга бира,защото са само и единствено ако излизаш от населеното място и все пак има опции за седмица,месец,година.Ако не си вземеш нито те глобяват нито те принуждават да си спреш колата от движение щото видиш ли възможно е да отскочиш до съседния град гратис.Тия пости с "за какво ти е седмична като ще караш 3 дни" са абсолютно неоснователни.Ти в магазина за хляб 3 филии ли си купуваш или цял хляб?! Няма начин да се угоди на всички ама точно в тоя миг тия глупости с ГО-то оставят масовия човек без алтернатива да избира.Всички дядки с Лади и Москвичи дето ходят по вилите лятото,а през зимата си седят по градовете и пътуват с градския и на тях ли ще им кажеш "като нямате пари няма да имате коли"? Това е несериозно и грозно потъпкване на правата.Тая система се опорочи и стана бетер комунистическа..."задължително за всички"...къде е свободата и демокрацията?

8.32
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Alpina_fanatic написа:...
Ехее, колега Беев, полека бре

Какви са тези генерални изводи, при все че в доста по-напреднали страни, такива годишни задължения не са задължителни. Да не споменавам, че хората си имат дневни винетки, дневни застраховки...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам