Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

Мнение от Демирев » 05 Май 2011, 14:38

Какво да правят с колите си моряците с нискозаплатени позиции към БМФ, които държат 10 годишна кола в гаража си? Плащат ГО накуп, а колата се кара 45 дни годишно! Не могат да продължат с плащането на вноски по новия закон и му спират колата от движение. Как ще я спрат?

Познавам доста народ в големите провинциални градове Варна - Бургас - В.Търново - Русе дето бъхтят по 12-13 часа за 550 лв. месечно да хранят три гърла. Не виждам как ще плащат накуп 200 лв. за 15 годишните си дизели освен да се лишат за един месец от по-ниска консумация на ток и храни :confused:

Можеше да оставят възможност за плащане на две вноски годишно. Или да е за точен срок както е в някои страни. За 6 месечна ГО да плащаш 100 лв. при 200 лв. годишна ГО. И това свръхмалоумие за автомобил на паркинг да се изисква задължително ГО трябва да се махне веднага!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Май 2011, 14:40

Има едно рефренче в едно чалга парче ".....Поискай още! Още!!!..." На българина му става толкоз по- густо, колкото повече го стрижат на сухо и доят и му остава надеждата, че като му вземат партите, ще оправят пътната инфраструктура.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 05 Май 2011, 14:45

Alpina_fanatic написа:
bum_bum - За мен си олицетворение на ретроградния селтак с тъпо извинение за всяко нещо - Хора като теб дърпат България назад :bchug:

Що ли ми се струва, че за тая лична обида към модератор, би било редно да ни освободите от присъствието на алпина_фанатик за някоя друга седмица? Мисля, че доста хора ще се съгласят...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 14:48

Българина си надскача сянката.
Това управляващите го знаят мн.добре и са решили да "нормализират" нещата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Май 2011, 15:01

Абе какво е това оправдание,щото некой карали без-има си органи на реда,там кат,милиция,като ги фанат без да ги еб*ът,освен това има и закон,в който се казва че като си без го и направиш беля-идва съда,съдят те и изпълнителя ти взима де що какъвто имот имаш и може у затвора да поседиш,щото аз пари от тая застраховка не съм виждал,а не е като да не са ми правили щети и въпреки че се мъдрят некакви невероятни суми вътре за обещетение...
За данъка-разбирам,така се издържа държавата и там прави по некой ъж ремонт,ама как така става държавата да прави закон за да се издържат частни фирми-незнам,утре ще кажат и застраховка че както си одиш пеша,мое да спънеш некой и всички трябва да са застраховани-иначе ,незнам,на майка си в п*** да се връщат или няма да имат право да излизат на вън.
Застраховките са пожелателни,това е,ако си преценил че е добре за теб някой друг да поема риска ако направиш беля-добре,а ако си си преценил че можеш ти да си поемеш риска-пак добре.
Очаквайте акането само с платен данък "ядене" и залепен стикер

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Май 2011, 15:08

Е.Димитров написа:има и закон,в който се казва че като си без го и направиш беля-идва съда,съдят те и изпълнителя ти взима де що какъвто имот имаш и може у затвора да поседиш

То можеш да полежиш на топло дори и да си имал такава застраховка-при причиняване на смърт или тежка телесна повреда, роднините на пострадалия могат да заведат граждански иск и да те осъдят да платиш кръвнина. Застрахователят, където си сключил ГО се скатава и не плаща обезщетие за пострадалия, когато никой няма претенции към него и не е страна по делото. Да не дава Бог да се случват такива неща и да чака човек на обезщетенията им...всичката Мара я втаса в застраховането, остана само вноските да се оправят :banghead:

За какво говоря: http://novinar.bg/news/zaradi-zakonov-a ... 0Mg==.html
http://www.segabg.com/online/new/articl ... 0040000601
Последна промяна saleen на 05 Май 2011, 15:17, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 05 Май 2011, 15:12

За стикерите ДА! за ГО не съм съгласен !!! :no:
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 05 Май 2011, 15:14

Yanko Petrov написа:
Alpina_fanatic написа:
bum_bum - За мен си олицетворение на ретроградния селтак с тъпо извинение за всяко нещо - Хора като теб дърпат България назад :bchug:

Що ли ми се струва, че за тая лична обида към модератор, би било редно да ни освободите от присъствието на алпина_фанатик за някоя друга седмица? Мисля, че доста хора ще се съгласят...

+1.
Някой май се самозабрави :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2011, 15:20

Единствено за да не давам лош пример все още не съм му казал какво мисля за него. Писах му на ЛС за да е по-тактично, но гледам не си го чете. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 05 Май 2011, 15:43

Alpina_fanatic написа:Ааааа, не така колега! :roll: бай Ганьо е набил 40 иляди лева в неква си кочина и ТОЙ ще реши дали да плаща данъци, ГО, винетки... :winky: Не може някой да го задължи да спазва някакви правила, защото той си знае неговото :bchug:

Фанатиче, коментарите ти обикновено са разумни, но в случая нито си прав, нито начина, по който защитаваш мнението си е коректен.
Ще обясниш ли кое точно е прогресивното на това да се премахне единствената възможност за много хора да си плащат ГО ? Ок, смяташ, че застраховката трябва да се плаща за цялата година, независимо дали караш, а как точно ще карат хората, които не могат да си позволят да дадат наведнъж парите ? Или и ти все още живееш в социализма и смяташ, че колата е лукс, а не необходимост ?
Аз лично си правя гражданската и каското едновременно и ги плащам наведнъж - за щастие за момента мога да си го позволя. Обаче фактът, че напълно необосновано се премахва една възможност е вбесяващ. А елементарната логика на Дянков за по-високи приходи вече се видя, че не работи с акциза на цигарите. Ако това решение бъде прието повече хора ще бъдат в нарушение като не си плащат с надеждата да не ги хванат, а други директно ще си спрат колите от движение. Познай как ще се отрази това на приходите.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 15:57

AGD написа: Ако това решение бъде прието

Прието е.
AGD написа: Познай как ще се отрази това на приходите.

Та това е целта де.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 05 Май 2011, 16:03

bavarec написа:
AGD написа: Ако това решение бъде прието

Прието е.
AGD написа: Познай как ще се отрази това на приходите.

Та това е целта де.

Мисля, че трябва да мине и през парламента.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 16:07

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Май 2011, 16:08

AGD написа:....

колко още може да изтърпим? :mhihi:

п.с. случайна мисъл
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 05 Май 2011, 16:09

кефят ме обаче господата управляващи. упорито се опитват да изгонат всички от БГ. странна политика! след 10 години тук ще има само пенсионери и ученици, нека тогава те да им плащат задължителните ГО, В, К, ГД, ПД и квито съкръщения още има... нещастници!!! :evil:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата