Гражданска отговорност - само на куп ,вече.
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Гражданска отговорност - само на куп ,вече.
Добре ве, тоя закон не признава ли олдтаймери, коли за офроуд, мощни нови коли, които се карат само лятото, кабриолети само за лятото и т.н..? Значи щом имам кола автоматично се задължавам да я карам през цялата година.. Това нещо като "негласното съгласие" да си плащаш тръбите на парното, щом си купил апартамент с ТЕЦ.
Ми ако живея в Бояна и имам е36.. зимата кво да карам след като общината не си изпълнява задълженията по почистването?
Ми ако живея в Бояна и имам е36.. зимата кво да карам след като общината не си изпълнява задълженията по почистването?
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Добре ве, тоя закон не признава ли олдтаймери, коли за офроуд, мощни нови коли, които се карат само лятото, кабриолети само за лятото и т.н..? Значи щом имам кола автоматично се задължавам да я карам през цялата година.. Това нещо като "негласното съгласие" да си плащаш тръбите на парното, щом си купил апартамент с ТЕЦ.
много западно мислиш, те управляващите знаят, че хорицата нямат пари и няма как да имат олдтаймери, коли за офроуд, мощни нови коли, които се карат само лятото, кабриолети само за лятото и т.н. и затова не го предвиждат в закона

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
А преди 10-тина години имаше гражданска по краткосрочна тарифа, кеф ти за 1, 3 или 6 месеца, може би това ще е най-разумно решение, ама то разум в оня шибан гном и мутрата-пожарникар откъде ли. А и не съм сигурен, ама спиране от движение май вече няма, или бракуваш, или плащаш като поп.
only rear wheel drive
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
bum_bum написа:Добре ве, тоя закон не признава ли олдтаймери, коли за офроуд, мощни нови коли, които се карат само лятото, кабриолети само за лятото и т.н..? Значи щом имам кола автоматично се задължавам да я карам през цялата година.. Това нещо като "негласното съгласие" да си плащаш тръбите на парното, щом си купил апартамент с ТЕЦ.
Съгласих се, че трябва да има значение к'ва кола караш

то реално и в момента закона прави разлика "стари и с малка мощност" и "мощни и нови" коли- виж данъка за някой дръгел на 20г. и с 50 коня и нова кола на 2г. и със 150 коня

ПС: Спиране от движение все още има- на 99% съм сигурен... разликата е, че преди като я спреш НЕ плащаш данък на общината, а сега продължаваш да го плащаш
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е то нали общинския данък е за пътищата един вид плащаш, че се движиш в рамките на града. След като я спреш от движение от къв чеп да го плащаш тоя данък? 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Бум, прав си, ама е точно както казва колегата, данъка ти пада само ако бракуваш, рерспективно отчисляваш в данъчното. Навремето при спиране от движение не се дължеше наистина данък, ама после спрял или не плащаш, щото бил данък собствност.
Последна промяна michev на 05 Май 2011, 19:57, променена общо 1 път
only rear wheel drive
- ms
-
-
bum_bum написа:Е то нали общинския данък е за пътищата един вид плащаш, че се движиш в рамките на града. След като я спреш от движение от къв чеп да го плащаш тоя данък?
що питаш мене

bum_bum написа:Добре ве, тоя закон не признава ли олдтаймери, коли за офроуд, мощни нови коли, които се карат само лятото, кабриолети само за лятото и т.н..?
В някой ЕС държави се плаща символичен данък за ретро автомобили.
За всички други си се плаща според тарифите им.
ms написа:bum_bum написа:Е то нали общинския данък е за пътищата един вид плащаш, че се движиш в рамките на града. След като я спреш от движение от къв чеп да го плащаш тоя данък?
що питаш менепоследно беше така- спираш от движение и дължиш данък... нищо не дължиш само когато я бракуваш... ама и това не е много вярно- скоро ми дойде бележката от данъчното и чудно как ми бяха тръшнали данък за кола дето е бракувана преди 2-3г.
та загубих един ден с тея тъпаци
Аз за това скоро ходих да си искам документ от данъчното че не дължа данъци.
- michev
- старши ентусиаст
-
коллега ms, не си отчислил колата в данъчното и за това ти я търсят
only rear wheel drive
- ms
-
-
michev написа:коллега ms, не си отчислил колата в данъчното и за това ти я търсят
Вярвай ми- отчислена е... то беше цял филм с кочината (колата я няма отдавна, ама и номера нямаше останали- обявявай ги за крадени, за капак не съм само аз собственик по талон и т.н.), но лично ходих и я отчислих...
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Привет на всички.Работя в застрахователна фирма и по повод писмата които сте получили искам да ви кажа,че до момента не се предвиждат никакви глоби за автомобили които нямат гражданска отговорност,стига те да не се карат по улиците.Няма значение дали автомобила е ретро или не.също така няма значение,че ГО е на разсрочено плащане.Обмислят се варианти око автомобил няма ГО в продължение на няколко години евентоално тогава да се спира от движение,но за момента няма такова решение.Надявам се,че съм бил полезен.Поздрави.
Това го намерих в офроуд форума.

8.32
PIONEER написа:Привет на всички.Работя в застрахователна фирма и по повод писмата които сте получили искам да ви кажа,че до момента не се предвиждат никакви глоби за автомобили които нямат гражданска отговорност,стига те да не се карат по улиците.Няма значение дали автомобила е ретро или не.също така няма значение,че ГО е на разсрочено плащане.Обмислят се варианти око автомобил няма ГО в продължение на няколко години евентоално тогава да се спира от движение,но за момента няма такова решение.Надявам се,че съм бил полезен.Поздрави.
Това го намерих в офроуд форума.
Тряа се види Черно на Бело.

- ms
-
-
Черно на Бело никак НЕ Е достатъчно- искам го в държавен вестник с конкретни срокове, процедури и наказания... иначе не им вярвам за нищо 

- michev
- старши ентусиаст
-
Ще има предполагам някакво разумно решение, ако не узаконено, то застрахователите ще намерят вратички. По-важното е да се въведе системата бонус-малус, тоест всяка година недопускалите виновно пречинени ПТП се премират с по-ниска цена, а камикадзетата с по-висока. В белите държави ако си коректен водач, ползваш отстъпка до 70 процента, а *пилотите* им се вдига премията, ама не в проценти, а в пъти. Това е много по-важно да се въведе, но за съжаление това хазна не пълни, а онея мутро-гномо-пожарникаро олигофрени това ги вълнува.
only rear wheel drive