Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?
не че нещо ама несериозно ми идва: подхващат от ямболската организация на ВМРО-НИЕ. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Направо да дават книжки на 64 и на 65 да си ги връщаме 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
и на 30 да ги дават все тая.то като нямаш акъл...
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Според мен трябва да си ги дават на 18г. но да има поне 50 часа кормуване, да се върне полигона и кормуването вечер! 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
белата дали на 18г или 21г ще я направиш,няма значение
,на човека като му е празна главата всичко отива по дяволите 

Това за 21 не знам, но определено трябва да има някаква горна граница. Не може да не можеш да вървиш в пътя, да не виждаш на 5 метра напред и да караш кола.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
Това за много възрастните шофьори го подкрепям изцяло, просто не стават повечето за шофьори вече. А това за младите шофьори... не знам, въпроса е какво става с такива като мен които нямат 21г. и си изкарват прехраната с това и на ден имат по 150-200 км минимум и като цяло имат доста опит. Ще ми плащат ли пълната заплата докато навърша 21 и да си взема книжката или половината ще са шофьори на по 18-19-20 а пък познатите им ще чаакат сега докато станат на 21.. 

- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: Стара но лачена
Koz написа:и на 30 да ги дават все тая.то като нямаш акъл...
Много точен отговор и аз съм на това мнение

Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Аз съм съгласен и за книжка на 21, и за отнемане на книжките на пенсиите... но при едно положение- всички, ама абсолютно ВСИЧКИ шофьори се явяваме на проверовъчен изпит и който го скъсат забравя за книжката поне за 10г.... И изпита да НЕ е сегашната смешка дето и баба ми ще го изкара- полигонче, нощно...
Е тогава к'ъв рай ще е по улиците

Е тогава к'ъв рай ще е по улиците

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Определено съм ЗА проверовъчен тест на индивидите над 65г... поне половината ще окапят като круши...
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Mollov, нямаш на представа колко си прав. В неделя се прибирам и карам за едно Пежо на доволна дистанция с около 100-110, по едно време гледам пежото набива зверски спирачки заради един тир каращ с 40. Последват яко спирачки от мен и бързо авариини, едно друго пежо 307 едвам избегна удара със задницата ми. Ядосан започвам да ругая тоя с тира. Следват няколко минутни опити да изпревариме тира които се движи с 40км/ч ори ограничение 90. На героя зад мен нему издържаха нервите и реши да изпреварва в завой без видимост, естествено замалко да отнесе една октавия в насрещното, започвам да се нервя още повече. След още няколко минути изпреварвам тира и гледам пред него една червена фиеста с дядо, каращ с абсолютно спокойствие изправен под 90градуса на седалката и забил чело в сенника. Колко предпоставки за ПТП създаде тоя нее истина.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Книжките трябва да се дават на 16, ама родителите трябва да си стегнат чаветата и възпитанието
Така да изградят една ценностна система, като например, че не може да се кара в нетрезво състояние, колегиалност на пътя, както и това, че на майки с колички, възрастни и инвалиди трябва да се дава път ... поне аз така съм учен
А относно възрастните - не трябва да им се взимат книжките след 65, ама трябва да им се наложи някакъв часови интервал в който да не карат, въпреки проверовачният изпит, който трябва да минат - примерно от 20 до 7 зимата и от 22 до 5 лятото

Така да изградят една ценностна система, като например, че не може да се кара в нетрезво състояние, колегиалност на пътя, както и това, че на майки с колички, възрастни и инвалиди трябва да се дава път ... поне аз така съм учен
А относно възрастните - не трябва да им се взимат книжките след 65, ама трябва да им се наложи някакъв часови интервал в който да не карат, въпреки проверовачният изпит, който трябва да минат - примерно от 20 до 7 зимата и от 22 до 5 лятото

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Mollov написа:Определено съм ЗА проверовъчен тест на индивидите над 65г... поне половината ще окапят като круши...
Аз залагам 50 кинта, че половината шофьори като цяло ще окапят на такъв изпит... а от младежите до 25 сигурно 70-80% ще изгорят

59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4