Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
speedhokk написа:Ми колега, може и да може, ама явно никой не го е направил. В момента в мобиле.де няма нито едно дизелово е46 със SMG, а бензиновите са само в 325и и 330и. Сигурен ли си че може на всеки един двигател да се сложи, защото ме съмнява нито един човек да не си е сложил СМГ, ако е можело на по-малък двигател.
А иначе аз не искам да изцедя максималното от колата, просто искам да си карам автомат, ама когато ми стане скучно, да не ръгам лоста долу, ами да се заигравам с перата до кормилото![]()
Затова и питам дали има няква разлика съществена в автоматичния режим. Дали СМГ-то прави някакви по-резки смени от обикновения автомат, когато НЕ Е в ръчен режим.
Евентуално колата ще се кара не повече от 30% в ръчен режим, в останалото искам да си я ползвам като обикновен автомат системата
С пари ако не може с повечко може

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
speedhokk написа:Ми колега, може и да може, ама явно никой не го е направил. В момента в мобиле.де няма нито едно дизелово е46 със SMG, а бензиновите са само в 325и и 330и. Сигурен ли си че може на всеки един двигател да се сложи, защото ме съмнява нито един човек да не си е сложил СМГ, ако е можело на по-малък двигател.
А иначе аз не искам да изцедя максималното от колата, просто искам да си карам автомат, ама когато ми стане скучно, да не ръгам лоста долу, ами да се заигравам с перата до кормилото![]()
Затова и питам дали има няква разлика съществена в автоматичния режим. Дали СМГ-то прави някакви по-резки смени от обикновения автомат, когато НЕ Е в ръчен режим.
Евентуално колата ще се кара не повече от 30% в ръчен режим, в останалото искам да си я ползвам като обикновен автомат системата
SMG-то се слага само на М3 и на 330 бензин и е 1:1 с ръчните им скоростни кутии, само че с автоматично електро-хидравлично управление на съединителя. С 2 думи: Няма нищо общо с обикновен хидротрансформаторен автоматик.
И на 325и има със сигурност. Поне в мобилето са 20 и няколко: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Значи сравнено с обикновен автомат, не превключва така добре като си е в автоматичен режим?
Значи сравнено с обикновен автомат, не превключва така добре като си е в автоматичен режим?
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Пак си превключва сравнително плавно, но не е като хидротрансформатор. Превключва плавно горе-долу колкото може да се превключи с обикновена ръчна скоростна кутия. Аз лично предпочитам в пъти SMG пред обикновен автомат, единствения недостатък, който намирам в SMG е, че се износва съединителя(като на ръчна кутия), за разлика от теоретично безсмъртния хидротрансформаторен автомат.
Мм, възникна и един друг въпрос
Може ли на кола със СМГ, да се смени волана с Мков такъв и как биха се закрепили обратно перата отстрани? Сигурно има нещо по-специфично.

Може ли на кола със СМГ, да се смени волана с Мков такъв и как биха се закрепили обратно перата отстрани? Сигурно има нещо по-специфично.
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Някой гледал ли е този екземпляр? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Доста време стои непродаден, а не е лош... като изключим салона. Не съм фен на обявите без грам допълнителна информация и закръглени километри и ми е интересно дали някой от вас е ходил да я гледа на място.
Доста време стои непродаден, а не е лош... като изключим салона. Не съм фен на обявите без грам допълнителна информация и закръглени километри и ми е интересно дали някой от вас е ходил да я гледа на място.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Sorrow написа:... закръглени километри ...
...и закръглени конски сили

Някой случайно да е гледал това
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Дали си струва пътя да бия до там понеже съм от пловдив и къде мога да го закарам в Плевен да му направят една диагностика и един преглед ......
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Дали си струва пътя да бия до там понеже съм от пловдив и къде мога да го закарам в Плевен да му направят една диагностика и един преглед ......
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Gh0s7 написа:Sorrow написа:... закръглени километри ...
...и закръглени конски сили
Е тях може да са ги докарали до толкова

komshiqta, имам чувството, че в Плевен са всички 330-ки. Поне 5-6 актуални бройки (и то купета) има в момента. Иначе ти нали щеше да гледаш тази - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ?
Не съм се отказал само дето малко се колебая заради по ниската броня затова и се услушвам и за други , но най вероятно до края на седмицата ще отида да го видя ......
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
А мнение за този красавец? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Имам спомен, че съм го виждал преди доооста време... още преди да започна да търся кола изобщо (което си е година може би). Мен доста ме радва (особено килимчетата
).
Имам спомен, че съм го виждал преди доооста време... още преди да започна да търся кола изобщо (което си е година може би). Мен доста ме радва (особено килимчетата

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
А сега, колеги да си задам въпроса...
Продадох е30-ката
и сега на къде...
е46 ще е, но какво...
330д
или бензинов 6-так....
скъпата поддръжка на дизела компесира по-високия разход на бензин...
ама да попитам, има ли читави е46-ци за продан, защото напоследък огледах доста и останах много, ама много разочарован..
Продадох е30-ката

и сега на къде...

е46 ще е, но какво...
330д
или бензинов 6-так....
скъпата поддръжка на дизела компесира по-високия разход на бензин...
ама да попитам, има ли читави е46-ци за продан, защото напоследък огледах доста и останах много, ама много разочарован..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Зависи колко даваш
За е т'ва златинеещото се долу в снимката "ц"упе

6 в редица с подобрения

За е т'ва златинеещото се долу в снимката "ц"упе

6 в редица с подобрения

- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Свестните трийски не се продават, колега. Бегай в чужбина ; )