дървена къщичка помощ съвет
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
дървена къщичка помощ съвет
колеги реших да построя дървена къщичка от osb плоскости и вата.при баща ми в парцел в покраинините в софия.
местото е в регулация 1 декар.
но бащата нещо го е шубе да не доидат да ме бутнат понеже няма да е узаконена.а и тои има едно стаиче но от тухли та мани.
сега накаде то парите са ми малко.
за узаконяване тичане разправий пари документи.
а и към местото общината ни набутва 20кв.м да купим защото така е зададено.преди беше по100лвкв.м.но бащата се отказа и пак лошо.
преди година не ми дадоха виза за мивка заради тея 20метра кадето бащата ги отказа.
аз съм на зор живея в 1 хол с жена ми и детето.
кво да праа поразкопах за фондаменти плоча.
някои има ли с такива незаконни дървени .вхристо ботев ги мани там се знае.
ако ме натопи някои все пак как да се измъквам колеги.
местото е в регулация 1 декар.
но бащата нещо го е шубе да не доидат да ме бутнат понеже няма да е узаконена.а и тои има едно стаиче но от тухли та мани.
сега накаде то парите са ми малко.
за узаконяване тичане разправий пари документи.
а и към местото общината ни набутва 20кв.м да купим защото така е зададено.преди беше по100лвкв.м.но бащата се отказа и пак лошо.
преди година не ми дадоха виза за мивка заради тея 20метра кадето бащата ги отказа.
аз съм на зор живея в 1 хол с жена ми и детето.
кво да праа поразкопах за фондаменти плоча.
някои има ли с такива незаконни дървени .вхристо ботев ги мани там се знае.
ако ме натопи някои все пак как да се измъквам колеги.
Последна промяна zaharin3 на 11 Май 2011, 14:19, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: дървена къщичка помощ съвет
И на мен ще ми е интересно
Че за подобни къщи, узаконяването е по-скъпо от строежа

Че за подобни къщи, узаконяването е по-скъпо от строежа

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Риск печели - Риск губи.
^ Абе риск печели - риск губи, ама такава половинчата работа винаги излиза през носа после. Само едно оплакване трябва и колегата ще се види в чудо. Отиди и виж какво е нужно за разрешително, вярно е, че трябват проекти от архитект, инженер, ВиК, Електроинженер, но все пак ще гледаш семейство в тая къща, а тея хора не учат напразно по 5 години, така че моя съвет е ако правиш нещо да го правиш както трябва.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
pampo написа:^ Абе риск печели - риск губи, ама такава половинчата работа винаги излиза през носа после. Само едно оплакване трябва и колегата ще се види в чудо. Отиди и виж какво е нужно за разрешително, вярно е, че трябват проекти от архитект, инженер, ВиК, Електроинженер, но все пак ще гледаш семейство в тая къща, а тея хора не учат напразно по 5 години, така че моя съвет е ако правиш нещо да го правиш както трябва.
да ти кажа такива проекти съм виждал от дипломирани архитекти, инженери и т.н., че ти е бедна фантазията и ако си му дал една тлъста сума ще му смениш физиономията...
Иначе по въпроса- отиваш и проверяваш какво ще ти струва и си правиш сметките... ако не стигат кинтите- събираш още и тогава почваш, че иначе грозна картинка...
такива неща да строиш без да питаш никой може и да се разминат в някое забутано село, но в града забрави- един да се оплаче и гърмиш яко...
прост пример: на 20м. от блока ми сега строят няк'во магазинче- бутнаха старото и го правят наново... за един месец почти го направиха и познай- вчера се изтърсиха на проверка дали всичко е наред... единият проверяващ го познавах- дошли са по сигнал на някой от живеещите

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Какво е тва стайче?? Ако е строено преди 87ма, можеш да го узакониш лесно с удостоверение за търпимост и после ти си правиш пристройка ( допълващо застрояване )...От 2003-2004та, няма такова нещо като узаконяване, само за постройки преди 87ма...
Друго, почти всички фирми, които строят сглобяемите къщи се занимават с нещата по издаване на разрешителни и т.н. , ся не знам колко пари ше ти вземат за услугата. Но поне могат да те напътстват, и къщата да ти е законна...имаше и вариант временни постройки в/у фундамент 1 ет 40кв( или 2Х30кв)..
Тва не е по темата, но понеже имах доста голям интерес към сглобяема къща, та 280кв (два етажа 140 долу 140 горе) излиза до ключ 45 К евро вкл всички документи и т.н....така че най-добре се допитай до някоя фирма от тия със сглобяемите къщи.
Но ако тръгнеш сега сам да строиш, без виза и т.н., тя е незаконна и при евентуално някой сигнал, може да ти я бутнат.
Също може да спестиш пари по нещата с проектите, ако минеш като: лятна кухня, оранжерия, стопанска постройка , които са само с разрешение. Подаваш, нот. акт, скица..те щи кажат кви документи, но поне 100% не ти тряя проект (щото той е зор архитект, ВИК, ел, пожарни, хеи и т.н.), не че е зор де ама си е скъп, 15-20лв на квадрат.
Друго, почти всички фирми, които строят сглобяемите къщи се занимават с нещата по издаване на разрешителни и т.н. , ся не знам колко пари ше ти вземат за услугата. Но поне могат да те напътстват, и къщата да ти е законна...имаше и вариант временни постройки в/у фундамент 1 ет 40кв( или 2Х30кв)..
Тва не е по темата, но понеже имах доста голям интерес към сглобяема къща, та 280кв (два етажа 140 долу 140 горе) излиза до ключ 45 К евро вкл всички документи и т.н....така че най-добре се допитай до някоя фирма от тия със сглобяемите къщи.
Но ако тръгнеш сега сам да строиш, без виза и т.н., тя е незаконна и при евентуално някой сигнал, може да ти я бутнат.
Също може да спестиш пари по нещата с проектите, ако минеш като: лятна кухня, оранжерия, стопанска постройка , които са само с разрешение. Подаваш, нот. акт, скица..те щи кажат кви документи, но поне 100% не ти тряя проект (щото той е зор архитект, ВИК, ел, пожарни, хеи и т.н.), не че е зор де ама си е скъп, 15-20лв на квадрат.
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Колега влез във страницата на столична община, направление "архитектура и градоустройство", там има инфо за преместваеми обекти, за паянтови постройки и дори за поставяне на фургони.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
Колега, не се занимавай с глупости. Още повече като че имаш намерение да живееш там. По-добре си плати и си направи читава къща, отколкото после парите да ги дадеш тройно. Щото няма вече узаконяване - първо събаряш, па после ако ще същото да построиш се тая. Узаконяването не би трябвало да е по-сложно от тухлена. Аз съм се занимавал с такива къщя, и преди 5 години нямаше проблеми 
А за 15-20лв на квадрат ще се обзаведеш с проекти по всички части

А за 15-20лв на квадрат ще се обзаведеш с проекти по всички части

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Е не мога да разбера хора като тебе колега!
След като нямаш пари да строиш го продавай и си купи апартамент,много е просто.
След като нямаш пари да строиш го продавай и си купи апартамент,много е просто.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
строиш си спокойно.....купуваш 2 щрауса и ги пускаш на двора.......като дойдат на проверка им казваш,че е къщичка за птички.....

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Ако ще строиш ти трябва разрешително.
Вече не е като едно време, да минеш между капките. Със Сигурност ще я бутнат, ако не е узаконена.
Вече не е като едно време, да минеш между капките. Със Сигурност ще я бутнат, ако не е узаконена.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Сондьора написа:ва не е по темата, но понеже имах доста голям интерес към сглобяема къща, та 280кв (два етажа 140 долу 140 горе) излиза до ключ 45 К евро вкл всички документи и т.н....така че най-добре се допитай до някоя фирма от тия със сглобяемите къщи.
Повечко излиза

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Скоро, не помня в кой сайт, ама видях един банер с такива къщички и цъкнах да разгледам, та цената беше 300Е на квадрат, до ключ.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Bavarcho написа:Сондьора написа:ва не е по темата, но понеже имах доста голям интерес към сглобяема къща, та 280кв (два етажа 140 долу 140 горе) излиза до ключ 45 К евро вкл всички документи и т.н....така че най-добре се допитай до някоя фирма от тия със сглобяемите къщи.
Повечко излиза
В БГ има амнайсе фирми за сглобяеми къщи, всеки сам си определя/договаря къде, как и какво иска

14 мнения
• Страница 1 от 1