Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Madjara
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: икономайзер
Re: Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?
Lenco написа:Книжки на 18 и поне година с придружител, че като гледам къв народ излиза от шофьорските курсове![]()
![]()
Бай дъ уей, имах разговор с един инструктор, човека ми сподели, че в момента имал курсистка която му заявила на 4-тия час от къде да намали скоростта, та викаше поне още 10 години ще я обучава

HackeD написа:Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.
Ако го приемат...![]()
Няма такава опастност...

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
bavarec написа:Няма такава опастност...
Защо мислиш така?
HackeD написа:bavarec написа:Няма такава опастност...
Защо мислиш така?
Доскоро се "мъчеха" да се карат курсове от 16г.,да се кара с придружител после и т.н.
Ще има нещо "средно" 19-20г. евентуално или ще остане старото но с "уговорки".
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
В момента темата за завишаване на възрастта е актуална понеже имаше няколко инцидента наскоро с млади шофьори кой с, кой без книжка.
Реално добре е възрастта да е по-висока от 18 - защо -> деструктивните наклонности на младия човек са с далеч по-завишени нива. Доказан факт е че зрелостта на индивида води до по-мек нрав и по-дълбок инстинкт за самосъхранение.
Надали книжка на 18 години е ЕДИНСТВЕНАТА причина за инциденти на пътя. Високата концентрация на ПТП в България е съвкупност от фактори:
- самоувереност
- недостатъчна квалификация - ниски нива на подговотката за шофьори
- неспазването на правилата - чийто пък контрол е като всеки вид контрол в страната ни
- корупцията
- и други.
Аз съм съгласен с Моллов, че хората над определена възраст е добре да се проверяват за годност, понеже кривата на живота ги прави уязвими и не толкова концентрирани в цялото им ежедневие не само зад волана.
Надали само аз съм имал спиращи дъхът моменти както с млади и "незрели" така и с възрастни и "презрели" шофьори.
Искам да обобщя:
Вдигането на възрастта за получаване на книжка е лобиране в момента - разбуждат се духовете породени от наскорошни инциденти - а и идват избори.
По-младите и по-стари шофьори са рискови групи които само спомагат за високи нива на инциденти
Няма да приемат такъв закон/наредба.
Реално добре е възрастта да е по-висока от 18 - защо -> деструктивните наклонности на младия човек са с далеч по-завишени нива. Доказан факт е че зрелостта на индивида води до по-мек нрав и по-дълбок инстинкт за самосъхранение.
Надали книжка на 18 години е ЕДИНСТВЕНАТА причина за инциденти на пътя. Високата концентрация на ПТП в България е съвкупност от фактори:
- самоувереност
- недостатъчна квалификация - ниски нива на подговотката за шофьори
- неспазването на правилата - чийто пък контрол е като всеки вид контрол в страната ни
- корупцията
- и други.
Аз съм съгласен с Моллов, че хората над определена възраст е добре да се проверяват за годност, понеже кривата на живота ги прави уязвими и не толкова концентрирани в цялото им ежедневие не само зад волана.
Надали само аз съм имал спиращи дъхът моменти както с млади и "незрели" така и с възрастни и "презрели" шофьори.
Искам да обобщя:

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
И аз да обобщя:
-Започване на курсовете от Х години.пари-късат те,пари-късат те/за повечето КУРсисти/ така до У години.
-Взимаш книжка.камери-актове-фишове,камери-актове-фишове/за повечето драивъри/ ,взимат ти я,после
и т.н и т.н. 
-Започване на курсовете от Х години.пари-късат те,пари-късат те/за повечето КУРсисти/ така до У години.
-Взимаш книжка.камери-актове-фишове,камери-актове-фишове/за повечето драивъри/ ,взимат ти я,после

дано до го приемат тва за 21г и да върнат казармата да видиме дали за 3г няма поне малко да им дойде акъла а не сега от бала тати купи кола и айде.друго си е след бала при бръснара и айде у ....
http://www.vbox7.com/play:20c8f867&start=65 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Истината е, че израстна едно разглезено поколение, което в много случаи не може да стои на собствените си крака.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
nazo1976 написа:дано до го приемат тва за 21г и да върнат казармата да видиме дали за 3г няма поне малко да им дойде акъла а не сега от бала тати купи кола и айде.друго си е след бала при бръснара и айде у ....http://www.vbox7.com/play:20c8f867&start=65
Тва добре, ами девойките къде ще пращаме, че са на все по-големи автомобили, все по-големи обиколки, но за жалост, все по-малки главички.
Elesar74 написа:Истината е, че израстна едно разглезено поколение, което в много случаи не може да стои на собствените си крака.
Говориш за поколението дето не можеш да направиш разлика, кое е момченце и кое е момиченце като ги видиш в гръб ли

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Говоря за поколението, което идологизира разни чалга изпълнители, което се прехласва по разни безвкусици, въртяни по националните телвизии и което е способно да се присмива на всичко, както и да не уважава никой. А в много случаи на такива млади хора им бяха дадени наготово, коли, къщи, бизнес...Хора без утвърден характер, това наричам аз разглезен човек. Днес истината и лъжата се мерят от "всички гледни точки", или по статии в Интернет. Осмиват се неща, което трябва да се почитат, а се почитат неща, които са за бунището. Какво да кажем за образователната ни система, не ми се пише. Като прочета някъде: откраднал колата на баща си. И на ум не ми е идвало да крада колата от баща си, макар че ми се е карало. Братовчед ми ми се сърди, що не му давам да кара BMW-то, а два пъти го хванаха че кара без книжка и има актове за 1000 лв., ма те тъпите полицаи са виновни. Ставали бели на пътя. Те белите стават първо някъде другаде, после на пътя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Говоря за поколението, което идологизира разни чалга изпълнители, което се прехласва по разни безвкусици, въртяни по националните телвизии и което е способно да се присмива на всичко, както и да не уважава никой. А в много случаи на такива млади хора им бяха дадени наготово, коли, къщи, бизнес...Хора без утвърден характер, това наричам аз разглезен човек. Днес истината и лъжата се мерят от "всички гледни точки", или по статии в Интернет. Осмиват се неща, което трябва да се почитат, а се почитат неща, които са за бунището. Какво да кажем за образователната ни система, не ми се пише. Като прочета някъде: откраднал колата на баща си. И на ум не ми е идвало да крада колата от баща си, макар че ми се е карало. Братовчед ми ми се сърди, що не му давам да кара BMW-то, а два пъти го хванаха че кара без книжка и има актове за 1000 лв., ма те тъпите полицаи са виновни. Ставали бели на пътя. Те белите стават първо някъде другаде, после на пътя.
стига сте обиждали бъдещето на българия

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
абсурдно е да бъде 21 години - за много хора шофьорлъкът е и препитание, а след 18-19-годишна възраст е редно човек да опита да се издържа сам ... дори може би 16 е по-разумна възраст, с ограничения във вида на шофираното МПС
и е повече от наложително да се удвои поне количеството часове за курмуване и да се кара малко по-"рацерски", щото аз познавам хора, дето не могат да разберат с часовник или обортомер са на таблото, но "усещат" колата
как ще се включи адекватно на магистрала някой, който не си познава скоростите и излиза от ограничение 50 на ограничение 90 или 130 на 3та скорост ... и как няма да се омята някой, който научава думичката "недозавиване" на жълт светофар ...
и е повече от наложително да се удвои поне количеството часове за курмуване и да се кара малко по-"рацерски", щото аз познавам хора, дето не могат да разберат с часовник или обортомер са на таблото, но "усещат" колата

как ще се включи адекватно на магистрала някой, който не си познава скоростите и излиза от ограничение 50 на ограничение 90 или 130 на 3та скорост ... и как няма да се омята някой, който научава думичката "недозавиване" на жълт светофар ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
1. Това няма да го приемат
2. Ако случайно го приемат, ще внесем обосновано искане да се премахне
2. Ако случайно го приемат, ще внесем обосновано искане да се премахне
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
Чудят се вече какво да измислят... курсове по 398427 лева, след като си вземеш книжката на 16/18/21 години трябва да караш 1 година с придружител, кола до 1.6, да не караш по тъмно, да не возиш 3/4 човека... Така като се замисля, не се сещам какво друго могат да измислят
Книжка на 21 годишна възраст. А я си представи че бачкаш на майка си в г*за и няма с какво да отидеш до там ? Не разбраха тия, че колата не е гъзария а необходимост ... както и компютъра вече.

Книжка на 21 годишна възраст. А я си представи че бачкаш на майка си в г*за и няма с какво да отидеш до там ? Не разбраха тия, че колата не е гъзария а необходимост ... както и компютъра вече.

M - The most powerful letter in the world
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4