ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: m5
Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11
MCar написа:Royal написа:Добре за теб нормално ли е да плащаме всичко на Европейски цени, пък заплати,пенсии и т.н. да са толкова ниски?!
Кое, освен горивото, се доближава до европейските цени?!
Ами добре да кажем, че просто цените на всичко са доста надути......да неговорим че са 3,4то качество!!!!!
Зареждаш гориво на цената на Европейското , а пък качеството му долнопробно!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
ЕС не случайно налива толкова много пари в земеделието, именно защото иска да е напълно независимо от един вид външния свят. Затова в България се наляха толкова пари по САПАРД, защото от ЕС са "видели" България като земеделска страна, която може да произвежда, НО какво направиха наш`те - ограбиха парите, защото нямаше качествен мониторинг. По същия начин много пари по други направления за отишли в нечий джоб и затова България не е помръднала и 2 см. нагоре. И пак се стига до това, че старото поколение трябва да се изчисти, за да се даде път хора необременени от минали идеологически идеи.
Е.Димитров написа:Храната,често одя до германско и мога да ти кажа че храната е по-скъпа,освен по ресторантите
Във Франция са много по-високи цените отколкото в България. Несравнимо по-високи.

- Royal
- кандидат ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Нещата са много прости,на първо място трябва да се поеме ясен курс на икономиката,а не постоянно да слушам за некакви магистрали и келявото метро.
Каква държава сме ние-малка,и какво може да се произвежда тук-лека промишленост и земеделие,на там трябва да се насочат усилията на правителството,защото сега се върви по инерция-има някакво имагинерно производство-давайте данъците,има малко работещи хора-плащайте колкото може повече,има някакви монополисти-няма да ги закачаме да не избягат или да не се разсърдят![]()
![]()
Какво трябва конкртетно да направи държавата-за селското стопанство-горивата да са без акциз,държавната банка да дава заеми на земеделските производители и цялата тая сбирщина държавни чиновници да излезе на полето и да наблюдава как се използват парите отпуснати от държавната банка при лихви които са обявени от националната банка,да си купят хората с помоща на държавата техника и ако трябва и държавата да се яви съдружник в тая работа...
България е в ЕС,тоест стоки дето се произвеждат тук може да се продават в ЕС,ми да се свържат с американци и китайци за произвеждане на компютри,чипове,коли и тн.
Всеки ден се измислят закони за данъци и тн.Правителството има поданниците си само за данакоплатци и се държи с тях като с престъпници,20% ддс за лекарствата-на какво основание да плаща НЗОК 20% от стойността на лекарствата,държавата да богатее от парите за лекарства и за болни,ми това са минимум 100 милиона на година...
Да направят и закон за ерп-тата,не може да си правят каквото искат монополистите а декевр да са им говорители само и да съобщават с колко % щели да вдигнат тока,заради инфлацията...ми всички сме в инфлация...
Точно така колега много си прав!

Royal написа:Добре за теб нормално ли е да плащаме всичко на Европейски цени, пък заплати,пенсии и т.н. да са толкова ниски?!
Колега, запомни, че когато става дума за пари - няма НОРМАЛНО - има само и единствено ПАЗАРНО

Помня 97-а година когато долара стигна 3000 лева и заплатите бяха по 10 долара - тогава всички питаха дали това бил реалния курс на долара...
Излезе един икономист и им го каза, че доларът няма реален курс, а само пазарен - и съответно падна под 1000 лева след като се успокои пазара.
И пак ще го повторя - голото мрънкане в стил "не ни харесва, ама не знаем точно какво трябва да се направи" не помага грам!
Запрятайте си ръкавите и работете за себе си - или се кандидатирайте на изборите ако мислите, че може да работите за целия народ!
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:ЕС не случайно налива толкова много пари в земеделието, именно защото иска да е напълно независимо от един вид външния свят. Затова в България се наляха толкова пари по САПАРД, защото от ЕС са "видели" България като земеделска страна, която може да произвежда, НО какво направиха наш`те - ограбиха парите, защото нямаше качествен мониторинг. По същия начин много пари по други направления за отишли в нечий джоб и затова България не е помръднала и 2 см. нагоре. И пак се стига до това, че старото поколение трябва да се изчисти, за да се даде път хора необременени от минали идеологически идеи.
Викси много правилно ето че всички сме на едно мнение - НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!
Трябва да има контрол и да се върши работата както трябва в Управлението на Държавата!
А не ЕС да налива пари , а наще пичове да си ги приватизират!!!
Затова елате на протеста , друг начин НЯМА!!!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Royal, съгласна съм. Но не "нещо", а ВСИЧКО трябва да се промени. Но не по начина, по който го искате, защото, както казах, в момента е невъзможно такива искания да се изпълнят. Остави, че в държавата няма средства, но няма и професионални кадри, които да работят в ползва подобряване на живота в България.
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:Royal написа:Добре за теб нормално ли е да плащаме всичко на Европейски цени, пък заплати,пенсии и т.н. да са толкова ниски?!
Колега, запомни, че когато става дума за пари - няма НОРМАЛНО - има само и единствено ПАЗАРНО![]()
Помня 97-а година когато долара стигна 3000 лева и заплатите бяха по 10 долара - тогава всички питаха дали това бил реалния курс на долара...
Излезе един икономист и им го каза, че доларът няма реален курс, а само пазарен - и съответно падна под 1000 лева след като се успокои пазара.
И пак ще го повторя - голото мрънкане в стил "не ни харесва, ама не знаем точно какво трябва да се направи" не помага грам!
Запрятайте си ръкавите и работете за себе си - или се кандидатирайте на изборите ако мислите, че може да работите за целия народ!
Колега аз работя здраво, уча за 2ро висше образование, живея под наем защото немога да си позволя да изтегля кредит от 100 000 лева минимум за апартамент в тази криза, приятелката ми неможе да си намери работа от една година, а аз съм с заплата от 500лв като "Началник цех производство"....................тока за един месец за една стаичка да ми е 490лв - НЕВЪЗМОЖНО!!!!Просто държавата и МОНОПОЛИТЕ ни мачкат отвякъде, номоже да се живее нормално! Ако искаме да живеем добре трябва и ние или да станеме мутри или крадци................а третия начин е Терминал 1 и 2 на летище София!

- Royal
- кандидат ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:Royal, съгласна съм. Но не "нещо", а ВСИЧКО трябва да се промени. Но не по начина, по който го искате, защото, както казах, в момента е невъзможно такива искания да се изпълнят. Остави, че в държавата няма средства, но няма и професионални кадри, които да работят в ползва подобряване на живота в България.
Ами какво предлагаш да се направи?!
Може би да продължаваме да си траем, да видим докога ще издържим?!
Последна промяна Royal на 12 Май 2011, 16:56, променена общо 1 път
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Кое освен горивото ли........ Почти всички цени на стоки са колкото европейските, да не кажа и по-високи. В Испания имам роднини, бях им на гости миналото лято- еми там има домати, чушки и краствици по 0,50 евро цента килото бре
. Вино (ама вино истинско не тия бози дето ми продават тука) по 2 евро литъра и тн. Млечните продукти бяха на цените на нашите, обаче качеството.........
. Единствено тук данъците са ни по- ниски, както и цените на услугите, а да и да не забравим заплатите- 10 пъти по ниски
.

- Royal
- кандидат ентусиаст
-
dbanchev написа:Кое освен горивото ли........ Почти всички цени на стоки са колкото европейските, да не кажа и по-високи. В Испания имам роднини, бях им на гости миналото лято- еми там има домати, чушки и краствици по 0,50 евро цента килото бре. Вино (ама вино истинско не тия бози дето ми продават тука) по 2 евро литъра и тн. Млечните продукти бяха на цените на нашите, обаче качеството.........
. Единствено тук данъците са ни по- ниски, както и цените на услугите, а да и да не забравим заплатите- 10 пъти по ниски
.

- Royal
- кандидат ентусиаст
-
Хора неискам да бягаме в Чужбина, искаме всички Българи да се върнат тук......искаме ние всички БЪЛГАРИ и децата ни да живеят в една по добра България!
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Royal написа:Хора неискам да бягаме в Чужбина, искаме всички Българи да се върнат тук......искаме ние всички БЪЛГАРИ и децата ни да живеят в една по добра България!

- radolud
- Потребител
-
- Кара: и се учи да кара
- Мечтае да кара: е91 330i
Успех, момчета !
Докато не си защитаваме правата, ще сме мишки. Но нали се сещате, че има такива които са против кампанията - ЛИЗОГЪЗЦИТЕ !!! Така че, не се възпирайте от каквото и да е било! Незнам, само като Ви кажат, че сме държавата с най-ниска доходност, защо не почват да ви кипят нервите ?! И ще ми кажете, че цените не били като другите държави, може и от някой да не са, но от повечето са! И как ще ми сравнявате Франция или Германия с нас, при положение, че един безработен, получава 500 еuro. А като са позамислите, те като обърнат лева, наща социална помощ е 55 euro. Браво, браво дано се гордеете!
Интересно защо за Варна, никой не се нае да организира ?!
Докато не си защитаваме правата, ще сме мишки. Но нали се сещате, че има такива които са против кампанията - ЛИЗОГЪЗЦИТЕ !!! Така че, не се възпирайте от каквото и да е било! Незнам, само като Ви кажат, че сме държавата с най-ниска доходност, защо не почват да ви кипят нервите ?! И ще ми кажете, че цените не били като другите държави, може и от някой да не са, но от повечето са! И как ще ми сравнявате Франция или Германия с нас, при положение, че един безработен, получава 500 еuro. А като са позамислите, те като обърнат лева, наща социална помощ е 55 euro. Браво, браво дано се гордеете!
Интересно защо за Варна, никой не се нае да организира ?!
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Цените ни били като европейските...
Това може да го каже само човек, който е влизал само и единствено в Макдонадлс. При това цените са същите ама в евро.
Какво е същото? Цените навсякъде са многократно по-скъпи. Това, че някои е влезал в един магазин и е видял щанда със стоките, дето им изтича срока на годност или е хванал някаква промоция, нищо не значи.
Данъците ли? България е с едно от най-ниските данъци.
Винетката ли е скъпа? За 67лв получаваш неограничена възможност да експлатираш цялата пътна мрежа на страната. В комбинация с това, че една винетка се ползва обикновенно от 5 коли. Наистина много скъпо...Ако имате контакт с чужденци им кажете колко ви струва винетката, да видите как ще реагират. Данъка в общината и той ли ще ви бутне?А колко от нас въобще не са си регистрирали колите в общините?!
Половината страна се е събрала в София, ама не може да се сменят тъпата адресна регистрация, за да си плащат данъци на майната си. Щото е по-евтинко нали.
Да спомена ли всички дето се осигоряват на минимална работна заплата?
Всички говорят за големите заплати е Европата...А дали тези запознати хорица, знаят каква е производителността на труда в Европа?... Е Пропорционална на заплащането.
Дали случайно знаят цените на някои елементарни услуги? Например при милионерите в Германия едно дамско подстригване като е 60 евро? Ама нали в рая живеят.
Говорил съм си с много чужденци за впечатления им от България...и Винаги ме питат едно и също. Защо има толкова много пустеещи земи? При положение, че почвата ни е сравнително плодородна. Досега не съм измислил добър отговор на това.
Проблемите да държавата са много. И това е населението.
По-лесно е да се обвинява(разбирайте протестира), отколкото да се работи.
Това може да го каже само човек, който е влизал само и единствено в Макдонадлс. При това цените са същите ама в евро.
Какво е същото? Цените навсякъде са многократно по-скъпи. Това, че някои е влезал в един магазин и е видял щанда със стоките, дето им изтича срока на годност или е хванал някаква промоция, нищо не значи.
Данъците ли? България е с едно от най-ниските данъци.
Винетката ли е скъпа? За 67лв получаваш неограничена възможност да експлатираш цялата пътна мрежа на страната. В комбинация с това, че една винетка се ползва обикновенно от 5 коли. Наистина много скъпо...Ако имате контакт с чужденци им кажете колко ви струва винетката, да видите как ще реагират. Данъка в общината и той ли ще ви бутне?А колко от нас въобще не са си регистрирали колите в общините?!
Половината страна се е събрала в София, ама не може да се сменят тъпата адресна регистрация, за да си плащат данъци на майната си. Щото е по-евтинко нали.
Да спомена ли всички дето се осигоряват на минимална работна заплата?
Всички говорят за големите заплати е Европата...А дали тези запознати хорица, знаят каква е производителността на труда в Европа?... Е Пропорционална на заплащането.
Дали случайно знаят цените на някои елементарни услуги? Например при милионерите в Германия едно дамско подстригване като е 60 евро? Ама нали в рая живеят.
Говорил съм си с много чужденци за впечатления им от България...и Винаги ме питат едно и също. Защо има толкова много пустеещи земи? При положение, че почвата ни е сравнително плодородна. Досега не съм измислил добър отговор на това.
Проблемите да държавата са много. И това е населението.
По-лесно е да се обвинява(разбирайте протестира), отколкото да се работи.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.