ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11

Мнение от Е.Димитров » 12 Май 2011, 17:46

smg написа:Цените ни били като европейските...
Това може да го каже само човек, който е влизал само и единствено в Макдонадлс. При това цените са същите ама в евро.
Какво е същото? Цените навсякъде са многократно по-скъпи. Това, че някои е влезал в един магазин и е видял щанда със стоките, дето им изтича срока на годност или е хванал някаква промоция, нищо не значи.
Данъците ли? България е с едно от най-ниските данъци.
Винетката ли е скъпа? За 67лв получаваш неограничена възможност да експлатираш цялата пътна мрежа на страната. В комбинация с това, че една винетка се ползва обикновенно от 5 коли. Наистина много скъпо...Ако имате контакт с чужденци им кажете колко ви струва винетката, да видите как ще реагират. Данъка в общината и той ли ще ви бутне?А колко от нас въобще не са си регистрирали колите в общините?!
Половината страна се е събрала в София, ама не може да се сменят тъпата адресна регистрация, за да си плащат данъци на майната си. Щото е по-евтинко нали.
Да спомена ли всички дето се осигоряват на минимална работна заплата?
Всички говорят за големите заплати е Европата...А дали тези запознати хорица, знаят каква е производителността на труда в Европа?... Е Пропорционална на заплащането.
Дали случайно знаят цените на някои елементарни услуги? Например при милионерите в Германия едно дамско подстригване като е 60 евро? Ама нали в рая живеят.
Говорил съм си с много чужденци за впечатления им от България...и Винаги ме питат едно и също. Защо има толкова много пустеещи земи? При положение, че почвата ни е сравнително плодородна. Досега не съм измислил добър отговор на това.
Проблемите да държавата са много. И това е населението.
По-лесно е да се обвинява(разбирайте протестира), отколкото да се работи.

в германия най-много ще се смеят
Германия
Леки коли – безплатно
Мотициклети – безплатно
Камиони: около15цента/км с Go-Box система
А и храната е по-евтина,и праховете за пране,и салами,и месо...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 17:49

Royal написа:Викси много правилно ето че всички сме на едно мнение - НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!
...
Затова елате на протеста , друг начин НЯМА!!!

За първото съм съгласен - за второто категорично не съм! :nono:
Абе, колега, с 2 висши образования човек - още ли вярваш в дядо Коледа?!
Мислиш ли СЕРИОЗНО, че някое ояло се говедо на държавна служба като му дюдюкаш 2 часа под прозореца и той ще се промени?!
Аз начина за 3 път само ще го повторя - да вземе да се направи нещо градивно (напр. нови по-добри държавни служители и т.н.)!
Ама вие сте ги захапали тия протести и само тях дъвчете без да мислите какво реално могат да постигнат...

Royal написа:Колега аз работя здраво, уча за 2ро висше образование, живея под наем защото немога да си позволя да изтегля кредит от 100 000 лева минимум за апартамент в тази криза, приятелката ми неможе да си намери работа от една година, а аз съм с заплата от 500лв като "Началник цех производство"....................тока за един месец за една стаичка да ми е 490лв - НЕВЪЗМОЖНО!!!!Просто държавата и МОНОПОЛИТЕ ни мачкат отвякъде, номоже да се живее нормално! Ако искаме да живеем добре трябва и ние или да станеме мутри или крадци................а третия начин е Терминал 1 и 2 на летище София! :conf:

Кво да ти кажа... разбирам те - и аз съм изпадал в сходно положение...
Колкото и да е неприятно пак ще го повторя - при капитализма пазарът диктува всичко...
Програмистите в София например се подписват за по 2-3 бона на месец докато ти може би бъхтиш повече от тях, но това е положението за съжаление.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 17:51

smg написа:Проблемите да държавата са много. И това е населението.
По-лесно е да се обвинява(разбирайте протестира), отколкото да се работи.

:yes: :clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 12 Май 2011, 17:53

Е.Димитров написа:...

Аха ама почти...
Данъка е включен в цената на горивото.
Да всичко е по-евтино в Германия...забравих.
Явно са ме видели, че съм бай Ганя и са ме излъгали. И сестра ми дето живее там и нея лъжат. Както и много ми приятели, които живеят там.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 17:56

smg написа:

Аха ама почти...
Явно са ме видели, че съм бай Ганя и са ме излъгали. И сестра ми дето живее там и нея лъжат. Както и много ми приятели, които живеят там.

Шшшшш, алооооо, колега, ти на кой свят живееш?!
Ти не си ли чул, че българските пенсионери ходят в Германия да живеят, че там им е по-евтино?!
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Май 2011, 18:00

smg написа:

Аха ама почти...

Незнам за теб и сестра ти,но аз през месец съм командировка там и влизам чат пат по магазините,за алкохол и цигари не говорим,както и за ресторанти,но за други неща като дрехи (значително по-евтини от тук),като хранителни стоки от 1 ва необходимост,освен това,братчетката е женена за немец там (всъщност всичките ми роднини са по чужбина) и знам какво говоря,а да не забравяме и комуникации,да,имат некой данъци по високи,но като цяло с 1000евро стигат да си добре на месец,тука пак даваш 1000 евро ама нито улиците,нито стоките са качествени,абе нали взеки път си взимам и кола,и фанта и некоя бира от там,бе нямат нищо общо,понякога си взимам и цигари "ротманс" (19броя са,не 20) и пак се различават ужасно много

младши ентусиаст
Аватар

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.0

Мнение от Valentin_Peev » 12 Май 2011, 18:04

.
Последна промяна Valentin_Peev на 06 Юли 2020, 1:20, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: m5

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 18:06

Е.Димитров написа:
smg написа:

Аха ама почти...

Незнам за теб и сестра ти,но аз през месец съм командировка там и влизам чат пат по магазините,за алкохол и цигари не говорим,както и за ресторанти,но за други неща като дрехи (значително по-евтини от тук),като хранителни стоки от 1 ва необходимост,освен това,братчетката е женена за немец там (всъщност всичките ми роднини са по чужбина) и знам какво говоря,а да не забравяме и комуникации,да,имат некой данъци по високи,но като цяло с 1000евро стигат да си добре на месец,тука пак даваш 1000 евро ама нито улиците,нито стоките са качествени,абе нали взеки път си взимам и кола,и фанта и некоя бира от там,бе нямат нищо общо,понякога си взимам и цигари "ротманс" (19броя са,не 20) и пак се различават ужасно много

:yes:
И аз ходя доста командировки, къде ли не съм бил в Европа..............навсякъде качеството е коренно различно, а цените са подобни на нашите! Даже както казваш ти има неща които са по - евтини!
Няма значение пак казвам на които им харесва да си стоят по домовете!Явно за вас нещата които се случват в тая държава ви харесват или хич не ви пука!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: m5

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 18:09

flame написа:
smg написа:

Аха ама почти...

Шшшшш, алооооо, колега, ти на кой свят живееш?!
Ти не си ли чул, че българските пенсионери ходят в Германия да живеят, че там им е по-евтино?!

Ами ако взимаха Европейска пенсия там щяха да живеят!
Защо ние да сме последната дупка на кавала, защо моя труд да се заплаща най-евтино......?!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 18:09

Royal написа:в Европа..............навсякъде качеството е коренно различно

Valentin_Peev написа:Вие май си помислихте, че доматите ги ядеме с колците :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 18:11

Royal написа:Защо ние да сме последната дупка на кавала, защо моя труд да се заплаща най-евтино......?!

И като направим некой друг протест - и заплатите ще ни се изравнят с тези на германците, нали?! :winky:
Пазар бе колега, пазар! Един и същ труд в САЩ е най-скъп, в България е средно платен, а в Мозамбик най-ниско платен! Нечестно, но факт! :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 12 Май 2011, 18:14

Не съм много съгласна, че качеството на храната е чак коренно различно от това в България. В Англия по-голямо ГМО никога не съм яла :mhihi: Не може "телешка" кайма да ми е 0.99цента /2,25лв/ и да ми е вкусна, еми не е. По-добре тази на Тандем за 3-4лв., поне кюфтетата стават по-хубави :mhihi: Имам преки наблюдения върху храната в Англия и с ръка на сърцето мога да кажа, че предпочитам българската храна пред тази в Англия.

ПС. Българските домати са много по-вкусни от английските :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 12 Май 2011, 18:15

:dunno:
Последна промяна bavarec на 21 Май 2011, 22:51, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 12 Май 2011, 18:18

Е.Димитров
Всичките им данъци са по-високи. И то не с малко.
Цената на услугите е многократно по-висока. Там където има човешка дейност всичко е скъпо.
Единствено бих се съгласил, че някои хранителни продукти има сходни цени. Обаче това разбира се са храни с не толкова добро качество. Другото евтино са мобилните комуникации.
Дрехите и обувките са х2 спрямо булгар.
Моите впечатления са главно от големите градове. Най-вече Франкфурт на майн.

Royal
От няколко часа ти пиша нещо и не можеш да зацепиш.
Всеки иска по-добър живот, повече пари, по-високо качество на услугите итн. итн.
Докато обаче само крещиш Искам. Няма как да стане.
Веднага бих подкрепил протеста, ако е смислен.
Подкрепях и протеста за горивата, до момента в който тълпата поиска бензина да стане левче.
Не искам да участвам в нещо, в което тълпата няма елементарна обща култура и познания от това как функционира една държава. И крещи искам...
Последна промяна smg на 12 Май 2011, 18:21, променена общо 1 път
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 18:18

((:BuKcu:)) написа:Не съм много съгласна, че качеството на храната е чак коренно различно от това в България. В Англия по-голямо ГМО никога не съм яла :mhihi: Не може "телешка" кайма да ми е 0.99цента /2,25лв/ и да ми е вкусна, еми не е. По-добре тази на Тандем за 3-4лв., поне кюфтетата стават по-хубави :mhihi: Имам преки наблюдения върху храната в Англия и с ръка на сърцето мога да кажа, че предпочитам българската храна пред тази в Англия.

ПС. Българските домати са много по-вкусни от английските :mhihi:

Аууууу, сакън, пепел ти на клавиатурата! :mhihi:
Ми ти не знаеш ли, че в България всичко е най-скъпо, най-скапано и т.н.?! :mhihi:
Бива ли такива коментари да пускаш в тема, предназначена за плюене по скапаната държава?! :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата