Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Re: Русия не е СССР. Русия вече не е суперсила.

Мнение от ///Ivan » 12 Май 2011, 22:37

Винаги съм се чудил на руснаците,как могат да правят такива ненормални машини като изброените по горе (изтребителите например) а не могат да направят една нормална кола или камион !? :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Май 2011, 22:39

Камаз...Рали Дакар...10 пъти...
Последна промяна MatriX_Fucked на 12 Май 2011, 22:39, променена общо 1 път
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2011, 22:39

MatriX_Fucked написа:Отидох във ВСВ, за да отговоря на глупостите, изписани по адрес на Михаил Калашников и Ак-47! ;)

Това, че НАСА купува руски ракетни двигатели, означава само, че руската технология е "мръднала" от 45-та година, за жалост ти май не си?!?!? 8) :mhihi:

О не напротив, ти недоумяваш, че аз изобщо не съм "за американците".
Пак питам, как руските учени стигнаха до епохалните си открития, тези мигове, тези ракети - ох каква инжинерна мисъл кипи в този народ :mhihi:
За цивилна техника да не говорим, то не са автомобили, то не са граждански самолети :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 12 Май 2011, 22:39

и колите и камионите са им такива,щото пътищата са им такива...говорил съм с ТИР-аджий просто какви неща съм чувал си мислех че сънуват :mhihi: На тях си им вършат чудна работа :idea:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Май 2011, 22:42

madpetio написа:и колите и камионите са им такива,щото пътищата са им такива...говорил съм с ТИР-аджий просто какви неща съм чувал си мислех че сънуват :mhihi: На тях си им вършат чудна работа :idea:

Ааа де, ама кой да се сети
Изображение

Тва е федерална магистрала за сибир.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Ivan » 12 Май 2011, 22:43

Със сигурност са здрави но да бяха и по-модерни някак си,качвал съм се в чисто нов камион Мерцедес и в чисто нов Камаз,разликата във всичко е около 20-30 години... :confused: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 12 Май 2011, 22:44

MatriX_Fucked написа:...но днес са завършили полагането на дългия 1224 км газопровод между Виборг (Русия) и Грайфсвалд (Германия) от първия лъч на "Северен Поток", при което европейските потребители ще получават газ директно от Русия до края на годината!

Та запада ги заставя,да дават.

Русия е изостанала от страните с развити икономики с 30 до 40 години в областта на технологиите и това ще продължи, ако не се направят нововъведения, предупреди архитектът на приватизациите от 90-те години бивш финансов министър Анатолий Чубайс, цитиран от Асошиейтед прес.
Чубайс, който управлява държавната корпорация Роснано, финансираща проекти в областта на високите технологии, направи отрезвителна оценка на настоящето и бъдещето на Русия.
Той отбеляза, че повечето руски новосъздадени компании в сферата на високите технологии имат малък или никакъв успех заради липсата на финансиране и средства за превръщане на идеите на учените в продукти.
За да компенсира бавното развитие на страната, правителството трябва да изготви дългосрочна стратегия за растеж и да разработи нови технологии чрез инвестиране на огромните приходи от петрол и газ, отбеляза генералният директор на Роснано.
"В момента сме изправени пред дилема, която може да бъде формулирана като "иновирай или деградирай", обобщи Чубайс.
Във връзка с инициативата на Кремъл да модернизира икономиката Чубайс каза, че страната има "отлични възможности" да направи това, но призна, че пътят не е съвсем ясен, отбелязва АП.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2011, 22:45

Сондьора написа:
madpetio написа:и колите и камионите са им такива,щото пътищата са им такива...говорил съм с ТИР-аджий просто какви неща съм чувал си мислех че сънуват :mhihi: На тях си им вършат чудна работа :idea:

Изображение

Аааааааа, ето го отговора на как трябва да изглежда високо технологичната велика сила :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Май 2011, 22:46

///peter написа:
MatriX_Fucked написа:Отидох във ВСВ, за да отговоря на глупостите, изписани по адрес на Михаил Калашников и Ак-47! ;)

Това, че НАСА купува руски ракетни двигатели, означава само, че руската технология е "мръднала" от 45-та година, за жалост ти май не си?!?!? 8) :mhihi:

Пак питам, как руските учени стигнаха до епохалните си открития, тези мигове, тези ракети - ох каква инжинерна мисъл кипи в този народ :mhihi:
За цивилна техника да не говорим, то не са автомобили, то не са граждански самолети :mhihi:

От частното ще изваждам общото! ;) Какво против гражданските самолети имаш? Лично аз съм летял на Ту-154М и Ту-204 - прекрасни самолети! М-ката не остъпва по никакви показатели на Боинги, произведени 10+ години по-късно! ;) НО! във авиацията всичко е до поддържка и правилна експлоатация!
Без страх, без спирачка!

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 12 Май 2011, 22:47

///Ivan написа:Винаги съм се чудил на руснаците,как могат да правят такива ненормални машини като изброените по горе (изтребителите например) а не могат да направят една нормална кола или камион !? :mhihi:

Извинявам се, че се връщам назад в темата, но купи си лада или москвич правени за ГДР и ще видиш, че и руснаците могат да правят коли. ;)
ние им карахме второто и третото качество и затова и мнението ни все още е такова, както и да е
Даже АЗЛК-тата за ГДР имат и дигитален часовник на таблото :kuku: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2011, 22:48

MatriX_Fucked написа:
///peter написа:

От частното ще изваждам общото! ;) Какво против гражданските самолети имаш? Лично аз съм летял на Ту-154М и Ту-204 - прекрасни самолети! М-ката не остъпва по никакви показатели на Боинги, произведени 10+ години по-късно! ;) НО! във авиацията всичко е до поддържка и правилна експлоатация!

Мхм, не скърца, не събира конденз, не ти капе на главата - прекрасен самолет :mhihi:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 12 Май 2011, 22:53

///peter написа:
MatriX_Fucked написа:
///peter написа:

Мхм, не скърца, не събира конденз, не ти капе на главата - прекрасен самолет :mhihi:

То това вече е въпрос на правилна поддръжка като по книга или по бг(чук, тел, клещи и Мамата)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 12 Май 2011, 22:54

Ще се оправят Рашъните,сега ще им взимат от ресурсите за да ги крепят на некво ниво.
Е няма безплатен обяд.

Използването на машини роботи позволява значително да се намалят загубите сред личния състав. При това те струват няколко пъти по-малко, отколкото традиционните самолети и танкове. Военните в САЩ искат в близко време да увеличат финансирането на производството на бойни машини.

Русия много сериозно изостава от своя вероятен противник САЩ в областта на използването на военна робототехника - казва ръководителят на службата за стратегическо планиране на Асоциацията на крайграничното сътрудничество. Налице е и количествено, и качествено изоставане. Руският безпилотен разузнавач „Пчела" отстъпва по много показатели както на американските, така и на френските и израелските аналози.

Това изоставане било следствие на стратегическа грешка, допусната още по съветско време. Значението на военната роботика е било недооценено и работите в тази насока не са били достатъчно. Парадоксът е, че сега ниската себестойност на бойните роботи е причината, поради която в Русия не се обръща внимание на проблема. Производство на обикновени танкове, самолети и ракети носи повече печалби на военните заводи и за военни роботи просто няма кой да лобира. Роботите не изискват огромни капиталовложения, но и не обещават огромни печалби. Обаче сега Русия няма толкова човешки ресурс, колкото в предните войни и с живота на войници и офицери няма да може да компенсира техническото си изоставане.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Май 2011, 22:55

///peter написа:
Сондьора написа:

Изображение

Аааааааа, ето го отговора на как трябва да изглежда високо технологичната велика сила :mhihi:

Хехе, колко е Германия, колко е Руската федерация ;) Колкото са развили некои Аляска, толкова те и Сибир...
А и няма смисъл, понеже е така само 3-4 месеца, после е сняг и лед...ма нали треа си се апеме..

А, и кой е най-маневрения изтребител, некой месершмит 44та...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Ivan » 12 Май 2011, 22:56

Е те така ше си казват руснаците,изоставаме изоставаме и накрая пак Хамериканците реват. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата