Фенове ли сте на ретро коли
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: Стара но лачена
Фенове ли сте на ретро коли
Интересно ми е колко от вас се интересуват от ретро автомобили.Също така обсебени ли сте от реставрацията им.Ако сте такива хора моля споделете какво имате или какво харесвате или от каде сте намерили частите(нестава въпрос само за БМВ) 

Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: Фенове ли сте на ретро коли
Обсебен съм сериозно.
Имам BMW 2002 tii от 73-та година. Реставрацията протича вече 3-та година. Части се намират. Навремето като са се купували тези коли от Кореком собствениците им са купували резервни части с кашони, така наречените NOS (New old stock) части. Понякога човек се изумява какви ценни находки има по гаражите, както коли, така и части. Трябва просто да търсиш под дърво и камък. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Много ме кефи Мустанг Шелби GT500,но не разполагам с никакви части за него..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
само на на 8-та серия не знам дали се води ретро Е31? иначе над 1994 всичко ми допада

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Много голям фен съм даже.Успях да реставрирам един москвич и една ГАЗ-21 Волга. Сега съм замислил нещо от старата школа като Е23, Е24, Е28, Е12 или нещо такова ма пусти пари ме спират та още не съм се захванал

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
И аз съм един от феновете
Аз пък се занимавам с една Е28ца тя е по-млада от на Митето 2002 ама пак си е 84 година.Абе готино си е да знаеш че по улицата почти няма друга такава кола,или ако има се радваш да се запознаеш с човека да обмените информация,ама готино си е....
П.С Никога не бих заменил Е28цата с Е36 или Е39

П.С Никога не бих заменил Е28цата с Е36 или Е39

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
С риск даже, че може да ме майтапят, в момента се занимавам с един "Дядо Иван" -доста запазен от към купе "Москвич", който се опитвам да върна към нов живот. Естествено двигателя е мааалко пипнат, за да може да се кара нормално в сегашните условия, но държа по външният вид на колата и в целият салон вътре всичко да е автентично. Много му се кефя, тъй като просто от тези коли почти не останаха в движение. Абсолютно в оригинален вътрешен и външен вид, а ако някой има здрав карбуратор К126, да свирка, ще съм благодарен
.

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
pepitoooooooooo написа:С риск даже, че може да ме майтапят, в момента се занимавам с един "Дядо Иван" -доста запазен от към купе "Москвич", който се опитвам да върна към нов живот. Естествено двигателя е мааалко пипнат, за да може да се кара нормално в сегашните условия, но държа по външният вид на колата и в целият салон вътре всичко да е автентично. Много му се кефя, тъй като просто от тези коли почти не останаха в движение. Абсолютно в оригинален вътрешен и външен вид, а ако някой има здрав карбуратор К126, да свирка, ще съм благодарен.
Кажи с дванайсетков или осмицов мотор е? По принцип с "озон" от Лада москвичовия мотор работи по-добре ако искаш даже мога да те свържа с човек за части и други екстри

- Bъ3eLa_csl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e12 525
Луд фен съм ,едно чисто ново М3 няма да ме искефи толкова колкото едно е21 или е12 

Какво имате предвид под реставриране?Защото реставрирането на стара кола по класически метод където не се използват китове и само оригинални части струва маса пари и години тежък труд.Минал съм по тоя път,писал съм преди година две във форума за това.Така и не довърших проекта,вече сигурно щях да съм готов но разведен и фалирал
само ,че с БМВ 321.Я некой да пробва примерно един калник да оправи с поялника и калая да види колко време трябва.Не съм се отказал напълно,но минах на две колела
.В гаража имам един Симсон с педали,ИЖ-49 от 1953г и черешката на тортата Zundapp KS 750 от 1941г. Още по никой не съм работил но ще им дойде времето.Са съм в преговори за едно BMW R75 и дано да стане.

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
GVT написа:Какво имате предвид под реставриране?Защото реставрирането на стара кола по класически метод където не се използват китове и само оригинални части струва маса пари и години тежък труд.Минал съм по тоя път,писал съм преди година две във форума за това.Така и не довърших проекта,вече сигурно щях да съм готов но разведен и фалиралсамо ,че с БМВ 321.Я некой да пробва примерно един калник да оправи с поялника и калая да види колко време трябва.Не съм се отказал напълно,но минах на две колела
.В гаража имам един Симсон с педали,ИЖ-49 от 1953г и черешката на тортата Zundapp KS 750 от 1941г. Още по никой не съм работил но ще им дойде времето.Са съм в преговори за едно BMW R75 и дано да стане.
Ами аз по такъв метод на реставрация съм тръгнал.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
За жалост нямам Бмв-та за реставрация но имам доста интересни автомобили като тези (това не са тяхните снимки).Не успях да намеря снимки на Мерцедес 79 (по познат като сом) и пак на мерцедес (мече) и на Шевролет Импала.Крайслера е 87-ма мисля с 5.2 литров V8,Шевролета е 4.8 пак осмак а Буйка беше по голям нещо като 6.0 ми се върти и е 46год мисля собственост на американското посолсво..Мн добри машини но трудно се намират части и пари да се закупят.Ако някои има връска с човек които може да ми достави дадени части за моделите нека да каже.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
MAFID написа:За жалост нямам Бмв-та за реставрация но имам доста интересни автомобили като тези (това не са тяхните снимки).Не успях да намеря снимки на Мерцедес 79 (по познат като сом) и пак на мерцедес (мече) и на Шевролет Импала.Крайслера е 87-ма мисля с 5.2 литров V8,Шевролета е 4.8 пак осмак а Буйка беше по голям нещо като 6.0 ми се върти и е 46год мисля собственост на американското посолсво..Мн добри машини но трудно се намират части и пари да се закупят.Ако някои има връска с човек които може да ми достави дадени части за моделите нека да каже.
Привет Колега!
Един от дилърите на ГМ ми е клиент и мисля, че ще успеем да уредим нещо за Шевито и Буика. Пиши на ЛС да се свържем за подробности.
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега! Импалата си има всичко а на Буйка му трябват стъклата,скоростите и диференцияла..Крайслера е по зле...той е и за докоменти..
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
фен? ами доста голям.. последно бях на едно изложение.. ето няколко кочини имаше много ама показвам само най-интересните

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2