ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: ПРОТЕСТ Не!На ниския стандарт на живот в България! 15.05.11

Мнение от ms » 16 Май 2011, 19:54

goguma написа:Абе айде да не е точно така с производителността, а? Има хора които работят по 16 часа на ден здраво и нищо не взимат. Просто заплащането е неадекватно, и всички биват максимално експлоатирани, за да се види докога ще издържат на ниските заплати......

че си прав- прав си... но това, че някой работи 16 часа хич не означава, че има висока производителност на труда... означава само, че шефа го ебе яко- нищо повече...
има и друго- тоя дето бачка 16 часа няма време да се занимава с протести- с протести като гледам се занимават 2-3-ма идеалисти и кибици, мързели и разни такива вечно недоволни от нещо индивиди... бих ги нарекъл говеда, ама ще обидя животните ;)
И за производителност на труда в БГ хич не ми говори- такава тук НЯМА... интересно как в бяла държава не съм виждал някой да си пуши и пие кафе когато му е кеф, а тук народа бачка в паузите между цигарите ;)
и аз работех по тоя начин едно време- да отбия номера, но интересно как се научих да работя както трябва... имало е моменти когато не съм излизал по 12 часа от цеха- ям, пуша и пия кафе там докато колегите си го местеха в десния крачол... е, те докато го местеха в другия крачол се оказа, че аз взимам значително повече от тях- просто моята производителност беше над 90% от теоретичния максимум, а тяхната под 75%... в момента аз се занимавам с друго и вадя прилични кинти, а същите онея мърди са безработни от 2+години и лапат мухите... не щото са некадърни- напротив, но не се научиха да работят като Ханс и да взимат колкото Ханс.. искат да взимат колкото Ханс, но да бачкат 10 пъти по-малко- е, не става...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: ПРОТЕСТ Не!На ниския стандарт на живот в България! 15.05.11

Мнение от vicho » 16 Май 2011, 20:47

goguma написа:
vicho написа:....файда от протести НЯ-МА!.....

Ходи го кажи на цяла северна Африка, Гърция, Франция, Германия и т.н.....

отивам да им кажа, че "ФАЙДА ОТ ПРОТЕСТИ В БЪЛГАРИЯ НЯ-МА!"

извинявам се, изразил съм се леко неточно!

не да протестирате, ако щете да си стъпите на гъза отгоре и да се самозапалите пред парламента, НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ!

п.с. подкрепям думи си с "Бензина отново скача - 2.49лв/литър"

продължавайте да протестирате ... най-много да го направят 3.83 лв/литър!

Да протестираш в България е като да пикаеш срещу вятъра -->

ЗАБАВНО Е, НО ДОСТА НЕЕФЕКТИВНО! :mhihi: (да не кажа никак)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11

Мнение от Сондьора » 16 Май 2011, 20:59

ms, не си прав,
е тоя ханс:
Изображение
производителността, му е същата като на който и да било в света, и работи на най-съвременната апаратура, по 12 часа на ден.. и заплатата му за месец, брат му ханс я взима за ден ;)

Тъпата краставица, е много по- добра от на ханс, ама едни бачкат за 5лв на ден, други за 20 евра на ден ( и краставицата има вкус на диня)..
Но тва е положението сами сме си виновни, проблемът е в хората, не в тия дето ни управляват..

Аватар

Мнение от ms » 16 Май 2011, 21:19

кой е казал, че няма работещи колкото Ханс, че и повече- има... и взимат по-малко от Ханс- вярно е... но това са изключения на фона на общото положение с производителността на труда...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 16 Май 2011, 21:27

Кво значи, общото????
Дай пример, кое е общо?/

Аватар

Мнение от ms » 16 Май 2011, 21:37

Сондьора написа:Кво значи, общото????
Дай пример, кое е общо?/

Аааа, НЕ... ти нали живееш в БГ- трябва да ти е ясно положението кой колко работи и колко може (по-скоро трябва) да работи...

А прост пример има в предният ми пост- щом аз мога да работя , могат и другите... ама не- те гледат да не бачкат, ама да взимат колкото мен... Е, така не става- да работиш колкото да не заспиш, ама да ревеш за заплата като на управителя на фирмата :roll:

разбирам и съм съгласен, че заплатите са ниски, но трябва и да се работи повече за да получаваш повече... ама някои хора са свикнали да работят на минимума и да си взимат кинтите, ама сега не им стигат и реват...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Май 2011, 21:42

всъщност нещата са много простички

-Аз работя повече --> Произвеждам повече --> Фирмата печели повече --> Дигат заплатите

-Аз не работя хич --> Произвеждам нещо --> Фирмата едва съществува --> Заплатите стоят на едно ниво или падат
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар

Мнение от ms » 16 Май 2011, 21:51

vicho написа:всъщност нещата са много простички

-Аз работя повече --> Произвеждам повече --> Фирмата печели повече --> Дигат заплатите

-Аз не работя хич --> Произвеждам нещо --> Фирмата едва съществува --> Заплатите стоят на едно ниво или падат

и трети вариант

-Аз работя повече, а другите си драпат макарите- моята заплата расте, а другите псуват като каруцари и ходят по протести...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 16 Май 2011, 21:56

Ех с това чесане на езици и заучени реплики сте страшна работа начи! За каква производителност на труд да говорим ве пичове, като в повечето велики фабрики, предприятия и тн, няма тия условия на труд и тая техника с която разполага ханс в германията. Не 1 и 2ма познавам дето бачкат по цехове и сервизи. Еми хората зимата мръзнат, лятото се печат от жега, това настрана, ама ако имаха поне мотивация от към заплащане- въпреки по- кофти условията щеха да бачкат по-добре. Кви са тия идеализми или идиотизми дето ги пишете незнам :dunno: , да бачкам и да имам висока производителност при кофти условия и кофти заплащане- ми това си е равно на лудост ве..................... Аз бачкам от 16 годишен- бачкал съм какво ли не- строителство, охрана, по автомивки, кво ли още не, ми да му се невиди видях, че с бачкане като вол в БГ си мизерник мааму стара, пара така не се изкарва да живееш като човек. Имам и више вече и опит в не малко сфери и ако тръгна да си търся работа сега не ми се мисли какво ебавка ще стане- ще ми искат више и опит за гумаджия сигурно, както на един познат........ а за заплащане нема да коментирам колко ще е.......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 16 Май 2011, 21:58

vicho написа:всъщност нещата са много простички

Тук си много прав , но забравяш едно много важно условие за изпълнението на по-горе написаното - стимула за работа ......
И къде е това животно в България , при положение ,че в милата ни Софиика нещата са добре! - във Варна , Пловдив , Бургас и Стара Загора - биват , останалата част от страната мизерства (за северозапада няма да говоря ...... то там се плаче... ) и като не можеш да свържеш 2та края - за каква производителност да говорим и какъв стимул за работа да имаш ..... Омагьосан кръг....кофти...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 16 Май 2011, 22:13

ms написа:
Сондьора написа:Кво значи, общото????
Дай пример, кое е общо?/

Аааа, НЕ... ти нали живееш в БГ- трябва да ти е ясно положението кой колко работи и колко може (по-скоро трябва) да работи...

А прост пример има в предният ми пост- щом аз мога да работя , могат и другите... ама не- те гледат да не бачкат, ама да взимат колкото мен... Е, така не става- да работиш колкото да не заспиш, ама да ревеш за заплата като на управителя на фирмата :roll:

разбирам и съм съгласен, че заплатите са ниски, но трябва и да се работи повече за да получаваш повече... ама някои хора са свикнали да работят на минимума и да си взимат кинтите, ама сега не им стигат и реват...

Да кой колко работи, за кое? хората в метрото, мед сестрите, хората на полето, програмисти, човек в борика, некой бензинджия, сервитьор, касиерка в банка, кои? ..

Има професии в които, колкото и да работиш, заплата не мърда...
а много се кефя на хора, които бачкат по 12-14 часа, и прецакват хора, които си бачкат за 8те часа ;)
Последна промяна Сондьора на 16 Май 2011, 22:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Май 2011, 22:19

Производителност и дисциплина колеги! Това е!
Подкрепям с пример. Преди 89-та баща ми като еди какъв си приема германски специалист за настройка на машина, идва и я пуска в експлоатация. В 10 ч му казва хайде да пием кафе, почивка е. Онзи казва, на мен ми плащат да работя, кажи ми какво да работя, аз съм дошъл да работя! И това при положение че няма никой друг от там, няма кой да каже какво е правил и работил. Егати съзнанието! Ние почивка в 10, почивка в 15, почивка това, онова. Един българин произвежда в пъти по малко от германец-а например.
Още един пример. Четох преди няколко години една германска фирма в България полага теракот за верига магазини, декари с теракот. И шефа казва: има и българи и германци на работа, разценката е една и съща но българите взимат до 3 най много 4 хил а германците по 6 хил лв. А сега де! Ама вика, вие имате много почивки, за цигари, за кафета. Имате много помощници/общаци/ и работата ви е неорганизирана добре. Ами каква производителност имаме? Никаква!
Като оня виц дето нашето момче отива в канада да работи, отива при негов авер и оня му казва имам няколко улици, те са мои, ставам сутрин в 5 ч и събирам това което западняците губят излизайки от баровете. За да разбереш че съм човек тия двете улици са твои. Нашия става сутринта в 4 и на първата крачка вижда портмоне пълно с долари, навел се да го вземе, изправил се и казал: Ай сиктир бе, от първия ден ше работиме!
Каква производителност колеги?
Протест за какво? Ще изкарат управляващите от някъде пари и ще ни ги дадат ли, какво? Все едно са ги скрили и като се разбунтуваме ще ни ги дадат :dunno:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 16 Май 2011, 22:22

Nitrowalk,прав си- омагьосан кръг е... само дето болшинството са на принципа "За тея пари- толкова работа", а шефа казва "За толкова работа- и това ви е много"... а не трябва да е така...
аз лично винаги съм се опитвал да работя както и колкото трябва, дори и парите да не отговарят на положеният труд... и има 3 варианта тогава:
-вдигат ми заплатата- и аз, и шефа доволни
-не ми вдигат заплатата- аз си хващам торбичката и се махам
-не ми вдигат заплатата- понеже е криза и не ми отърва да си ходя почвам да отбивам номера и да работя колкото да не заспя. и си търся нова работа...
за късмет още не съм стигал до третия вариант...

аз поне не позволявам да се подиграват с труда ми, но понеже твърде много народ го позволява ни е такова положението...

Сондьора написа:...
Има професии в които, колкото и да работиш, заплата не мърда...
а много се кефя на хора, които бачкат по 12-14 часа, и прецакват хора, които си бачкат за 8те часа ;)

щом не мърда заплата значи си стигнал тавана- поне за момента... или се примиряваш, или търсиш варианти- я чужбина, я друга професия, я богата жена...
к'во против имаш тея дето работят по 12-14-16 часа :?: ако искат да работят и по 24 часа- стига да им се плаща като за 24 часа, а не като за 6 :roll:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 16 Май 2011, 22:52

Правилно се сети за 6 часа....

Тъпо е някой да ти казва, искам печалба на месец толкова, а ти бачкай...
Тъпо е някой да ти казва, съкрати толкова и толкова за да вдигнем заплатите, понеже горното не се пипа...

Но пак хората са си виновни, никой друг, всичко се е свело до ако искаш, ако не има некой друг...

Протестите, поне според мен умряха 97ма, почти всичко беше държавно, хората бяха малко или много независими, ся не е така.......
Евреите са голяма работа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Май 2011, 9:57

Аз работя повече-дават некакви бонуси-шефовете си купуват самолет :mhihi:
Аз продължавам да работя много-моят продукт се дава безплатно на клиенти,щото фирмата е преценила че такава е политиката за клиентите-бонуси -йок-шефа пътува по чужбина :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата