Задължително ли е един мъж да има скъп часовник?
Модератор: Общи модератори
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Задължително ли е един мъж да има скъп часовник?
ХАха не е важен часовника, а колко кила си и кой ти е зад гърба
. 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
това за пореден път издава каква комплексирана нация сме! какво значение има часовника? колко е скъп? има ли диаманти по него и колко карата му е златото....това някакъв символ на социален престиж ли е или какво?????
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
^ Не става въпрос само за българите. Въпросните часовници не са измислени в България. И да, направени са, за да показват социален статус и за определени хора имат голямо значение, но ако си над тея неща не виждам къде е проблема. Който каквото иска да си купува, ако ще и колата му да е 20 годишна морга, а да има часовник за 10 бона това си е негова работа, щом така се чувства по-добре и по-оценен... Аз лично часовник не нося и нямам намерение да слагам, едвам се навих за брачните окови, след няколко дена ще разбера какво е да носиш пръстен 

pampo написа:^ Не става въпрос само за българите. Въпросните часовници не са измислени в България. И да, направени са, за да показват социален статус и за определени хора имат голямо значение, но ако си над тея неща не виждам къде е проблема. Който каквото иска да си купува, ако ще и колата му да е 20 годишна морга, а да има часовник за 10 бона това си е негова работа, щом така се чувства по-добре и по-оценен... Аз лично часовник не нося и нямам намерение да слагам, едвам се навих за брачните окови, след няколко дена ще разбера какво е да носиш пръстен
Много си прав колега - направени са наистина в чужбина тея часовници, за хора примерно с годишен доход 200 000 евро, които могат да отделят 20 000 за часовник. А тука пишман газарчетата, ще си ипотерикарт семейния апартамент , ще се набутат с 30 годишен кредит, само и само да покажат "стандарт"

Не Мы такие, Жизнь такая
Аз също имам "комплекси". Нося на бизнес срещи пальот от 60та година. Тренирам и се шляя с омега спийдмастър. Карам автомобил по-евтин от общата стойност на личните ми часовници. Нося 4 чифта очила 1ххх лева общо. Случва се да ходя с прокъсани дънки на работа и понякога се мяткам на метрото да се повозя и не ме е срам грам. Купил съм автомобил на брат ми и съм помогнал на баща ми да си извади чисто нов такъв от шоурума. Винаги ми дрънкат стотинки в джоба, защото кафето от машина ми е най-вкусно когато доритам за него и нямам време да седна на заведение. Не харесвам чантичките през кръста, нося раница или делова чанта. В офиса шефа ми ме слуша и никога не ме прекъсва....... там не приказвам, а говоря и има защо да го правя. По дрехите ме посрещат и по акъла ме изпращат. Когато се налага да ме посрещат - винаги има основателна причина ако е делова и обикновено е с хора, които не ти зяпат материалното състояние по теб от-до. Не могат да ме анализират защото мога да изумя сам себе си дори! А да - без сейко не оставам...
Не харесвам класификации от колеги които мислят така:
Часовникът не трябва да е по-скъп от автомобила! Бреййй че защо НЕ - да попитам аз!?
Часовникът трябва да се набива очевадно в полезрението на околните дари и да има риск да си изметна китката за да ме видят какво нося и къф ми е статута!
Часовникът трябва да отговаря на това как съм облечен! Ако съм по анцунг, нямам право да нося спортна омега, а само спортно касио и хронограф - виждаш ли имал повече копчИта и стрелки!
Часовникът не може да е скъп и носил съм бил реплика, щом ризката ми е разкопчана и дънките ми имат деруги!
И още куп други глупости, написани от хора които нямат и не носят часовници, но ако се случи да придобият скъп екземпляр или евтина реплика - така биха парадирали!
Часовникът не трябва да е по-скъп от автомобила! Бреййй че защо НЕ - да попитам аз!?
Часовникът трябва да се набива очевадно в полезрението на околните дари и да има риск да си изметна китката за да ме видят какво нося и къф ми е статута!
Часовникът трябва да отговаря на това как съм облечен! Ако съм по анцунг, нямам право да нося спортна омега, а само спортно касио и хронограф - виждаш ли имал повече копчИта и стрелки!
Часовникът не може да е скъп и носил съм бил реплика, щом ризката ми е разкопчана и дънките ми имат деруги!
И още куп други глупости, написани от хора които нямат и не носят часовници, но ако се случи да придобият скъп екземпляр или евтина реплика - така биха парадирали!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- MiSho_Spiralata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325i 97'
kagebista написа:Аз също имам "комплекси". Нося на бизнес срещи пальот от 60та година. Тренирам и се шляя с омега спийдмастър. Карам автомобил по-евтин от общата стойност на личните ми часовници. Нося 4 чифта очила 1ххх лева общо. Случва се да ходя с прокъсани дънки на работа и понякога се мяткам на метрото да се повозя и не ме е срам грам. Купил съм автомобил на брат ми и съм помогнал на баща ми да си извади чисто нов такъв от шоурума. Винаги ми дрънкат стотинки в джоба, защото кафето от машина ми е най-вкусно когато доритам за него и нямам време да седна на заведение. Не харесвам чантичките през кръста, нося раница или делова чанта. В офиса шефа ми ме слуша и никога не ме прекъсва....... там не приказвам, а говоря и има защо да го правя. По дрехите ме посрещат и по акъла ме изпращат. Когато се налага да ме посрещат - винаги има основателна причина ако е делова и обикновено е с хора, които не ти зяпат материалното състояние по теб от-до. Не могат да ме анализират защото мога да изумя сам себе си дори! А да - без сейко не оставам...
Черния посредата в кутииката е уникален

kagebista написа:Тренирам и се шляя с омега спийдмастър.
малко не по темата- кой от тези на снимката е спийдмастър? не го виждам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Не е задължително, въпрос на лична преценка и преоритети... Аз не се впечатлявам от това... В някои кръгове обаче не те приемат сериозно ако на ръката не блести... даже и не познавам добре марките... Аз лично.. скоро с малко нежелание се разделих с едно ужасно любимо и красиво старо Касио, за да сложа... едно Тисо... Не че се оплаквам де, ама... да не се изллагам, нали
С е36-цата ставаше, ся с Разбойника тряя сме по...
Истината е, че дълго търсех супер шантав дизайн на по-скъпа марка, и така и не намерих нещо, което да ме гребне... и да го има в магазин тук...
Дайде ся тема... кви бижута тряя носи жената

Дайде ся тема... кви бижута тряя носи жената

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Apassionata написа:...
Дайде ся тема... кви бижута тряя носи жената![]()
айде нЕма нужда

ако питаш жени- СКЪПИ бижута, няма друг отговор...
ако питаш мъже- НИКАКВИ, без тях сте по-хубави

alx написа:kagebista написа:Тренирам и се шляя с омега спийдмастър.
малко не по темата- кой от тези на снимката е спийдмастър? не го виждам...
Омегата ще ти я покажа дори и лично ако пожелаеш, но ако ми кажеш какъв е часовника на втората снимка - този между белия и синия?
Много от колекцията ми не я виждаш. Не съм писал тук да парадирам какво нося. Пиша тук и акцентирам към едно и то липсва като отговор в анкетата:
Да - за да служи по предназначение, и да ни доставя удовлетворение че го носим.
Но мога да ти покажа с какво ходя по важна работа - а именно часовници от 60те години

Много хора тук изобщо не могат да оценят това което е на снимките, но тези снимки изглеждат различно в различни очи

Мъжът струва точно толкова,
kagebista написа:alx написа:kagebista написа:Тренирам и се шляя с омега спийдмастър.
Омегата ще ти я покажа дори и лично ако пожелаеш, но ако ми кажеш какъв е часовника на втората снимка - този между белия и синия?
raymond weil tradition примерно? много е изящен да е нещо друго... но точно в тази си версия не съм го виждал...
за омегата попитах защото аз съм страшен фен на спийдмастър и спийдмастър редюсд и ми беше интересно твоя кой от всичките е....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
kagebista написа:alx написа:Не съм писал тук да парадирам какво нося
Хубави часовници в правилни ръце! Не ми се мисли, ако някои типажи хора имат като твоята колекция, ръката няма да я махнат от прозореца на колата! Страхотна колекция! През цялтата време се опитвам да кажа, че хората които парадират с това са смешни...да не кажа и жалки...
BMWALPINA написа:kagebista написа:alx написа:Не съм писал тук да парадирам какво нося
Хубави часовници в правилни ръце! Не ми се мисли, ако някои типажи хора имат като твоята колекция, ръката няма да я махнат от прозореца на колата! Страхотна колекция! През цялтата време се опитвам да кажа, че хората които парадират с това са смешни...да не кажа и жалки...
има часовници и часовници... с ролекс може да впечатлиш пиклите, но с един син турбилион ще ме впечатлиш и мене да ти кажа... един такъв часовник както и да го погледнеш- думата "жалък" няма как да си намери място при него или при притежателя му...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
alx написа:kagebista написа:alx написа:kagebista написа:Тренирам и се шляя с омега спийдмастър.
raymond weil tradition примерно? много е изящен да е нещо друго... но точно в тази си версия не съм го виждал...
за омегата попитах защото аз съм страшен фен на спийдмастър и спийдмастър редюсд и ми беше интересно твоя кой от всичките е....
Евридейката ми е Raymond Weil, 5та година вече ми служи безотказно.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
alx написа:BMWALPINA написа:kagebista написа:alx написа:Не съм писал тук да парадирам какво нося
има часовници и часовници... с ролекс може да впечатлиш пиклите, но с един син турбилион ще ме впечатлиш и мене да ти кажа... един такъв часовник както и да го погледнеш- думата "жалък" няма как да си намери място при него или при притежателя му...
Да, защото такъв жовек няма да си вземе такъв чоасовник. Ще предпочете да впечатли кифлите не теб...