Пътуване в Европа... Няколко въпроса

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Re: Пътуване в Европа... Няколко въпроса

Мнение от Манчев73 » 17 Май 2011, 9:30

[quote="madpetio"]:yes: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

п.с. За хотел нищо ненаписах щото пак ще се почне....
обаче немога да несподеля е така за спорта...
в австрия понякога спя в цимер за 17евро + като седна в ресторанта и ми сервират първо,второ,трето...в цената, а за стаята няма говоря че ще се размечтаете... място няма да казвам,поради ред причини...мога да разкажа за пухения юрган :mhihi: и за това че хотела е на 800години... и т.н.

800 години :shock: това да не е замъка на дедото на граф Дракула,дано поне камериерките да не са били същите от откриването на хотела......зловещо
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Май 2011, 13:39

xpl0d написа:Oпа объркАл съм се малко :mhihi: Тва с няколкото плащания да за Сърбия се отнася на три места ако не се лъжа - един път 2.50 евро, после 3.50 и едното беше бая нещо 7-8 евра някъде...ма може и да се бъркам. Ама там със сигурност няма как да се плати с карта, едни гишенца са, тряя минеш набързо. За тая Унгария...ае не помня точно ама винетките бяха 5, 6 и 7 евро за Унгария, Словения и Чехия или нещо такова, ае към 20-25 евра там някъде, може и да седят някъде бележките, не ме карайте да търся ся :mhihi:

Колега на сръбската магистрала на бутките можеш да плащаш с карта и пак е по далавера от колкото в евро, самоче там раликата е малка.
Ако в кеш ти излиза 15е с карта излиза около 12.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 17 Май 2011, 13:46

vld написа:
xpl0d написа:Oпа объркАл съм се малко :mhihi: Тва с няколкото плащания да за Сърбия се отнася на три места ако не се лъжа - един път 2.50 евро, после 3.50 и едното беше бая нещо 7-8 евра някъде...ма може и да се бъркам. Ама там със сигурност няма как да се плати с карта, едни гишенца са, тряя минеш набързо. За тая Унгария...ае не помня точно ама винетките бяха 5, 6 и 7 евро за Унгария, Словения и Чехия или нещо такова, ае към 20-25 евра там някъде, може и да седят някъде бележките, не ме карайте да търся ся :mhihi:

Колега на сръбската магистрала на бутките можеш да плащаш с карта и пак е по далавера от колкото в евро, самоче там раликата е малка.
Ако в кеш ти излиза 15е с карта излиза около 12.

с каква карта колега , кредитна ли ? А комисионна няма ли?

пс а туй за камерите и винетките в унгария ме съмнява , понеже миналото лято минах унгария без винетка /забравих да купя/ без никакъв проблем ! На връщане направих същия номер в австрия умишлено този път и пак няма проблеми
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 17 Май 2011, 15:31

nightdriver написа: пс а туй за камерите и винетките в унгария ме съмнява , понеже миналото лято минах унгария без винетка /забравих да купя/ без никакъв проблем ! На връщане направих същия номер в австрия умишлено този път и пак няма проблеми

Мини,мини един път няма да минеш и тогава.... коса ще си скубеш вервай ми :mhihi:
Щото като те спрат на самата граница било австрийски полицаи или унгарски без значение ще те глобят и по двата закона :wave:
Ма спрели са те на австрийска територия ,ма нема проблеми вееее глоба по австрийски.... звънят на унгарците ония идват със скоростта на светлината и ти викат ти от небето ли се появи тука ела плати са и на нас една хубава глоба,ма аз съм в Австрия неможе да ме глобиш ,немога ли ела да видиш как мога щото имаме закони а не като вас :mhihi:
Значи ако си много ербап мога те светна и за Италянските магистрали,мога да ти кажа и в Румъния съм минавал без винетка,и в България съм карал без,и Словения може да я минеш без винетка няма яд минавоно е...но тук във форума има един колега нека ти разкаже за служба DARS,и Сръбската магистрала си има игра да се изиграе и всичко каде е пипано от хора си има обиколка,но САМО веднъш ще стъпиш накриво и знам какво ще ти е ....

Не питай старило,питай патило :wave:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 17 Май 2011, 16:39

спор няма за глобите , спора е за камерите които скенират винетките , наистина го пише по магистралите , но май плашат гаргите само , защото ако наистина ги имаше щях да съм олекнал с около 300евро , а пък спрат ли ме плащам и продължавам , няма да се караме я ! За италия номера е плътно зад камиона на бариерата , за да не ти снима предния номер , и за франция важи същото :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 17 Май 2011, 21:00

В унгария снимат номерата на колите, има едни бусове с камери по паркингите бяло с оранжево, даже и снимка имам :mhihi:
Снима ти номера и прави справка в базата данни дали имаш винетка или нямаш, там са електронни не се лепи нищо на джама.
Ето:
Изображение
А иначе за картите виза, дали дебитна или кредитна все тая.
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 17 Май 2011, 22:09

madpetio написа:
nightdriver написа: пс а туй за камерите и винетките в унгария ме съмнява , понеже миналото лято минах унгария без винетка /забравих да купя/ без никакъв проблем ! На връщане направих същия номер в австрия умишлено този път и пак няма проблеми

Мини,мини един път няма да минеш и тогава.... коса ще си скубеш вервай ми :mhihi:
Щото като те спрат на самата граница било австрийски полицаи или унгарски без значение ще те глобят и по двата закона :wave:
Ма спрели са те на австрийска територия ,ма нема проблеми вееее глоба по австрийски.... звънят на унгарците ония идват със скоростта на светлината и ти викат ти от небето ли се появи тука ела плати са и на нас една хубава глоба,ма аз съм в Австрия неможе да ме глобиш ,немога ли ела да видиш как мога щото имаме закони а не като вас :mhihi:
Значи ако си много ербап мога те светна и за Италянските магистрали,мога да ти кажа и в Румъния съм минавал без винетка,и в България съм карал без,и Словения може да я минеш без винетка няма яд минавоно е...но тук във форума има един колега нека ти разкаже за служба DARS,и Сръбската магистрала си има игра да се изиграе и всичко каде е пипано от хора си има обиколка,но САМО веднъш ще стъпиш накриво и знам какво ще ти е ....

Не питай старило,питай патило :wave:

МадПетьо е много прав, не питай старило, питай патило! :yes:
За Сърбия може да не се плащат магистрални такси, а и в Европата, но трябва да се използват второкласни пътища, а това не е оферта за човек, който сефте пътува.
За Маджарска задължително винетка, там шише уйски не помага за рушвет, за разлика от Румъния :mhihi: в Австрия също задължително винетка плюс плащане на тунели, ако се минава през такива, Словенците и те стриктно почнаха да дебнат за винетки от две години насам па даже имат и цивилни коли с камери да дебнат и пак се плащат магистралите, Италия.... няма винетки ама има магистрални такси, а като сбъркаш и минеш на някоя бариера, която е за плащане с карта, щото като си по-нахален и натиснеш няколко пъти бутона за плащане, а няма карта бариерата се вдига и на следващата плащачка те чака луноход :mhihi:
В Швейцария винетка е необходима само, ако ползваш магистрали, т.е. зависи до коя част на страната отиваш и се приготви за проверка на техната граница нищо, че си член на ЕС.

П.С На Сръбската граница е препоръчително да се закупят динари, също и на Унгарската е повече от задължително, но само от официялните бюра за обмяна.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 18 Май 2011, 11:23

Още един съвет от мен, преди да влезнеш в Унгария на излизане от Сърбия си напълни колата до горе с гориво!
Разликата в цената е голяма, в сърбия е около 2лв. в унгария 2.70 ;)
Те нали се опитват да са по баровци от австрийците та цените са им дори по високи от колкото в Австрия.
На връщане пак по същия начин преди влизане в Унгария в Австрия пълниш до горе и Унгария я минаваш транзит.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Май 2011, 11:50

За хотели мога да ти препоръчам предварително да си направиш резервация ползвайки ето този сайт:
www.booking.com

При три пътувания в Европейски страни съм го ползвал, и е надежден на 100%. Просто прочети коментарите от посетителите на хотела към който си се ориентирал. Това е моят съвет.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 18 Май 2011, 13:11

Това щеше да ми е следващият въпрос... Къде да сипвам ?
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 18 Май 2011, 14:23

В София сипваш от туба - ако нямаш сори :mhihi:
После на излизане от Сърбия на ЛУКоил ,после в Австрия, после каде си искаш и ако минаваш през Словения там сипи
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Предишна

Назад към Извън Темата